Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ninka najgorsze co może być to jest brak kasy. Martwienie się o opłaty za co się kupi jedzenie a tu jeszcze wyprawka nie dokończona 🤨 Mój też myśli tak jak Twój mąż 😮 Ciągle powtarza, że dziecka jeszcze nie ma a ja już panikuje z tym kupowaniem 🤔 😮 A kiedy mam robić wyprawkę po urodzeniu ? Sama nazwa WYPRAWKA wskazuje o tym, że robi się ją przed porodem.

• Mamusia
Ja na razie sobie myślę, że nie będę wariować i kiedy będzie chciało wyjść to wyjdzie, nawet jakby miał być to Sylwester 😜 haha. Trudno 😉
To Aga jesteśmy we dwie. Liczę, że rodzice mi pożyczą, ale jak sami nie będą mieć to dupa... Zęby w ścianę 😞 Mój niby ma mieć tą pracę, ale wypłata dopiero w grudniu by była. A jak jej nie dostanie to nawet nie chcę myśleć co to będzie 😮

• Mamusia
Hej gaduły 🤪
Ale naskrobalyście , nawet nie chce mi sie czytać tego wszystkiego 😉
Wróciłam własnie od ginekologa 🙂 Ważę 68,200 😞 😞 😞, w brzuszku mam 99 cm.,przez trzy tygodnie 5cm.urósł mi brzuch 🙂 Wyniki badań w porzadku, Moja szyja stoi w miejscu , jest krótka ale nie ma tragedii, mam jednak skurcze - tak jak myślałam. Zakaz sexu do końca listopada 😠 😠 😠.No i gin powiedział że na początku grudnia mogę rodzić 🙂 🤪
Plecy mi odpadają od prasowania,trochę pomogła mi córcia 🤪. 🤪No i to na tyle, sprawozdanie zdane 😉

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Ninka najgorsze co może być to jest brak kasy. Martwienie się o opłaty za co się kupi jedzenie a tu jeszcze wyprawka nie dokończona 🤨 Mój też myśli tak jak Twój mąż 😮 Ciągle powtarza, że dziecka jeszcze nie ma a ja już panikuje z tym kupowaniem 🤔 😮 A kiedy mam robić wyprawkę po urodzeniu ? Sama nazwa WYPRAWKA wskazuje o tym, że robi się ją przed porodem.

Ja się go pytam: ok, a powiedzmy, że teraz rodzę i nie mam ani jednej rzeczy kupionej, bo się NIE KUPUJE, trafiam na porodówkę i co robisz w tej sytuacji?? Biegasz z wywieszonym jęzorem po hurtowniach i nie wiesz, co masz kupić? Bo przecież facet nie pomyśli, że trzeba kupić kobiecie wkładki laktacyjne czy podpaski... I jaka była odpowiedź: ty się nie martw, ja mam swoje sposoby.
Czyli nie umiał mi odpowiedzieć na pytanie i jeszcze twierdził, że to ze mną coś nie tak jest...
I jeszcze mówię: w takiej sytaucji teraz jesteśmy, że nie mamy kasy i za co byś kupił??
- Mam swoje sposoby... i koniec gadki.
Ja nie wiem... ma 9-letniego syna, to chyba powinien wiedzieć jak to wygląda 😮 😮
Przecież ja zapaści dostanę jak nie będę miała kupionych tych rzeczy z listy 😮

• Mamusia
Hej 🙂 Weszłam się tylko przywitać i lecę do sklepu kupić może kozaczki w końcu 😉 Jeśli chodzi o @ to ostatnią miałam 11 marca, jutro tj. w sobotę ponoć zaczynam 33 tydzień 🙂 A Wam ciągle tylko sex w głowie 😁 Ja bym chciała urodzić do 40 tygodnia- ważne żeby nie przenosić 🙂

• Mamusia
Niezbyt przyjemny temat poruszyłyście. Niestety brak kasy to chyba problem 80 % ludzi - niestety. A tu jeszcze kolosalne wydatki związane z dzieckiem. Ja tez nie cierpię dostatek, ale my mamy dwie pensje i nie moge bardzo narzekać bo na rachunki i jedzenie starcza.

• Mamusia
Oprócz @ powinnyście jeszcze podać długość cyklu.
Zresztą nie wiem czy to ma sens, bo to różnie z tym bywa i dzień zapłodnienia też jest różny. Ja do tej pory nie wiem w którym dniu było poczęcie 😉
Wy jeszcze macie starsze dzieci, to ciągłe wydatki są.
Najgorzej jest mieć kredyty tak jak my 😞
Już kiedyś pisałam, że ma syna 😉

