Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
wy chyba jestescie nie powzne!! CC chcecie???????????????? jeszcze placic im za to?????????????
oszalalyscie naprawde..... 😞 to jest najgorsze co moze byc.. jeszcze jak jestes przytomna.. KOSZMAR!! zobaczcie moj opis porodu... masakra...

jestem ponad 2 miesiace po porodzie a ja na kazda zmiane pogody, po kazdym wiekszym obciazeniu, zmeczeniu czuje w srodku bol w szyciu... 😮
jedynie co.. to jestem wdzieczna bogu ze mialam z najlepsza lekarka od cc i ogolnie gin. ordynatorka... fakt ze dlugo sie meczylam ale blizny nie mam wcale. jak bym sie udrapla.
nie wiem czy ktos tu u was jest z wlkp??

• Mamusia
oj wslopczuje... 😞 laska co rodzila za mna .. tak przerazliwie krzyczala jak za przeproszeniem zarzynana swinia...przy kazdym skorczu... i jak brali wczesniej niz mnie, i polozne na nia sie darly zeby nie parla...pytalam potem co jej bylo to ze dziecko posladkowo ulozone a ona parla a nie powinna.

Kropeczek napisał(a):
No ja też się niesamowicie boję porodu 😮 a się dowiedziałam że tu cc za opłatą kosztuje 12 tyś 🥴 więc na dzień dzisiejszy mnie nie stać na zrobienie dziury w brzuchu 🤢

kochane tak sobie czytam i nie wierze za 12 tys to mozna rodzic w prywatnej klinice i miec wszystko dla siebie nawet lekarza i polozna non stop ja tez myslalam o cesarce bo balam sie porodu ale moj minol migiem zaledwie 3 godz a 2 faza z partymi bolami doslownie chwilke 3 parte i maly juz byl i wlasciwie nie wiem co to porod-- nie ma co panikowac organizm sam wie co najlepsze a jezeli sa wkazania do cesarki to sie za nia nie placi

Ania8888 napisał(a):
oj wslopczuje... 😞 laska co rodzila za mna .. tak przerazliwie krzyczala jak za przeproszeniem zarzynana swinia...przy kazdym skorczu... i jak brali wczesniej niz mnie, i polozne na nia sie darly zeby nie parla...pytalam potem co jej bylo to ze dziecko posladkowo ulozone a ona parla a nie powinna.

co za kretyni to na usg i przy badaniu nie widzieli ze to posladkowe ulozenie - oddala bym ich do sądu 😎

Mini23 napisał(a):
anycool napisał(a):
Kropeczek napisał(a):
No ja też się niesamowicie boję porodu 😮 a się dowiedziałam że tu cc za opłatą kosztuje 12 tyś 🥴 więc na dzień dzisiejszy mnie nie stać na zrobienie dziury w brzuchu 🤢

kochane tak sobie czytam i nie wierze za 12 tys to mozna rodzic w prywatnej klinice i miec wszystko dla siebie nawet lekarza i polozna non stop ja tez myslalam o cesarce bo balam sie porodu ale moj minol migiem zaledwie 3 godz a 2 faza z partymi bolami 12 minut i wlasciwie nie wiem co to porod-- nie ma co panikowac organizm sam wie co najlepsze a jezeli sa wkazania do cesarki to sie za nia nie placi

ja bym bardzo chciała sn...

kochana pozytywne myslenie i sluchanie wlasnego ciala ale co ja ci tu moraly prawie ty masz ju jedna dzidzie wiec wiesz 😁
glowa do gory juz jestes na finiszu 😁 😁

• Mamusia
no lekarze musze Ci powiedziec czesto to robia.. moja myslala ze bedzie miala 3700 syna a urodzila 4200 😮 no i tez cc bo nie mogl przejsc 😮
Ale moim zdaniem powinni sami spra jeszcze szybko USG.. maja czas na pierdoly a na takie wazne rzeczy tez powinni miec.
MOJ lekarz powiedzial ze bedzie ok3500 a debil w szpitalu gdy mialam skorcze silne przepowiadajace i odeslal mnie do domu stwierdzajac ze niepotrzebnie zajme im miejsce to powiedzial ze maly w zyciu tyle nie ebdzie mial ..ze gora 2800... a kuzwa 3 dni potem 3400 sie urodizl prawie..zawsze do wagi z USG trzeba troche dodac 😉

