Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No dziewczynki ja też 10 kg do przodu 😉 Ale jakoś po mnie nie widać. Brzuch i tyłek większy ale to chyba bardziej dlatego, że miednica się rozszerza 🙂 Teraz powinnyśmy tyć pół kilo co tydzień 😉 A więc do 15-16 kilo na plusie dobije czyli tyle ile powinno się przytyć w ciąży 😁

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nie no- to moje posty są niewidzialne 😜 No ale czego się spodziewać jak prawie północ a ja dopiero przeczytałam Wasze 35 stron! 🤪 Byłam u lekarza 🙂 Według obliczeń jego jestem w 31+ 4 dniu ciąży (a więc tydzień nowy zaczynam chyba w sobotę 🤔- Kasiu chyba tabelkę trzeba będzie poprawić). Mała się obróciła i jest ułożona główkowo 😆 🙂 🙂Waży prawie 2 kg bez paru gram (chyba czterech więc się nie rozdrabniam) także super no i według usg to wychodzi na 32 tydzień czyli akurat 😉 Następna wizyta za 3 tygodnie , kazał mi zrobić morfologię, mocz i HSG 🙂 A najlepsze, że powiedział, że za 5,5 tygodnia muszę już być gotowa bo 37 tydzień to ciąża donoszona 🤪 🤪 No i kompletuję wyprawkę dla siebie do szpitala bo kupiłam sobie super łapcie!! 😁 🙂 Dzień pełen wrażeń więc zmykam spać 🙂 Dobranoc i do jutra 😉

• Mamusia
Cześć Śpiochy 😉
Haha śpijcie ile możecie, bo to się niedługo skończy 🤪 🙃
Ja jestem strasznie niewyspana, ale musiałam wstać. Do tego 2 godziny w ciągu nocy nie spałam, bo mój pies zwariował i chodził po mieszkaniu w tą i z powrotem i nie wiedziałam co mu jest, więc myślałam, że może siku mu się chce i o 2 h w nocy wyszłam z nim na dwór 🤪 I co się okazało, że była straszna wichura....deszcz, wiatr... masakra 🤪 🤪 I po prostu się bał. Dzisiaj drzemka w ciągu dnia obowiązkowa 😉
Ja wszystkie posty czytam i dla mnie nie są niewidzialne hhihi 🙂
Marta, cieszę się, że mała się przekręciła 😁 I jaka spora jest 🙃

• Mamusia
hej Nina ja też już jakiś czas na nogach, ale od 3.30 spać już nie mogłam poszłam do łazienki a jak wróciłam to już spać mi sie nie chciało i później mały sie troche obudził no i tak zleciało jakos do rana. U mnie pogoda paskudna a ja ruszam do miasta dzis 😞 no ale na dobry poczatek dnia juz wypilam herbatke z cytryną i zjadłam mega pączka hehe 🤪

Hej 🙂
Ja na nogach od 6.30,zjedliśmy śniadanko,mały ubrany i ogląda bajki a ja siedziałąm na Facebooku dlatego dopiero teraz tu jestem 😁

Ola nie jedz wątróbki 🤪,ma dużo wit A a to szkodzi dzidzi,a może szpinak lubisz,ogólnie wszystkie zielone warzywa mają ponoć żelazo.anemią się tak nie przejmuj,bo to normalne w ciąży,co druga ciężarna ma,ja z małym tez miałam.
W ciągu dnia leż dużo z uniesionymi nogami,będzie to ulga dla nóg i mniejsze obrzęki.
Dobrze,ze masz ciśnienie w normie,bo zatrucie ciążowe objawia się też nadciśnieniem,więc może skończy się tylko na podejrzeniach 🙂

• Mamusia
Hej mamcie 😆
Martuś no to mała się szykuje na wyjście,dobrze że wszystko ok z Wami 😆 😆
U mnie pogoda też kiepska jest, wiatr i deszcz 🤨 🤨 🤨
Ja ostatnio bardzo dobrze śpię 🤪 Mała przestała szaleć w nocy i nad ranem więc daje mi pospać 😜 Kochane dziecko 😁, aby taka była po urodzeniu 😉
Ja mam dzis męza w domu wiec na zakopy dziś pojadę 🙂

• Mamusia
No ja też zdążyłam zmienić smrodki córki 🤪 jej już by mogła robić na kibelku a tu nawet się nie zapowiada... U nas pogoda też paskudna 😞 więc dziś to tylko na pocztę wskoczymy i to tyle będzie spacerku 😞
Jeszcze mi zostały dwa okna do pomycia i będę czekać na pogodę....
Co do pakowania torby to ja się nie śpieszę jak mi lekarz powiedział że jeszcze daleko do porodu 😉

Aga nie ryzykuj z tymi oknami 😞
Ja mam torbe spakowaną,tylko jak już przyjdzie czas wrzucę resztę(szczoteczka do zębów i włosów,kapcie,aparat),no i musze rzeczy na wyjścieze szpitala dla siebie juz uszykować,bo potem mąż nic nie znajdzie 😮
U nas świeci słońce ale zimno 😞,potem pójdziemy tylko na plac zabaw pod blokiem...oj skończyły się takie długieeeee spacery 😞,już mi tęskno 😞

• Mamusia
Ja też na śniadanie jajecznicę jadłam 🤪 I też pycha była, mniam - Tomek smażył 😉
Ja przed chwilą wrócilam z psem ze spacerku - masakra , zamknąć się w w domu i przeczekać jesien i zime hihihi. Musze na zakupy bo w lodówce echo echo echo ha ha ha ale nie chce mi sie nawet samochodem jechać 😞

u mnie w tym co rodziłam biora 300 zł 🤪...ale ja poszłąm na sposób zasłyszany od koleżanek i napisałąm prośbę o zniesienie tej opłaty ze względu brak pieniędzy i mogłam mieć bezpłatny...tylko niestety miałąm cesarkę,więc dupa 😞
w innych dwóch biorą 150 zł i 50 zł,za sale jednoosobową też się za dobę płaci 😞...czyli jak chcesz rodzić w warunkach które powinny byc dostępne dla wszystkiech to musisz płacić 😞

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
No tak u mnie jest tak samo. Tylko ten bezpłaty poród rodzinny odbywa się na zbiorowej sali gdzie sa dwa lub trzy łózka,oddzielone parawanami.No i rodząca z mężem uczestniczą także w innych porodach hehehehe

A nie wiem jeszcze ile kosztuje ta sala jednoosobowa, muszę się dowiedzieć od mojego gina(on jest ordynatorem), albo od położnej którą warto sobie opłacić aby mieć opiekę dla siebie i równiez dla dziecka jak już się urodzi.