• Mamusia
Nina taki cwany ten Twój mąż a jak postawiłaś go przed konkretnymi pytaniami to nie wiedział co powiedzieć, bo odpowiedź: Mam swoje sposoby to jak nie odpowiedź. Mój chociaż nie gadaj ja już coś kupię na szczęście. Ale o jakieś grubsze rzeczy no to muszę z nim też ustalać a wtedy jest już gadanie za co tego wszystkiego tyle 😮 A tak na prawdę gówno wiedzą co jest potrzebne na wyprawkę a tym bardziej mój bo to jego pierwsze. Mi się wydaje, że mojego to wszystko przerosło i nie zdawał sobie sprawy, że rzeczywiście dziecka jeszcze nie ma na świecie a tu już trzeba tyle rzeczy kupić.
Co do kasy to ja też nie mogę narzekać na jej brak. Starczy jej spokojnie od wypłaty do wypłaty. Ale wiadomo wyprawka to dodatkowy koszt i to nie mały 🙃

• Mamusia
o rety trudny temat poruszylyscie...kasa, chyba nikt nie ma jej pod dostatkiem w tych czasach, kiedys ludzie mieli mniej kasy ale żyło im się lepiej a teraz... cóż wydatki są straszne, nam starcza ale wiadomo potrzeba by było wiecej kasy to byśmy remont przyspieszyli a tak robimy powoli ale ważne, że ciągle coś 🙂
ja chyba uciekam do kuzynki się przejechać pewnie wpadnę jutro
Aga śliczne te Twoje dziewczynki hihi 🙃

• Mamusia
Mój się zdziwił ile to wszystko kosztuje, bo ma porównanie ile to wszystko kosztowało 9 lat temu i jest w szoku 😉
Jak się kłócimy to tylko o tą wyprawkę i już mi bokiem ten temat wychodzi. Ale tak ogólnie to dawno między nami nie było tak dobrze 🙂 Świetnie się dogadujemy i nie kłócimy się 😁

• Mamusia
Co do kredytów to mieliśmy ich trochę ale z uwagi na kredyt hipoteczny musieliśmy je spłacić więc tata wziął na siebie pożyczkę. My mamy konto czyste ale spłacić długi trzeba...Kto teraz żyje bez kredytów? Nina- pamiętam jak pisałaś o synu męża I kto tu jest pilny 😁 😉

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Ja znowu mam trzaski, że Tobie brzuch maleje 😮 😮 I tylko jak widzę TWOJE zdjęcia, to mi się wydaje, że brzuch Ci maleje 🤢 😮 NIe słuchaj mnie, ja gUpia jestem 🤪 😮
Teraz taki bardziej okrąglutki jest 🙂 A Oliwka jak jest za Tobą, co?? 😁

Oliwka dziś mówiła do brzuszka - " kocham cie dzidzia" a później zrobiła brzuszkowi "niośki eśkimośki" 😁 jeny a mnie tym rozczuliła 🙂 ale ostatnio powiedziała na moje pytanie "a co jak dzidzia będzie płakać" - "wiwiozie" na to ja gdzie wywiezie a ona"babci basi wiwiozie" 🤪 a dziś jeszcze się kłóciła że to jej buby pokój nie dzidzi-dzidzia tam z mamą 😁 🤪

Hahahaha Oliwka jest za mocna 😁 Wywiezie dzidzię do babci hahaha 😁
Myślę, że nie będziesz miała problemów z zazdrością o Maję i Oliwka będzie w niej zakochana 😁 Starsza siostra rządzi 😎 😎

• Mamusia
Nooo... ja mam niewyparzony język i mój mówi, że z facetem się ożenił, bo jestem taka wulgarna ☺️ ☺️ Już moje dziecko tak wyszkolę, że będzie trzęsło dzielnicą 😉 hahaha
Ej wiecie co... jakoś mi tak dziwnie. NIe mam bolesnych skurczów, ale gdy napina się brzuch to mi momentalnie się robi słabo, kręci mi się w głowie i oddechu nie mogę złapać. Tez tak macie?? Bo nie mogę nic w internecie znaleźć na ten temat.

• Mamusia
Ja się nie wpycham do waszej kolejki, o nie nie 😁
Tak pytam, bo mam tak od tygodnia i nie wiem co to ma znaczyć. I mam tak co jakiś czas właśnie przy napinaniu się brzucha. I jeszcze mdłości do tego dochodzą. Bo skurczu to ani jednego nie miałam 😮 NIc mnie nie boli. Chociaż ponoć napinanie się brzucha to skurcz 😜

hey hey... 10 stron o laseczki...
😁
prasowałam plecy mi padają
mam już wsio prawie dzis zamykam liste musze jeszcze zminiejszyc ja na mini kartusie i wsio bedzie już oprócz wózka ale to to po urodzeniu... składam teraz z mężem szafkę co powkładam te rzeczy do szafusi 😁 jutro okna z mezem pomyje i podłogi i kurze i bedzie cudnie 🙂 juz sie cieszę 🙂

Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
hey hey... 10 stron o laseczki...
😁
prasowałam plecy mi padają
mam już wsio prawie dzis zamykam liste musze jeszcze zminiejszyc ja na mini kartusie i wsio bedzie już oprócz wózka ale to to po urodzeniu... składam teraz z mężem szafkę co powkładam te rzeczy do szafusi 😁 jutro okna z mezem pomyje i podłogi i kurze i bedzie cudnie 🙂 juz sie cieszę 🙂

wszysto działa ty ciekawska babo 😁

i jak oliwka działa 😁