Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Tak cena jest spoko. I wzory też super ! Ja kupowałam osobno pościel i wypełnienia i za dwa komplety pościeli tylko bez ochraniaczy i wypełnienie łącznie dałam 63 zł także bardzo mało. A ochraniacze mam kupione dwa używane w białym i żółtym kolorze także pasują do każdej pościeli 🙂

Kasia to tanio 🙃, ja znalazłam pościel (powleczenia na zmianę) za 23zł+prześcieradło za 10 🙂

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień dobry 😁
Ja wczoraj też się udzielałam w remoncie 😁 Byłam wykończeniowcem hahahha 😁 Czyli malowałam górę i dół pędzlem 😁 Trochę się bałam na drabinie skakać, ale dałam radę 🙂 Jak ja lubię takie prace 😁 Chyba zmienię zawód na bardziej fizyczny 😜 Nie wiem kiedy ogarnę ten syf... każdy mebel żyje swoim życiem i wszystko nadal jest w pyle 😞 Także jakby mnie nie było, to nadal sprzątam... Łóżko mam centralnie na środku pokoju hahah 😁 Już się nie mogę doczekać jak wszystko będzie pięknie poustawiane 🙂
Dobrze, że u Ady wszystko ok 😁
Życzę Wam miłego dnia 😁 Ale nie piszcie za dużo, bo potem mi ciężko nadrobić hihi 😉
A ze złych wiadomości to pojawiły mi się pierwsze rozstępy 😞 3 delikatne na brzuchu i jeden na biuście 😞

• Mamusia
Naylaaa tylko się nie przemęczaj !!! Ja też lubie takie sprawki kosmetyczne w remontach hehe, ale pózniej to sprzątanie mnie zawsze przeraża 😮.
Rozstępy w ciąży to koszmar! Ja teraz nie mam żadnego nowego 🙂 Ale za to przy pierwszej to mi się narobiło całkiem sporo: na brzuchu,udach i cyckach 😞 . Aby więcej Ci sie nie pojawjały, może spróbuj więcej balsamu lub kremu wcierać 😉

• Mamusia
Właśnie ja nie umiem się nie przemęczać 😞 Nie lubię siedzieć w miejscu i trochę przesadzam z aktywnością w ciąży 😞 Smaruję się sporo, myślę że to geny i nic na to nie poradzę. U mnie w domu remont, do tego ocieplają mi blok i jeszcze robią nam metalowy płot i będziemy mieć swoje prywatne osiedle 😁 Normalnie gdzie się nie obejrzę, otacza mnie remont 🤪 🙃
Sąsiedzi są źli, że nie będą mogli chodzić po naszym podwórku, bo trzeba będzie mieć klucz, ale za to u nas jak będzie bezpiecznie 😁 Brama na pilota na auta 😁 Kamerę już mamy, fotokomórki 😜 Normalnie nie pogadasz 😎

• Mamusia
Witam mamuśki 🙂 Gosiu- pościel super- ja bym najbardziej wybrała misie w kółkach, żyrafki albo Pociągi- kolor w zasadzie dla dziewczynki to różowy, bo zielony zakazany haha- nie wiem czy słyszałaś 😁 A na serio to zieleń jak najbardziej 🙂 Te wzory o których wspomniałaś uważam za najlepsze bo nie lubię jak jest za dużo bajerów na pościeli i lepiej jak jest trochę samego koloru bez obrazków- cena też super bo ja dałam za pościel z prześcieradłem 145 zł ale do dziś dzień nie żałuję bo jest śliczna- http://www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=posciel-do-lozeczka-3-czesciowa&ProductID=13417&producer=Nino Orzeszek- mnie też wydatki dobijają...przed narodzinami mam tylko jeszcze dwie wypłaty bo w samą wigilie jak dostanę to już myślę, że mała będzie z nami także tej wypłaty nie liczę. Poza tym prezenty jeszcze muszę kupić no i przeprowadzka też związana jest z kosztami także dupa. Nina- teraz to będziesz żyła jak w bajce- jeszcze ochroniarzy będzie brakować 😜 Dobrze bo bezpiecznie dla Was i dzidziusia a to najważniejsze. Ja z wyprawki mam wszystko dosłownie- no może parę kosmetycznych rzeczy ostało. A powiedzcie mi jaki macie krem na odparzenia??? Bo położna w szkole rodzenia mówiła, że Sudocrem jest przereklamowany a wydawał mi się rewelacyjny z opinii ludzi, natomiast poleciła mi inny a nazwę zaś napiszę bo mam gdzieś na kartce i jest tańszy podobno. Ja wózek mam po siostry córce więc teraz tylko wszystko przeprowadzić na nowe mieszkanie i finito. Sobie muszę jeszcze parę rzeczy do szpitala kupić bo Wy wszystkie chyba już spakowane a ja mam na razie tylko szlafrok, kapcie pod prysznic i skarpetki haha. Przyjaciółka wbija od mnie na plotki także pewnie po południu na chwilę wejdę i zaś na 18:30 zajęcia w Szkole Rodzenia 🙂

