Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

naylaaa napisał(a):
Ola88 napisał(a):
ooo mój zieciu coraz wiekszy jaaa suuper 😜 🤪 super Ninka wygladasz szczupło bardzo 😉

Twój zięć rośnie w zastraszającym tempie 😉 haha wyglądam szczupło w ciąży ołłł jeeee 😜

ha wygladam jak waleń taka wielka a ty szczupła tlia nawet jest 😜 a ja gruba dyńka hahaha

Loli napisał(a):
Wraz z Oleńka prosimy o codzienne głosiki : http://linkbaby.pl/konkursy/zdjeciowe/jesien-w-obiektywie/przegladaj/jesien/ Przy kazdym zalogowaniu Olenka dostanie extra 3 ptk 😉

codziennie oddajemy głosik na moją śliczna imienniczkę 😉

• Mamusia
Hej Kobietki 🙂
Ja dzisiaj miałam straszną noc 🤨 Ale nie przez ciąże tylko dlatego, że męża nie było. Bałam się jakoś i byłam niespokojna nienawidzę jak ma nocki 🤔 A do tego mamy nowego sąsiada obok i coś ten koleś mi nie psuje jakby miał ADHD wychodzi z domu 500 razy w nocy tak samo, trzaska drzwiami i przyprowadza ze sobą jakieś niemrawe towarzystwo 🤔 Ja czuję się super i jeszcze nie chce rodzić w przeciwieństwie do Was 😉 Ja tam lubię mój ciężki brzuch i chce go jeszcze ponosić i się nim pocieszyć bo szybko drugi raz go nie będę mieć 😁

• Mamusia
Kurcze Aga, że Ty jeszcze chodzisz przy takim ciśnieniu !! 🤪 Jest bardzo niskie. Nie wiem jak to jest z cc, ale do innych operacji musi być wszystko oki temperatura, ciśnienie itp. a jakby nie patrzeć cc to jednak operacja. Ale myślę, że coś Ci dadzą na podwyższenie i będzie dobrze 😉

• Mamusia
Heyaaa 😉 Weszłam tylko na chwilkę się przywitać bo idę prasować to co się wyprało...jeszcze ze 3 prania będą co najmniej 🤔 Moja mała jakoś słabo aktywna dzisiaj jest...ale zajadam się krówkami więc może zacznie wariować 😉 Póki co lecę... Miłego dnia 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
kafinka napisał(a):
Aga jak się tak bardzo źle czujesz to zadzwoń do szpitala na patologie i spytaj o to ciśnienie one Ci tam powiedzą czy przyjeżdżać czy nie do szpitala np. na ktg

Powiem Ci Aguś że jestem na chodzie,tylko że mam duszności i ciężko mi się oddycha,ale to zazwyczaj pod wieczór,no i śpiąca jestem cały czas a tak by było w miare ok... Na spacerach się lepiej czuje 🙂 teraz mąż mi zrobił małą czarną z mlekiem by podnieść ciśnienie,może za jakiś czas się o coś pokłóce to też się podniesie 😁

Aguś z tego co wyczytałam to niebezpieczne jest wiadomo nadciśnienie jak i dla matki tak i dla dziecka. Ale niedociśnienie nie jest szkodliwe dla żadnego z Was 😉 Tylko wiadomo powoduje, że się słabo czujesz. Wyczytałam, że jak boli Cie głowa albo na prawdę jest Ci słabo wypij pół kieliszka wina albo nawet cały. Dziecku nie zaszkodzi a Tobie skoczy ciśnienie. Dziewczyny pisały, że tak zalecały położne a lekarz nie miał przeciwwskazań 😉

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
kafinka napisał(a):
Aga jak się tak bardzo źle czujesz to zadzwoń do szpitala na patologie i spytaj o to ciśnienie one Ci tam powiedzą czy przyjeżdżać czy nie do szpitala np. na ktg

Powiem Ci Aguś że jestem na chodzie,tylko że mam duszności i ciężko mi się oddycha,ale to zazwyczaj pod wieczór,no i śpiąca jestem cały czas a tak by było w miare ok... Na spacerach się lepiej czuje 🙂 teraz mąż mi zrobił małą czarną z mlekiem by podnieść ciśnienie,może za jakiś czas się o coś pokłóce to też się podniesie 😁

Kawusia podnosi ciśnienie, ale tylko na pół godz. tak mi mówiła położna.
Aguś uważaj na siebie, ale jakby coś to nie zwlekaj z wizytą w szpitalu takie niskie ciśnienie może coś oznaczać, ale nie musi .....

• Mamusia
Moja mama miała całe życie niedociśnienie i lekarz na to nie reagował bo mówił, że lepiej takie niż za wysokie. Jestem pewna, że nie wpływa to źle na Majeczke 😉 Ale Aga ma rację jak będziesz się na prawdę źle czuć to lepiej jechać to sprawdzić bo po co masz zemdleć albo coś i się wtedy dopiero wystraszysz.

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Aga ja Ci powiem dawno Cie mąż nie wkurwił i stąd to niskie ciśnienie ha ha ha 😁 Ja też muszę się ubrać i iść do sklepu po kaszę bo dzisiaj krupnik na żeberkach robię mniam mniam 😁

Ha ha 😁 dziś jak byliśmy na zakupach to chcieliśmy odwiedzić jego koleżanke Karine w pracy,ale zamiast niej był rudzielec...i mimo że miałam ochote na ciastka to jakoś mi przeszła 😁

Ha ha ha a ja właśnie wróciłam ze sklepu i nakupowałam sobie mnóstwo łakoci 😁 Właśnie zjadłam dwa pętka kabanosów z Sokołowa bo tak za mną chodziły i kupiłam całą torbę 😁

• Mamusia
A co tu taka pustka?? 😉
Mi mąż zajął kompa, bo grał, a teraz poszedł po kebaby, bo leniowi (mi) nie chce się dzisiaj gotować 😜 A już nie pamiętam kiedy jadłam fast fooda, także pozwalam sobie zgrzeszyć 😁
Aga, straszne masz to ciśnienie 🤪 Dzisiaj jest niskie ciśnienie i nawet odpoczywać się nie chce 😜 Nuddyyyy.... 😉

• Mamusia
Aga to Tobie to ciśnienie skacze dlatego masz te zawroty głowy od zmiany ciśnienia. 100/60 to już jest bardzo dobre jak na kobietę w ciąży 😉 Ja właśnie jem mandarynki bo mi narobiłaś wczoraj ochoty i kupiłam dzisiaj całą siatkę 😁 😁 Ale trochę przy kwaśne jeszcze muszą dojść 🙂