Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja oglądam Mam Talent i w tvn jest teraz niewidomy i głuchoniemy.Obaj byli niesamowici.
Ja dzwoniłam już do położnej, umówiona jestem z nia na spotkanie w listopadzie, ale jak zapytałam ile kosztuje przyjemność rodzenia z nią to powiedziała ze o kasie pozniej pogadamy. Więc nie wiem ile mi powie. Ale poleciła mi ja koleżanka której po porodzie powiedzała co łaska. Ale obiło mi sie o uszy że nawet 800 zł biorą.

no niesamowite jak mozna tańczyc jak się muzyki nie słyszy 🤪wielki podziw 🙂

Ja za położną nie zamierzam płacić,to jest ich obowiązek się zająć nami!!!
w tym szpitalu co rodziłam są super położne,zawsze pomogą,z uśmiechem,pożartują 🙂,nie wiem jak przy porodzie bo jednak miałam cc,ale kumpele były zadowolone 🙂

Jezu ten sok burakowy mi wyłazi już nosem... mama 1l dziennie we mnie bedzie pchac...;/ c za kobita uparta ... ja chciałam litr ale na 2 dni... eh chyba barszcz ugotuje i wtedy bede pic 😁 haha 😮 brzuch jakoś dziwnie mi opada chyba... bo mi sie przestrzen miedzy piersiami a brzuchem zrobiła... 😮

• Mamusia
No to Aduś nie ma potrzeby abyś wydawała pieniądze. Ja rodząc 12 lat temu w tym samym szpitalu co teraz, miałam opiekę fantastyczną,położne przemiłe i pomocne. Natomiast teraz od koleżanek słyszałam że nie można się o nic doprośić , bo nie maja czasu , sa zajęte i niemiłe , wyszczekane.

A wiadomo po porodzie nie każda z nas od razu będzie mogła biegać i robić wszystko przy dziecku.

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
Jezu ten sok burakowy mi wyłazi już nosem... mama 1l dziennie we mnie bedzie pchac...;/ c za kobita uparta ... ja chciałam litr ale na 2 dni... eh chyba barszcz ugotuje i wtedy bede pic 😁 haha 😮 brzuch jakoś dziwnie mi opada chyba... bo mi sie przestrzen miedzy piersiami a brzuchem zrobiła... 😮

He he he Ola po porodzie na buraki nie spojrzysz 😜

dokładnie,a jeszce przecież na początku muszą pomóc w karmieniu,ja zawsze mogłam zadzwonić po nie i zawsze z uśmiechem przychodziły,bardzo sobie chwalę 🙂
nie wiem jak teraz,bo nie wiem jeszcze jaki szpital wybiorę 🤨,jak z małym będzie wszystko ok to wybiorę między 2,m.in.tym co rodziłam(tylko martwi mnie,zeby mi cesarki nie chcieli robic od razu 😞),a jak odpukac coś by nie tak było to 1 szpital,ale tam jest masówka,dlatego nie chcę,tylko mają najlepszy sprzęt dla noworodków

• Mamusia
Ola88 napisał(a):

Ooo kochana jak Ci się brzuch obniża to Ty uważaj na siebie, bo to może, ale nie musi świadczyć o zbliżającej się godzinie zero

no to jaki poród to ostatecznie sie okaże...w dniu porodu i podczas,bo nawet jak masz sn to nieraz jest nagła decyzja na cc niestety.
ja moge teraz siłami natury,bo mały się obrócił i lekarz mówi,ze będziemy tak próbować ale wiadomo jak to z lekarzami,pójdę do innego a tam powie,ze jest np.ryzyko rozejścia się blizny i zrobic cc 😞

kafinka napisał(a):
Ola88 napisał(a):

Ooo kochana jak Ci się brzuch obniża to Ty uważaj na siebie, bo to może, ale nie musi świadczyć o zbliżającej się godzinie zero

Brzuch obniż asię ok.4 tyg przed porodem (tak piszą wszędzie),ja mam od początku nisko,wiec i tak mi się nie obniży 😁

• Mamusia
Moja kuzynka rodziła w lutym jedną cesarkę miała 3 lata temu teraz też miała skierowanie od swojego lekarza na cc a w szpitalu powiedzieli, że dr S tu nie pracuje i nie ma nic do gadania. Trzech lekarz ją badało i nie mogli dojść do porozumienia, co do porodu jeden mówił, że ciąć a dwóch pozostałych, że rodzic siłami i w końcu skończyło się na cc, bo wody już odchodziły a mały się pchał…