• Mamusia
Ta maść o której pisałam na odparzenia, a którą poleca położna to Linomac- podobno tańsza od Sudocremu dość popularnego poza tym ją się w aptece kupuje tylko 🙂 A pościel muszę kupić jeszcze dwuelementową identyczną którą już mam w razie czego na zmianę bo ochraniacz chyba się tak często nie brudzi 🙂 A ta dwuelementowa kosztuje 65 zł w necie ale kupuję w sklepie więc może się cena trochę różnić. Ok zmykam 🙂

• Mamusia
hej hej już jestem 🙂 Ja dziś na pobraniu krwi byłam i tą glukoze nieszczesna piłam ale jakoś przeżyłam 😉 poza tym z mężem na zakupach byliśmy kupiliśmy dziś pampersy, w przyszłym tygodniu wanienke i wypełnienie do pościeli musze kupić no i dla siebie do szpitala to co potrzeba- bo ja też nie mam jeszcze torby spakowanej hehe 🙂 narazie mam dla siebie tylko koszule 😁 a i jeszcze butelki dla małego musze kupić i smoczki. No i wózek jeszcze ale to mam wybrane i wystarczy tylko podjechać do sklepu u mnie na wsi i go zabrać z tamtąd (może w drodze do szpitala hehe 😉 ) co do wózków to ja mam taki wybrany Gosiu http://pietrus.istore.pl/pl,product,446561,wozek,dzieciecy,elipse.html tylko kolor sie jeszcze zastanawiam

• Mamusia
Czesc dziewczyny, dzieki za przywitanie no i nie jestem sama na Święta 🙂. Czytam Wasze posty - co do spania, to ja prawie w ogóle nie mam problemów, całe szczęście 🙂; a ja walcze z Mama na temat kupowania wozka i lozeczka - moja Mama uwaza, ze za nic w swiecie nie powinno sie tego kupowac przed porodem (chca nam kupic to jako prezent), a ja bym juz chciala miec wszystko wczesniej - bo wiecie, Swieta i nie wiadomo jak bedzie..ehh..

• Mamusia
Cześć Agnieszka 🙂 mamy razem termin i synków 😁 ja będe miała wszytsko kupione wcześniej łącznie z wózkiem i łóżeczkiem, które będzie przygotowane na malca czekało w naszej sypialni. Właśnie święta są i mogą być problemy z kupieniem tych rzeczy nawet jeśli byś urodziła po świętach bo to czas inwentaryzacji itd i dużo sklepów jest nieczynnych więc ja radze porozmawiać tak na spokojnie z mamą i zaproponować kupno chociażby do połowy grudnia 🙂

• Mamusia
Sylwuś mój Tomek wybrał różowe misie z kwiatkiem a ja na zmianę własnie zyrafki wybrałam i juz zamówiliśmy 🤪
Pościel która Ty kupiłaś jest śliczna 🙂
Linomag jest dobra maścią ja jej używalam dla Paulinki od pierwszego dnia jej życia i dla Oli też zakupie.

HEY lasencje wróciłam.... kupiłam dzisiaj łóżeczko materac do łóżeczka podusie kołderke ochraniacz na szczebeki stojak do baldachimu baldachim... i przewijak jupi 🙂 kasy wydałam ale co tam teściowa mi połowe dała to zaszalałam 😁 😁 jak mąż wróci z pracy mi złoży wszystko to zrobie fotkę i wam wyślę 🙂 hihi jeszcze wózek proszek do prania i cała wyprawka do szpitala moja hmmm oprócz szlafroka i wkładek laktacyjnych hahaha.... czyli piżama kapcice... jakieś wielkie podpaski... hahahaha i miniaturki kosmetyków do kosmetyczki... i torba pod łóżko i tylko czekać na moją pusię 🙂 jupi 🙂 🤪

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Sylwuś mój Tomek wybrał różowe misie z kwiatkiem a ja na zmianę własnie zyrafki wybrałam i juz zamówiliśmy 🤪
Pościel która Ty kupiłaś jest śliczna 🙂
Linomag jest dobra maścią ja jej używalam dla Paulinki od pierwszego dnia jej życia i dla Oli też zakupie.

