Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ty Aga nic nie mów bo ja dzisiaj pojechałam do centrum a tam w sklepach do kupienia................... ŚWIĄTECZNE RZECZY !!!! 🤪 🙃 Dopiero sobie uświadomiłam, że pomimo iż w Anglii za szybko wystawiają Świąteczne rzeczy to i tak czasu za dużo nie zostało !!! 🤪 No ale to i tak już teraz nas nie minie a więc niech ten czas leci szybko a jeszcze szybciej przy bólach 😉

• Mamusia
Aguś nie denerwuj się na chłopa !! Nie warto bo za kilka godzin będziecie już pogodzeni a Tobie nerwy nie robią teraz dobrze !! 🙃 Ja właśnie znalazłam wózek używany ale 3 w 1 ze wszystkim dodatkami i w idealnym stanie bo widać po zdjęciach za jedyne 90 funtów !!! 🤪 Chyba jutro się skusimy na niego 😁 😁 Zaraz podeśle zdjęcie 🙂
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110591316374&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

Jak się kliknie na zdjęcie to można je powiększyć i dokładniej zobaczyć.
Powiedźcie co myślicie o nim plisssssssss...... 🙂

• Mamusia
udało mi się kupić używany, nie mam bladego pojęcia jakiej firmy 😁
ale jest w świetnym stanie, ma masywny statyw, duże pompowane koła, 2w1.
ja niestety nie mogłam sobie pozwolić na leciutki wózek, bo muszę się liczyć z tym, że głównie będę się nim przemieszczać po mieście (nie mam samochodu) a w zimie nie wyobrażam sobie drążyć zasp maleństwami 🙂

• Mamusia
Eloite nie wiem czy lekki ale też mi się wydaję, że waga będzie spoko. My też nie mamy samochodu i nie chciałam fotelika ale za takie pieniądze to i nawet ten fotelik wezmę nie będę wybrzydzać hahaha 😉 😁 Ja też już mam upatrzone dwa typy nowego wózka ale jeśli jest taka okazja na używany to się nie będę zastanawiać. Kolor chciałam też troszku inny bo fiolet i róż ale ten też jest spoko bo lubię ogólnie zielony najważniejsze, żeby był czysty 😉

• Mamusia
eloite napisał(a):
a ceny też zwalają z nóg 😁

Oj to prawda. W Anglii za dobry wózek trzeba dać około 600 funtów !!! To jest około 3 000 zł !!! 🤪 🤪 Porażka totalna. Miałam wózek sprowadzać z Polski bo wtedy wyszło by jakieś około 250 funtów to jeszcze cena do przełknięcia by była.

• Mamusia
ja cie pierdziele, to ja nawet nie chce mówić ile ja dałam za swój 😁 😁
ja sobie kupiłam fotelik samochodowy bo od czasu do czasu będę się przemieszczać, poza tym fajne jako nosidełko.
a co do wózka, to nie jestem z tych co to muszą mieć nowe, drogie i markowe i uważam, że wózeczek w dobrym stanie, zadbany, czyściutki całkowicie wystarcza 🙂
a przy małej kruszynce pieniądze jest na co wydawać 😉

• Mamusia
eloite napisał(a):
ja sobie kupiłam fotelik samochodowy bo od czasu do czasu będę się przemieszczać, poza tym fajne jako nosidełko.
a co do wózka, to nie jestem z tych co to muszą mieć nowe, drogie i markowe i uważam, że wózeczek w dobrym stanie, zadbany, czyściutki całkowicie wystarcza 🙂

Zgadzam się z Tobą 😁 Chyba, że naprawdę kogoś stać, albo ma taki kaprys to kupuje nowe i drogie rzeczy 😁 Ja też wózek kupię używany, tylko że muszę mieć 3 w 1. W komisie są za 800zł 🤪 To tyle co nowy na allegro. Chyba, że z jakiejś strony kupię, może ktoś będzie chciał oddac za grosze.

• Mamusia
eloite napisał(a):

Ja też wychodzę z tego założenia co Ty. Mam dużo używanych ciuszków tak pól na pól z nowymi i jak trafi się wózek albo nawet łóżeczko używane ale w bardzo dobry stanie, czyste i zadbane to czemu nie mam kupić. I tak na dziecko idzie dużo pieniędzy i ta kasa będzie szła cały czas. Mogę kupować wszystko nowe, nieużywane jak już przestanie rosnąć i będzie z tego korzystać kilka lat. A na rzeczach nie ma napisu: Ona kupiła to od kogoś !! 🙃

• Mamusia
ja ciuchów też mam pełno używanych 🙂
nawet gdzieś przeczytałam, że to dobrze, bo ciuszek jest już wielokrotnie wyprany więc nie ma tych wszystkich toksyn, jak fabrycznie nowy.
a poza tym, rzeczywiście dzieciaki rosną jak na drożdżach więc zaraz nową rzecz trzeba wydać 😜

• Mamusia
Wiem, pamiętam ten wózek 😁 Ciekawe czemu babka nie chce wysyłki... hmmm
Do mnie ostatnio zadzwoniła koleżanka, bo jej siostra urodziła dziecko w tamtym roku, w sylwestra 🤪 i pytała czy nie chcę ciuszków kupić itd. Także pora idealna, bo oba dzieciaki grudniowe, także kombinezon będzie dobry na wzrost itd. Musze zobaczyć czego mi brakuje i się z nią skontaktować 😁

• Mamusia
eloite napisał(a):
ja sama na siebie wyszukuję rzeczy po lumpeksach 😜
a później wszyscy pytają "wow skąd masz?" 😁
i nie chodzę ubrana jak pół miasta 😜

Ja lubię chodzić po lumpach, ale rzadko kiedy mi się udaje znaleźć coś na siebie, bo nie umiem szukać 😉 Za to umiem fajne rzeczy znaleźć dla dzieci i męża 😁

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Do mnie ostatnio zadzwoniła koleżanka, bo jej siostra urodziła dziecko w tamtym roku, w sylwestra 🤪 i pytała czy nie chcę ciuszków kupić itd. Także pora idealna, bo oba dzieciaki grudniowe, także kombinezon będzie dobry na wzrost itd. Musze zobaczyć czego mi brakuje i się z nią skontaktować 😁

a tak zauważyłam Twój suwaczek, maleństwo wstydliwe i się nie chce pokazać? 😁

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):

ja szukam ostatnio na allegro kombinezonika itp

Ja chcę konkretnie biały, ecru albo beżowy kombinezon puchaty 🙂 I albo od niej kupię, albo w komisie 🙂 Muszę iść w kierunku unisexu 😜 Bo teraz ja mam kinderka 😜 Mała podmianka 😁

• Mamusia
eloite napisał(a):
naylaaa napisał(a):

a tak zauważyłam Twój suwaczek, maleństwo wstydliwe i się nie chce pokazać? 😁

Kasiu... nie 😜 To lekarze podają mi dwie wersje, także już zgłupiałam 😉
Mi wózki trójkołowe się bardzo nie podobają i sądzę, że są złe w prowadzeniu i wywrotne. Nie prowadziłam takiego, także nie wiem... mówię co myślę 😁 Ale wiem, że przenigdy bym takiego nie kupiła 😁