Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kafinka napisał(a):
Nie mogę się porządnie wy………… czasami tak boli ze nie mogę wytrzymać myślałam o lewatywie, ale to może spowodować skurcze macicy, czyli poród 🥴

Oj Aguś to nie dobrze 🤨 Ja biorę żelazo i nawet żelazo co powoduje zatwardzenie na mnie nie działa tylko kupka jest czarna po żelazie. A tak to nie mam żadnych problemów. Teraz jak się człowiek napina to jest nieprzyjemnie bo brzuch już duży ale najgorzej jak po porodzie będą problemy z zatwardzeniem 🤨

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
kafinka napisał(a):
Nie mogę się porządnie wy………… czasami tak boli ze nie mogę wytrzymać myślałam o lewatywie, ale to może spowodować skurcze macicy, czyli poród 🥴

Oj Aguś to nie dobrze 🤨 Ja biorę żelazo i nawet żelazo co powoduje zatwardzenie na mnie nie działa tylko kupka jest czarna po żelazie. A tak to nie mam żadnych problemów. Teraz jak się człowiek napina to jest nieprzyjemnie bo brzuch już duży ale najgorzej jak po porodzie będą problemy z zatwardzeniem 🤨

Kasiu a po porodzie to aż się boje pomyśleć, co to będzie po pierwszym to nie mogłam prawie 2 tyg. nic zrobić ból straszny. Ja właśnie mam od dzisiaj brać żelazo

• Mamusia
kafinka napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
kafinka napisał(a):

Kasiu a po porodzie to aż się boje pomyśleć, co to będzie po pierwszym to nie mogłam prawie 2 tyg. nic zrobić ból straszny. Ja właśnie mam od dzisiaj brać żelazo

A co też masz niedobór hemoglobiny ?? Ja biorę praktycznie od chyba 31 tygodnia żelazo. Ale powiem Ci, że jak już teraz masz problemy z kupką to po żelazie może być jeszcze gorzej 🤔 Bo często od żelaza kobiety mają zatwardzenie właśnie. Słuchaj jedz może dużo tłustych rzeczy może orzechy, płatki owsiane podobno pomagają. Idź sobie do apteki może farmaceutka dla Ci coś na zrobienie kupki w ciąży.

mi otreby i nic nie pomaga ... jutro pójde i muse tez cos w aptece kupic na to bo czsaem tak czuje ze musze niby juz idzie i nic a brzuch przed nie pomaga a cisnac niewiadomo jak nie można.. bo niby skurcze mozna ywołac i tak w kółko;/

aisak_89 napisał(a):
Dziewczyny ale super Gosia ( GoGr) już urodziła a tak biedna przeżywała, że znów przenosiła 🙂 Widać wszystko poszło szybko i sprawnie. A ja na serio mówię, że mi się seksu nie chce 🤨 Ale wiem, że po porodzie apetyt na męża powróci 😁

wiem o GOGR juz gatulacje posłałam...

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Foka jak tam lekarz już maczetą zielska nie będzie musiał kosić by się do dziury dostać? 🤪
Kasia ja jestem mądra i dla mnie to donaty oponke mamy w brzuchach,i sama jesteś napalona tylko się boisz że od seksu ci głowe rozwali i uszami wyjdzie 🤪
Ja się przyznaje chce mi się bzyku i co z tego? nie będe zgrywać takich dziewic jak wy 😁

Hejka jestem 🤪
A wy cały czas i jednym????
Aga mnie tez się chce bzyku bzyku , został mi lodzik he he he

Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
mi juz obojetnie tylko ja jestem tak gruba ociezała zmeczona niezgrabna gruba i buzuja mi ormony ze chce juz małą i zeby ze mnie zeszły te kilogramy....

Ola no co ty? 😮 przecież szczupło wyglądasz,zimą dzieci cie będą kochały bo pomyślą że jesteś panią mikołajową 😁

eh... normalnie czuje sie jak 200kilowa baba...;/

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
mi juz obojetnie tylko ja jestem tak gruba ociezała zmeczona niezgrabna gruba i buzuja mi ormony ze chce juz małą i zeby ze mnie zeszły te kilogramy....

Ola no co ty? 😮 przecież szczupło wyglądasz,zimą dzieci cie będą kochały bo pomyślą że jesteś panią mikołajową 😁

eh... normalnie czuje sie jak 200kilowa baba...;/

Ola ty masz kupe wody w sobie, szybko zejdzie z ciebie 😉 A ja mam tłuszczyk hihihi A kurat na zimę uzbierałam aby cieplej było 🤪