Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

naylaaa napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Ola, Ty lepiej pomyśl jak Ty urodzisz pięciokilowe dziecko 😮 😮 Masz szerokie biodra?? 😜

O boże 5 kg. dziecko ?????????? Porozrywa biedna Olę 😲 😲 😲 😲

Do następnej ciąży się zagoi hahahahaha 🤪 🙃

ja chce 3 dzieci chociaz mój jednym przestraszony jest 😁 🤪

Ola88 napisał(a):
Aduś napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Eee tam mój będzie grzeczny jak aniołek 😁 A jak będzie marudny to mu wyjmę bateryjki 🙂 Dzieci ponoć uczą cierpliwości... Ciekawe 😮 Bo u mnie jej brak i boję się, że będę jeszcze bardziej nerwowa 😮 🤢

uczą uczą...choćmi np.terazjej brak bardzo często 😞
najbardziej jak np.10 raz mówię,ze nie wolno rzucać 🤪..czujesięjak jędza...ciąglenie wolno,nie itd 😮

ale trzeba dzieciom pokazac kto rzadzi bo wejda na głowe tak jak chrzesniak mojego mariusza... jezu co to za diabelec jest w ieku Oskarka nawet tez z kwietnia...

dokłądnie,dlatego ciągle latam i nie wolno i nie wolno!!!
a na krzyki i łzy ...złości nie reaguję,bo poitem dzieco będzie nami manipulować

gonia88811 napisał(a):
He he he he tej cierpliwości musi wystarczyć na dłuuuuugie lata. Moja cierpliwość jest u kresu wytrzymałości . Paula choć duża też potrafi wyprowadzić z równowagi 😠
Aduś choc ona ma prawie 13 lat to ja też cały czas musze mówić NIE 😜

jak zacznie wkracdzac w wiek dojrzałosci i przyproadzac chłopców i tylko miłosc bedzie waza to bedzie cierpliwosci i zaufania potrzebne... 🤪 🤢 😮 🙃 😜

• Mamusia
Słowo NIE będzie u nas pojawiać się chyba tysiąc razy dziennie 😮 😮 😉
Ostatnio oglądałam kąpiel noworodka, bo ja jestem na maxa niedoświadczona i trochę mnie przeraził ten filmik, bo wydaje mi się, że jest sporo błędów 😮 🤢
http://www.youtube.com/watch?v=P0g8GkfzzQ8

Aduś napisał(a):
Ola88 napisał(a):
Aduś napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Eee tam mój będzie grzeczny jak aniołek 😁 A jak będzie marudny to mu wyjmę bateryjki 🙂 Dzieci ponoć uczą cierpliwości... Ciekawe 😮 Bo u mnie jej brak i boję się, że będę jeszcze bardziej nerwowa 😮 🤢

uczą uczą...choćmi np.terazjej brak bardzo często 😞
najbardziej jak np.10 raz mówię,ze nie wolno rzucać 🤪..czujesięjak jędza...ciąglenie wolno,nie itd 😮

ale trzeba dzieciom pokazac kto rzadzi bo wejda na głowe tak jak chrzesniak mojego mariusza... jezu co to za diabelec jest w ieku Oskarka nawet tez z kwietnia...

dokłądnie,dlatego ciągle latam i nie wolno i nie wolno!!!
a na krzyki i łzy ...złości nie reaguję,bo poitem dzieco będzie nami manipulować

no ten mały ma ich wszystkich w jednym palcu...
tylko ja wredna ciotka jak to mówia... ale jestem jedyna osoba która ma nad nim respekt i mnie sie słucha...

gonia88811 napisał(a):
He he he he tej cierpliwości musi wystarczyć na dłuuuuugie lata. Moja cierpliwość jest u kresu wytrzymałości . Paula choć duża też potrafi wyprowadzić z równowagi 😠

kochana bo mój mały przechodzi bunt dwulatka a Twoja córa bunt nastolatki 🤪...współczuję...hi hi kiedyśsamebyłyśmy nastolatkami...zapomniał wól jak cielęciem był....to nie do 'Ciebie,ja tak corazczęściej się śmieję,ze tak będzie

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):

jak zacznie wkracdzac w wiek dojrzałosci i przyproadzac chłopców i tylko miłosc bedzie waza to bedzie cierpliwosci i zaufania potrzebne... 🤪 🤢 😮 🙃 😜

No najgorzej jak pojawiają się juz chlopcy 😠 😠 😠
Ja miałam takie akcje w wakacje ha ha ha ha . Dzwonki i telefony sie urywały do Pauli ha ha ha . A jak wychodziła rano z domu to tylko przychodziła do toalety i na jedzenie. I wieczorem do domu nie mozna było jej zagonic ha ha ha

• Mamusia
Aduś napisał(a):
gonia88811 napisał(a):

kochana bo mój mały przechodzi bunt dwulatka a Twoja córa bunt nastolatki 🤪...współczuję...hi hi kiedyśsamebyłyśmy nastolatkami...zapomniał wól jak cielęciem był....to nie do 'Ciebie,ja tak corazczęściej się śmieję,ze tak będzie