• Mamusia
aach oni sa po 1 pieniadzach....
chociaz ja tan na "obsuge" lekarzy i poloznych dla mnie narzekac nie moge bardzo mi pomagaly... i w sumie cala ciazke tez mialam dobrze prowadzona... ale te P***y z noworodkow... 😠 😠 😠 😠 glupie pipy pozabijalabym... ja nie karmilam, bo on nie umial i nie mialam duzo pokarmu maly w szpitalu juz pil100ml... i co 2 h wolal... a te pizdy nie chcialy mi dawac mleka, to chowalam pod poduszka zeby bylo cieple albo ogrzewalam kiedy on spal a przynosily i potem wolal... to mnie zjebaly ze nie moge tak ze musze go budzic 😠 prosilam sie po nocach zeby przyniosly bo po cc nie moglam wstanie tak daleko dojsc, a raz jak mi dala to myslalm ze ta butelka przez leb jej walne.. dala mi 10ml... 😠 😠 😠 2 lyczki ...ehh to potem mama przynosila mi wielka flache mleka i robilam mu swoje no i od nich bralam tak jak dawaly.
No i kapiel... dla mnie koszmar.. minuta i po zawodach 😮

ehh wszytsko rpzed wami:p

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Ania8888 napisał(a):
no lekarze musze Ci powiedziec czesto to robia.. moja myslala ze bedzie miala 3700 syna a urodzila 4200 😮 no i tez cc bo nie mogl przejsc 😮
Ale moim zdaniem powinni sami spra jeszcze szybko USG.. maja czas na pierdoly a na takie wazne rzeczy tez powinni miec.
MOJ lekarz powiedzial ze bedzie ok3500 a debil w szpitalu gdy mialam skorcze silne przepowiadajace i odeslal mnie do domu stwierdzajac ze niepotrzebnie zajme im miejsce to powiedzial ze maly w zyciu tyle nie ebdzie mial ..ze gora 2800... a kuzwa 3 dni potem 3400 sie urodizl prawie..zawsze do wagi z USG trzeba troche dodac 😉

ja mojego obecnego lekarza się spytałam czy nie będe mogła rodzić normalnie a on żemogła bym bo to drugie dziecko,ale nie moge bo mam za wąską miednice a nie chcemy przecież aby dziecku czy pani stała się krzywda... To jest lekarz jak należy!

oo tak... 😉

Jak ktoras jest z WLKP... z okolic LESZNA to polecam dr FRYKOWSKIEGO... zajebisty koles 🙂)

• Mamusia
Ja też już jestem 🙂 Byłam u nas na wsi w sklepie dla dzieci i kupilam maluszkowi wanienke, przewijak, wkład do pościeli i narazie jedno okrycie kąpielowe 🙂 a po weekendzie jade dokupić reszte wyprawki mojej i małego i będę szczęśliwa 🤪
uciekam teraz kluski ziemniaczane robić na obiadek 😜

SylwiaC napisał(a):
Ja też już jestem 🙂 Byłam u nas na wsi w sklepie dla dzieci i kupilam maluszkowi wanienke, przewijak, wkład do pościeli i narazie jedno okrycie kąpielowe 🙂 a po weekendzie jade dokupić reszte wyprawki mojej i małego i będę szczęśliwa 🤪
uciekam teraz kluski ziemniaczane robić na obiadek 😜

Sylwia przypomniałas mi wkład do wanienki musze ze sklepu odebrac bo zamawiałam 😁 😁

ale mam syf w pokoju goscinnym 😁 😁 hahahaha mąż szafke skrecał wczoraj ale złamalismy śrubokret i musimy dzisiaj dokonczyć 😁 hahahaha 🤪 i wszystko lezy rozpier 😁 😁 ale jaja 😁 dzisiaj bede prasowac jak ją złozymy w koncu hahaha 😁

Mini23 napisał(a):
By mleko ściągać jak się zrobi zapalenie... wiem że takie krowy jak wy to mają dojary przez cały rok załączone ale ja nie 😎 🤪

hhahahaha szalona 😁 ja zdjęłam obrączkę bo już prawie mi utknęła na palcu by mi rozciąć musieli 😮 ale dałam rade oliwką ją zdjąc 😁 oliwką mojej dzidzi 😁 jaa hahahaha

Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
By mleko ściągać jak się zrobi zapalenie... wiem że takie krowy jak wy to mają dojary przez cały rok załączone ale ja nie 😎 🤪

hhahahaha szalona 😁 ja zdjęłam obrączkę bo już prawie mi utknęła na palcu by mi rozciąć musieli 😮 ale dałam rade oliwką ją zdjąc 😁 oliwką mojej dzidzi 😁 jaa hahahaha

ja już nie nosze obrączki bo palce mi puchły 🤨 jestem panną 🤪

a mi głupio bez niej na paluchu jaaa;D hihihi nic minie sie nie chce ... ale obiadek musze robic 😁ale moja daje czadu.... w brzuchu dupe pcha w dół i łbem mi wali o pecherz 😁 😁