Oj pomyliłam się ☺️ Nie Sylwuś tylko Martuś 🤢

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
hej hej już jestem 🙂 Ja dziś na pobraniu krwi byłam i tą glukoze nieszczesna piłam ale jakoś przeżyłam 😉 poza tym z mężem na zakupach byliśmy kupiliśmy dziś pampersy, w przyszłym tygodniu wanienke i wypełnienie do pościeli musze kupić no i dla siebie do szpitala to co potrzeba- bo ja też nie mam jeszcze torby spakowanej hehe 🙂 narazie mam dla siebie tylko koszule 😁 a i jeszcze butelki dla małego musze kupić i smoczki. No i wózek jeszcze ale to mam wybrane i wystarczy tylko podjechać do sklepu u mnie na wsi i go zabrać z tamtąd (może w drodze do szpitala hehe 😉 ) co do wózków to ja mam taki wybrany Gosiu http://pietrus.istore.pl/pl,product,446561,wozek,dzieciecy,elipse.html tylko kolor sie jeszcze zastanawiam

Sylwuś bardzo ładny wózeczek i ten zielony kolor też jest fajny. Ja szukam czerwono czarnego, bez fotelika. Fotelik dostałm od koleżanki, używała go przez ok. 4 miesięcy.

• Mamusia
aga2010 napisał(a):
Czesc dziewczyny, dzieki za przywitanie no i nie jestem sama na Święta 🙂. Czytam Wasze posty - co do spania, to ja prawie w ogóle nie mam problemów, całe szczęście 🙂; a ja walcze z Mama na temat kupowania wozka i lozeczka - moja Mama uwaza, ze za nic w swiecie nie powinno sie tego kupowac przed porodem (chca nam kupic to jako prezent), a ja bym juz chciala miec wszystko wczesniej - bo wiecie, Swieta i nie wiadomo jak bedzie..ehh..

Ja tez nie wierze w zabobony i radzę kupić przed Świętami bo jak napisala Sylwia to na pewno będą inwentaryzacje w sklepach. A kupując przez internet to sie nie doczekacie bo poczta będzie zawalona.

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
HEY lasencje wróciłam.... kupiłam dzisiaj łóżeczko materac do łóżeczka podusie kołderke ochraniacz na szczebeki stojak do baldachimu baldachim... i przewijak jupi 🙂 kasy wydałam ale co tam teściowa mi połowe dała to zaszalałam 😁 😁 jak mąż wróci z pracy mi złoży wszystko to zrobie fotkę i wam wyślę 🙂 hihi jeszcze wózek proszek do prania i cała wyprawka do szpitala moja hmmm oprócz szlafroka i wkładek laktacyjnych hahaha.... czyli piżama kapcice... jakieś wielkie podpaski... hahahaha i miniaturki kosmetyków do kosmetyczki... i torba pod łóżko i tylko czekać na moją pusię 🙂 jupi 🙂 🤪

A do szpitala trzeba mieć chyba dwie koszule jedną do porodu a drugą po porodzie 🙂
Kurcze ja też musze juz wszystko skąpletować i torbe spakować bo nic nie wiadomo jak tam moja szyjka. Gin powiedział że prawdopodobnie Ola wcześniej dołączy do nas 🙃

• Mamusia
Dzień dobry brzuszki 🙂
Naylaaa nie fikaj po tej drabinie, bo jeszcze nam tu urodzisz w locie 🙃 😁
Kupiłam bardzo fajny krem zapobiegający rozstępom i co najważniejsze niedrogi ok. 35zł nazywa się pharmaceris testuje go od tygodnia i muszę powiedzieć, że jest bardzo fajny szybko się wchłania i ma przyjemny delikatny zapach można go kupić w aptece mają całą serie dla kobiet w ciąży 🙂
Widzę, że u was zakupy pełną parą jam tyle teraz na głowie, że nie wiem czy zdarzę kupić wszystko, co mi potrzebne, a co do kremu polecam tormentiol poleciła mi go położna pachnie jak czekolada 😁

a jeszce jedno farbuje włosy hahahaha tą farbą schwarzkopfa perfect mousse kolor orzech laskowy hahahaha zobaczymy jak bede wyglądać hahahaha 😁 ta farba jest w piance rewelacyjnie się ja nakłada serio... tylko ze droga bo 20 zł kosztuje 😞

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
a jeszce jedno farbuje włosy hahahaha tą farbą schwarzkopfa perfect mousse kolor orzech laskowy hahahaha zobaczymy jak bede wyglądać hahahaha 😁 ta farba jest w piance rewelacyjnie się ja nakłada serio... tylko ze droga bo 20 zł kosztuje 😞

drugi raz farbujesz?