Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
a ja oglaadam z mężem wwa superstars 😁
a tak to nic nie robimy:P Aga ty już tak szybko wiedziałaś o ciązy...??

mój na punkcie wwe ma bzika ja tam tylko kocham johna cene 😁 🤪 nic więcej nie oglądam tylko go 🤪

właśnie ogladamy to... babki sie lały 😁 hihi ide zrobic herbate i kaszkę wezme z lodówki zw

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):

No właśnie Aga jak to możliwe że od 2 tyg już zakaz?

tak w skrucie w styczniu zaszłam w ciąże poroniłam ją 8 marca(byłam na kontroli a tu niespodzianka) a gdzieś 25-28 marca znów zaszłam w ciąże także ginekolog troche był w szoku że 2 ciaze w jednym cyklu i od razu masa leków na podtrzymanie ciazy i tak do dzisiaj i oczywiście całkowity zakaz sexu 😞

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
kafinka napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):

No właśnie Aga jak to możliwe że od 2 tyg już zakaz?

tak w skrucie w styczniu zaszłam w ciąże poroniłam ją 8 marca(byłam na kontroli a tu niespodzianka) a gdzieś 25-28 marca znów zaszłam w ciąże także ginekolog troche był w szoku że 2 ciaze w jednym cyklu i od razu masa leków na podtrzymanie ciazy i tak do dzisiaj i oczywiście całkowity zakaz sexu 😞

ja tak miałam w pierwszej ciąży,też zero seksu,a i tak 9 wypisów na 9 miesięcy ciąży 🥴... a co każą ci brać na podtrzymanie?

przez pierwsze 3 mc brałam duphaston 3xpo2 a teraz 3xpo1 i od 2mc magnez 3xpo1 aby zapobiec przedwczesnemu porodowi.Gin mowił że jeżeli teraz bym urodziła to mała ma 80% szans na przeżycie

• Mamusia
moja jest głową w dól i mam nadzieję że tak zostanie.Koleżanka tak miała że mała była ułożona pośladkowo i niestety nie przekręciła się i musieli szybko ciąć bo odeszły wody a skurczy nie miała
a lekarz Ci wspomniał o szczepieniu przeciw żółtaczce przed cc?

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
kafinka napisał(a):
ona wiedziała że będzie cc i dlatego przyjeła 2 mc przed ale jeżeli gin Ci powie że będziesz miała cc to będziesz mogła ją przyjąć nawet miesiąc przed porodem przynajmniej tak jest u nas w szpitalu

narazie nic mi o tym nie mówił 😮 zobaczymy za 2 tyg... 🥴

albo zadzwoń do szpitala w którym będziesz rodziła tam na pewno udzielą Ci informacji na ten temat

Dobrej nocy 🙂

• Mamusia
Jestem to Wy sobie poszłyście 😠 😞 😜 Ja już jedno pranko zrobiłam aż mi się na suszarce nie zmieściło haha 🙃 Teraz piorę maskotki 😁 Złożyłam laktator ale normalnie takie to było skomplikowane jeszcze instrukcja po angielsku tylko haha 🤪 🙃 Ale już jest złożony 🙂 Jutro kolejne prania 🙂 Mąż mi dzisiaj kupił jeszcze szafę taką jaką chciałam z materiału 😁 Tylko jeszcze jutro musi ją do ściany przymocować 😉 Aguś Maja na pewno się przekręci zobaczysz 😉 Dziecko do 34 tygodnia ma prawo leżeć jak się mu podoba a w 34 już powinno być głową do dołu 🙂

Cześć Grubasy 😁
My od 5 na nogach 🤨...Oskar się zerwał na nogi i poleciał do pokoju na bajki,zjadł kaszkę i teraz broi 😁

Chyba się przyzwyczajam do koloru a teściowa powiedziała,że lepiej wyglądam niż w jasnych 😁
Jutro mama musi z małym zostać,bo siora wyjeżdza a ja na ktg przecież.

Zdziwiłyście mnie z tym szczepieniem na żółtaczkę,ja od 34 tc wiedziałąm,ze będzie cc a nie byłam szczepiona 😞

aha...oglądałście wczoraj wiadomości wieczorne na 1 ?????
Mówili pod koniec o tym,że podczas meczu w Poznaniu trzęsły się bloki 🤪....to było w czwartek tydzeń temu,a ja Wam, pisałam,ze chceili ewakuować,bo niby gaz...a to sie okazuje,z eludziom sie trzęsło wszystko w mieszkaniach...ha ha w jednym z tych 4 wieżowców JA MIESZKAM 🤪 🤪 🤪
Teraz na następnym meczu będą sejsmografem badać 🤪,jeśli się okaże,ze faktycznie coś tam nie tak to ewakuują te bloki 😞,ale u nas było ok.