Ale to prawda -nie pamieta wol jak cieleciem byl- ha ha ha ha .

naylaaa napisał(a):
Słowo NIE będzie u nas pojawiać się chyba tysiąc razy dziennie 😮 😮 😉
Ostatnio oglądałam kąpiel noworodka, bo ja jestem na maxa niedoświadczona i trochę mnie przeraził ten filmik, bo wydaje mi się, że jest sporo błędów 😮 🤢
http://www.youtube.com/watch?v=P0g8GkfzzQ8

pierwszy błąd według mnie to zbyt gwałtowneruchy,dziecko musi się czuc spokojnie a nie tak na szybcika wszytsko 😞
uszko mu moczy w wodzie,bo za nisko trzyma główkę i opada do tyłu prawie..dalej nie oglądam

ha ha a ja zato buntdwulatka nadal i kolki a potem ząbkowanie 🤪...jeju oby nie kolki,Oskar miał tylko 2 razy a ja ryczałąm z nim...a ząbkowanie strasznie ciężko...a jeszcze 5 mu zostały 🤨

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Gosia będzie miała kolki u Oli i bunt u Pauliny 😉 Mieszanka wybuchowa 🤪 🤪 Paulina będzie miała za to więcej luzu, z czego się pewnie cieszy 😉

No cieszy się , bo zdarza się że dostaje karę na wychodzenie na dwór. To powiedziala że z Olą na spacer trzeba bedzie wyjsc. ha ha ha

gonia88811 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Gosia będzie miała kolki u Oli i bunt u Pauliny 😉 Mieszanka wybuchowa 🤪 🤪 Paulina będzie miała za to więcej luzu, z czego się pewnie cieszy 😉

No cieszy się , bo zdarza się że dostaje karę na wychodzenie na dwór. To powiedziala że z Olą na spacer trzeba bedzie wyjsc. ha ha ha

ha ha..aleprzynajmniej będziesz mogła trochę odpocząć 😁
ja przy 2 łobuzach to chyba zwariuję

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
ja nie przezyje chłopaków u córki... hihihihi 😁 ta pipka mnie wykonczy..hahaha

Musisz tylko jednego przeżyć 😉 hahaha innych nie będzie 😉
A tak na serio to tatuś będzie odganiał adoratorów 😁
Zobacz jak ja mam przesrane 😜 ja będę miała wywłoki do testowania 😜 Przyprowadzi mi jakąś barbie i co ja zrobię 🤪 🤪

naylaaa napisał(a):
Ola88 napisał(a):
ja nie przezyje chłopaków u córki... hihihihi 😁 ta pipka mnie wykonczy..hahaha

Musisz tylko jednego przeżyć 😉 hahaha innych nie będzie 😉
A tak na serio to tatuś będzie odganiał adoratorów 😁
Zobacz jak ja mam przesrane 😜 ja będę miała wywłoki do testowania 😜 Przyprowadzi mi jakąś barbie i co ja zrobię 🤪 🤪

oderwiesz tipsy i treske:P:P

Ola88 napisał(a):
uczy pomoczyła maluchowi... chyba to zle... i jakos wg mnie go szarpie... a powinno sie spokojnie .. a tu to on nie jest noworodkiem chyba starszy pepek zobaczcie jak wygojony...

no jato samo pisałam,zbytgwałtowne ruchy wykonuje,takie na szybko a dziecko musi miećspokój,bo wtedy czuje się bezpiecznie,najlepiej jeszcze mówić do malucha np.teraz zdejmiemy pieluszkę itd
a uszko mu zamoczyła,bo źle trzyma go i główka leci,powinna całym przedramieniem go przytrzymywać

Aduś napisał(a):
Ola88 napisał(a):
uczy pomoczyła maluchowi... chyba to zle... i jakos wg mnie go szarpie... a powinno sie spokojnie .. a tu to on nie jest noworodkiem chyba starszy pepek zobaczcie jak wygojony...

no jato samo pisałam,zbytgwałtowne ruchy wykonuje,takie na szybko a dziecko musi miećspokój,bo wtedy czuje się bezpiecznie,najlepiej jeszcze mówić do malucha np.teraz zdejmiemy pieluszkę itd
a uszko mu zamoczyła,bo źle trzyma go i główka leci,powinna całym przedramieniem go przytrzymywać

ja sie tak tam nie wiadomo jak nie znam ale pamietam z zeszłego roku i jak kuzynka kompała i własnie główke trzymała jak Ada mówi całym przedramieniem... albo jej maz trzymał a ona kompała...

• Mamusia
I to ma być niby film edukacyjny 😜 A tyle błędów. Pewnie wszystko wyjdzie w praktyce, ale kąpać takie maleństwo pierwszy raz to będzie szok 🤪 A właśnie - przygotowaną wodę miesza się z płynem do kąpieli czy płyn się wylewa na dziecko?? 😉 Tylko się nie śmiejcie ze mnie 😁 hihi ja podstawowych rzeczy nie wiem 🙂