Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosiu mi swojego czasu też tak włosy wyłaziły !!! Myślałam, że źle się to skończy i nic nie pomagało dopiero teraz mam trochę spokoju. A ja właśnie jem jajecznice z kiełbaską, szczypiorkiem i serem mniam mniam a do tego chlebek i ogórki konserwowe hi hi 😁 Gosia jak masz za dużo tego schabiku to mi też możesz dać na Święta bo u mnie w Anglii ciężko dostać coś dobrego. Właśnie pisałam też z mamą o Świętach. Pod koniec listopada porządki, ubiorę dom w rzeczy Świąteczne, ubiorę łóżeczko, spakuję torbę a później zakupy i szykowanie jedzenie. Będę wszystko zamrażać. Później tylko sprzątnę kuchnię po szykowaniu jedzenia troszkę jeszcze ogarnę powierzchownie mieszkanie i będę czekać na moją córcię 😁 😁

• Mamusia
Kasiu, jak tak piszesz, to wszystko takie proste się wydaje 🙂 Mi się wydaje, że Wam to tak łatwo przychodzi i sobie ze wszystkim poradzicie 🙂 A ja się czuję taka nieporadna i że sobie z niczym nie poradzę... Nie mam żadnego planu działania, nawet jeszcze w szpitalu w którym będę rodzić nie byłam. Nie mam głowy do tego i przeraża mnie to wszystko. Ostatnio tylko się zamartwiam i myślę : jak ja dam radę?? Taka przybita jestem 😞 ech...

• Mamusia
Aga już chyba wyjechała, co?? Dlatego tak pusto tutaj 😜
Tylko szkoda, że te hormony działają w złą stronę, bo tylko się zamartwiam i siebie nie poznaję. . .
Tak w ogóle to śmiać mi się zachciało, że na naszym forum żadna nie bierze pod uwagę, że może przenosić ciążę do 42 tygodnia 😉 hahaha. Tylko wyścigi, która szybciej 🙂 U mnie się nie zanosi na szybszy poród. Ale zobaczymy w grudniu 😉
Lecę wypić gorącą herbatkę i do łóżka 😁
Kolorowych Brzuszki 😁 😘

• Mamusia
Ja mam wszystko zaplanowane ale jak to pójdzie kiedy przyjdzie pora to już nie wiem. Nie boję się, że nie dam sobie rady i Ty Nina też sobie dasz sama zobaczysz. A tym bardziej jak się dziecko już urodzi i włączy się w 100% instynkt macierzyński 😉 Ja nie mam jakich takich obaw i to mnie cieszy bardzo, ale jak to będzie później to nie wiem. Ja w szpitalu byłam i widziałam wszystko co gdzie i jak. Także jestem spokojna bo wiem gdzie muszę iść i co gadać. Ale nawet dziewczyny które nie były w szpitalu zaczną rodzić to pielęgniarki pomogą gdzie iść i w ogóle 😉 Poza tym będzie nam obojętne gdzie nas zabierają byle by szybko urodzić hihihi

• Mamusia
Oj chętnie oddam schabik i słoninkę , a i boczuś się znajdzie ha ha ha ha. Z tymi włosami to mam nadzieje że to tylko przejściowe i niebawem minie bo boje sie że łysa zostanę 😠
Co do Świat to ja bardzo mało jedzenia bedę szykowała , tylko dla Tomka i Pauli bo ja przeciez będę nic nie bedę mogła jesc 😞 😠.
Ninka nie przejmuj się dasz sobie swietnie rade ze wszystkim. Ja jeszcze swego szpitala tez nie odwiedziłam jako przyszła pacjentka 🙂 Idę w listopadzie. Wiele rzeczy jeszcze muszę zrobić : poprac i poprasować ubranka małej, dokupić jeszcze kilka rzeczy do szpitala. Też mnie to przeraża 😞 Ale cóż dam radę. Więc się nie matrw Ninka 😉

• Mamusia
A mi w ogóle święta nie w głowie 😁 Ale jak już kiedyś pisałam, jestem aświąteczna 😉 Fajnie Kasiu, że nie masz takich obaw, bo są one niepotrzebne 😁 Ja nie mam na moje złe nastroje wpływu niestety i tak samo wychodzi 😞 Minie mi i znowu zacznę myśleć pozytywnie 😁
Ja po 24 grudnia bym nie chciała urodzić, to już bym chciała w nowym roku 😁 I jeszcze datę bym chciała parzystą, bo u mnie w rodzinie wszyscy w parzyste dni się rodzą i wolę parzyste liczby 😁 hahahaha jakie wymagania 😁

• Mamusia
Ja sama sobie wyliczyłam, że datę porodu mam na 2 stycznia i czuję, że tak będzie 😉 Ja kocham Święta ale wiem, że w tym roku nie będzie już takiego szału jak w tamtym bo to jednak będzie już ciężko 🤨 Boję się, że będę szybko się męczyć przy szykowaniu jedzenia i sprzątaniu a ja tak nie lubię 🤨 Lubię wszystko na pełnych obrotach a wiem, że mąż co najwyżej to mi przy zakupach pomoże hihi

• Mamusia
Ja też uwielbiam Świeta szał prezentów, i ogromna radość dzieci gdy wreszce mogą zobaczyć prezenty 🤪 🤪 🤪 I oczywiście my dorosli też sie cieszymy z prezentów. I ta atmosfera którą stwarza choinka i śnieg(który jest juz zadkością w Świeta). Po prostu bajka 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Gosia widzę, że podzielasz moją euforię !!! 😁 Ja też kocham Święta !! Prezenty, przystrojone mieszkanie ach... rozmarzyć się można !!! 😉 Moje mieszkanie zawsze wygląda jak jedna wielka choinka hihi wszędzie łańcuszki, lampki jakieś przystroję a najlepiej takie gdzie można włożyć świeczkę. I wtedy zapalam z mężem choinkę, świeczki, gasimy światło, kolęndy w tle i do tego lampka wina ach.... 🙂

• Mamusia
Kasia a jakie Te Świeta będą piękne jak będziemy miały już dzieci 🤪 🤪 🤪
I rodzinka w kaplecie będzie Juz nie mogę sie doczekać 🤪.
Tylko gorzej bedzie jak na Świeta w szpitalu wylądujemy 😞 Nie wyobrażam sobie 🤢
Ja mieszkam w bloku ,i niestety nie mogę ubrać na zewnątrz drzewka i powieśić lampek. Zawsze z Tomkiem póżnym wieczorem chodziliśmy na spacer po osiedlu z domkami, podzowialiśmy oświetlone podwórka 😁 😁
Teraz z obolała małą w domu bedę siedziała hihihi.

• Mamusia
Ja kocham te ŚWIĘTA!!! 🙂 Mam nadzieję, że już będę po szpitalu z małą 🙂 No i uwielbiam kupować prezenty i w listopadzie będę musiała po sklepach pochodzić w tym celu 🙂 A ogólnie jestem w trakcie przeprowadzki do rodziców i mam wszędzie bałagan- masakra 🤪 Chciałabym załatwić kredyt hipoteczny jeszcze przed urodzeniem malutkiej ale na hura nie mogę byle jakiego mieszkania znaleźć bo będę je w końcu spłacać 30 lat 🤪 A tak bardzo chciałabym zapewnić mojej księżniczce swój własny dom ale to wszystko dzieje się w nieodpowiednim czasie 😞 No ale niestety właściciel mieszkania musi się tu wprowadzić więc mnie mamy wyjścia 😞