Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Bagira napisał(a):
Poza tym wczoraj Kasi mówiłam ze byłam u dentysty 4 raz zakładać plombę bo poprzednia tylko miesiąc trzymała i w nosy miałam siurprise bo znowu wypadła tym razem nawet doby nie trzymała, już mam dość !!!

a może masz za mało wapnia i fluoru??mojej koleżance tak wypadały jak zaczęła karmić, mojej mamie natomiast przed samym porodem zaczeły strzelać i pękać, mi około 4-5 miesiąca zaczęły się strasznie psuć, poleczyłam no i dentysta mówił ze jak bede unikać słodyczy i stosować paste która będzie z fluorem i ochraniać wapń to nie powinno być większych problemów, no więc sobie kupiłam blendamed taką czerwoną i jak narazie odpukać skończył się mój problem z zębami
a tak wogóle to dzień dobry wszystkim śpiochom 🙂 ja dzisiaj jakaś chyba pijana jestem, mam napady śmiechawki i wogóle czuje się jak pijana, mąż się pytał czy może czegoś się najarałam 🤪 a ja i owszem jego perfum się nawdychałam wczoraj przed snem, kto to słyszał żeby się perfumowac na noc, myślałam że się shaftuje, bo ja od początku ciaży źle reaguje na zapachy on to wie i co jakiś czas się zapomina, brr
dzisiaj przyjechałam do bloku, jestem u rodziców, rodziców nie ma, ale są siostry zawsze to jakaś zmiana otoczenia

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej 🙂
Dzięki za brzucholek 🙂 Powoli zbliżam się do wagi ciężkiej hehehe.
Ja nie kupuje moniteru oddechu, Ola będzie spała tuż mnie.Dla Paulinki tez nie miałam.
Ja wlaśnie uczestnicze troszeczkę w sprzataniu , Tomek sprzata a ja pokazuje palcem hihihihi. Musze korzystać póki mogę 😉
Miłej soboty.

• Mamusia
Siemka brzuszki 🙂 Ja też tylko na chwilkę. Jestem u rodziców i piję kawkę, a zaraz zbieram się na zakupy więc zajrzę później 🙂 Gosiu- brzuszek uroczy i duży 😉 A Ty Sylwia się dzisiaj najesz tych pyszności imieninowych także zazdroszczę 😉 🙂 Co do monitora oddechu to myślałam o tym z mężem choć spory wydatek to myślę, że warto. Najlepszy jest ponoć taki, który można zmocować do pieluszki bo jest przenośny. A Ty Aguś kupujesz??)

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Hej 🙂
Dzięki za brzucholek 🙂 Powoli zbliżam się do wagi ciężkiej hehehe.
Ja nie kupuje moniteru oddechu, Ola będzie spała tuż mnie.Dla Paulinki tez nie miałam.
Ja wlaśnie uczestnicze troszeczkę w sprzataniu , Tomek sprzata a ja pokazuje palcem hihihihi. Musze korzystać póki mogę 😉
Miłej soboty.

Dzisiaj kolej mojego męża w sprzątaniu więc nie może się wymigać haha 😜

• Mamusia
Nie jest jeszcze taki drogi drogi Martuś ten monitor . Ja też uważam że jest to świetna sprawa, ale myślę że obejdę się bez niego :
A jeśli chodzi o sprzatanie to niech faceci sprzatają hihihi , jesli maja chęć, bo po urodzeniu to szybko będą brali dzieci na spacer w trakcie porzadków hihihi

haha Gosiu brzuszek sliczny 🙂 ale ty chudzina jesteś moje udo jedno to jak 2 Twoje hahaha 🤪 🤪 hihi wczoraj nie mogłam dostać sie na brzuch..
Ada pisała mały przybiera na wadze jest ok 🙂 czeka dalej na ładoware 🙂

gonia88811 napisał(a):
Ola dziękuję ale ja nie jestem chudziną 😜 Tak zdjęcie wyszło, przytyłm 11 kg.Przed ciąża ważyłam 55kg.Dobijam do 70 !!! hi hi hi hi

ja wazyłam 68 na poczatku ciazy... 😮 a i tak 13 kilo schudlam przed sama ciaza... 🤪 ale zawsze byłam przy kosci...

• Mamusia
He he he he Ola , Maleńka i tak Wasza jest 🤪 Na pewno będziesz miała obawy jak ktoś ją bedzie bral na rece. Ale zawsze może mówic gościom że nie chcesz aby brano ją na ręce bo boisz sie że przyzwyczai się do rak a Ty pózniej sobie nie poradzisz 🤪 🤪 🤪

gonia88811 napisał(a):
He he he he Ola , Maleńka i tak Wasza jest 🤪 Na pewno będziesz miała obawy jak ktoś ją bedzie bral na rece. Ale zawsze może mówic gościom że nie chcesz aby brano ją na ręce bo boisz sie że przyzwyczai się do rak a Ty pózniej sobie nie poradzisz 🤪 🤪 🤪

dobre... hahaha:P

hahaha ja nie dam małej nikomu na rece haha a tesciowej i szwagierce to już wogóle hahahah niewiem czemu widziałam raz jak teściowa wyrwała małego szwagierce znaczy sie swojej córce... bo sie zaksztusił mlekiem... ja bym jej w pysk strzeliła chyba wtedy... bezczelna... jak mi tak zrobi sie wydre na nią... 😮

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
hahaha ja nie dam małej nikomu na rece haha a tesciowej i szwagierce to już wogóle hahahah niewiem czemu widziałam raz jak teściowa wyrwała małego szwagierce znaczy sie swojej córce... bo sie zaksztusił mlekiem... ja bym jej w pysk strzeliła chyba wtedy... bezczelna... jak mi tak zrobi sie wydre na nią... 😮

A jak mi ktoś po alkoholu będzie chciał wziąć dziecko na ręce to zabiję 😠 😠 😠

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
Orka masz dać Aleksandra tak jak Gosia, po cioci czyli po mnie zobacz jaka piękna bedzie mondra i wogóle 😁 😁 🤪 😎 🙃

Mój chciał na pierwsze dać Aleksandra, ale ja chciałam Paula, a i jemu się podoba 😁 Akurat przy imieniu dla córki jesteśmy zgodni 😉 Pewnie i tak będzie syn i będzie awantura w szpitalu o imię 😉

• Mamusia
Martuś no właśnie się zastanawiam ja taki oglądałam na allegro za ok 310 zł tylko właśnie to sporo kasy... ale jak mojej znajomej córka zmarła śmiercią łóżeczkową w 7 miesiącu to aż mnie przeraża że coś takiego bym mogła przespać !!! My też właśnie łóżeczko będziemy mieli przy łóżku i mąż mówi że nie warto ... hmm sama już nie wiem.
Ja też już się nie mogę doczekać kiedy będę miała swoją kruszynkę przy sobie , no ale ostatnio mam obawy jak dam sobie radę z dwójką małych dzieci 🤨
We wtorek mam wizytę u gina ale usg mi nie zrobi bo miałam na ostatniej wizycie teraz dopiero w 36 tyg. 🙂

• Mamusia
Kropeczek napisał(a):
Martuś no właśnie się zastanawiam ja taki oglądałam na allegro za ok 310 zł tylko właśnie to sporo kasy... ale jak mojej znajomej córka zmarła śmiercią łóżeczkową w 7 miesiącu to aż mnie przeraża że coś takiego bym mogła przespać !!! My też właśnie łóżeczko będziemy mieli przy łóżku i mąż mówi że nie warto ... hmm sama już nie wiem.
Ja też już się nie mogę doczekać kiedy będę miała swoją kruszynkę przy sobie , no ale ostatnio mam obawy jak dam sobie radę z dwójką małych dzieci 🤨
We wtorek mam wizytę u gina ale usg mi nie zrobi bo miałam na ostatniej wizycie teraz dopiero w 36 tyg. 🙂

Aga, my się wyłamałyśmy i nie idziemy na wizyty 20.10... Zlinczują nas 🤪 🤨