Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Aduś napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Jaaaa.... widziałyście nowy awatar Cycoliny?? 😮 😮
Ada, to Twój czas 🙂 Ja Ci mówię. Albo to z nerwów o Oskarka 😘 😘

nie wiem,ale źle się czuję...ażmi się w głowie kręci i obraz rozmazuje 😞...może to przez niewyspanie i nerwy 😞

Ada, ja Ciebie nie chcę straszyć, ale czy to nie stan przedrzucawkowy??

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

naylaaa napisał(a):
Foka, Ty sobie żartujesz?? Serio wygląda jak piłka 😁 😁 😁 A Ty znowu odwalona na ktg jedziesz 😜 Chyba jakiś lekarz Ci w oko wpadł 😉

zawsze położna ktg robi mi 😁

naylaaa napisał(a):
Aduś napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Jaaaa.... widziałyście nowy awatar Cycoliny?? 😮 😮
Ada, to Twój czas 🙂 Ja Ci mówię. Albo to z nerwów o Oskarka 😘 😘

nie wiem,ale źle się czuję...ażmi się w głowie kręci i obraz rozmazuje 😞...może to przez niewyspanie i nerwy 😞

Ada, ja Ciebie nie chcę straszyć, ale czy to nie stan przedrzucawkowy??

Ada weś ty jedz do szpitala a nie nas straszysz czas kolejkę zajmowac a nie...
po dwa ona okna myś jeszcze chciała jak się źle czuje normalnie szo 😮 do szpitala marsz!!!!

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Stan przedrzucawkowy objawia się podwyższeniem ciśnienia, obrzękami rąk i twarzy oraz pojawieniem się dużych ilości białka w moczu. A Ada nie pisała o obrzękach.Pewnie to nerwy i ta nieprzespana noc.

Ale zaburzenia wzroku i mroczki też są objawami. Chyba 😮

Aduś napisał(a):
pewnie ta zarwana noc,do tego ten mój chory kręgosłup strasznie boli
nie mam w razie czego jak teraz jechać
przejdzie pewnie a możecoś zjadłam 🤨

taksówą zasówaj...

gonia88811 napisał(a):
Idę na śniadanie bo głodna jestem.

hahaha chcesz dorównać mojej pikce tak?? o nie nie mojej piłki nikt nie zgapi... nawet jak sniadanka się nawsówasz 😁 😁 hahahaha

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Stan przedrzucawkowy objawia się podwyższeniem ciśnienia, obrzękami rąk i twarzy oraz pojawieniem się dużych ilości białka w moczu. A Ada nie pisała o obrzękach.Pewnie to nerwy i ta nieprzespana noc.

Ale zaburzenia wzroku i mroczki też są objawami. Chyba 😮

Niestety masz rację Ninka 😞
Jest to zespół objawów chorobowych pojawiający się po 20 tyg. ciąży, jak również w okresie porodu lub połogu. Charakteryzuje się wartościami ciśnienia tętniczego krwi powyżej 140/90 mm Hg, wraz z towarzyszącym białkomoczem z utratą białka powyżej 300 mg na dobę. Białkomocz nie jest niezbędnym objawem, ale wtedy nadciśnieniu muszą towarzyszyć dodatkowe objawy, takie jak: ból głowy, ból w nadbrzuszu, zaburzenia ostrości widzenia. Mogą też wystąpić zmiany w badaniach laboratoryjnych w postaci anemii hemolitycznej, małopłytkowości i podwyższonych aktywności enzymów wątrobowych. Układ tych zmian stanowi o rozpoznaniu tzw. zespołu HELLP. Stan przedrzucawkowy bardzo często warunkuje przedwczesny poród. Całkowite i skuteczne wyleczenie gwarantuje jedynie rozwiązanie (zakończenie ciąży, poród).

Aduś do szpitala albo chociaż zadzwoń do lekarza gina.

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):

hahaha chcesz dorównać mojej pikce tak?? o nie nie mojej piłki nikt nie zgapi... nawet jak sniadanka się nawsówasz 😁 😁 hahahaha

Ola nieeeeeeeeeeee nie dorówna tobie kochana już nie zdażę , chyba że moja ciąża będzie trwała dwa lata jak u słoni ha ha ha ha . Oby nie 😮
Ola ale twój brzuch cały czas wysoko jest

gonia88811 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):

Ola nieeeeeeeeeeee nie dorówna tobie kochana już nie zdażę , chyba że moja ciąża będzie trwała dwa lata jak u słoni ha ha ha ha . Oby nie 😮

hahahaha był nisko juz opadł ojciec mój nawet powiedział i spowrotem wrócił do góry nikt niewie czemu hahahaha moje dziecko sie wzbrania przed wyjsciem hahahaha

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):

hahahaha był nisko juz opadł ojciec mój nawet powiedział i spowrotem wrócił do góry nikt niewie czemu hahahaha moje dziecko sie wzbrania przed wyjsciem hahahaha

Albo myśli, że przez gardło wyjdzie 🙃 🙃

naylaaa napisał(a):
Bo Ola jest słoniem i dopiero za dwa lata jej się obniży haha 😁 Ale serio wygląda jakby piłkę połknęła 😁

wszyscy mi tak mówią że piłkę plażową zjadłam 😁 a mąż wczoraj do brzucha maja ty piłeczko baloniku kochany... i 😮 takie oczy i mówi może jak balonyh dmuchałaś na wesele jeden połknęłaś i cię wzdęło teraz po nim hahahaha

zjadłam 3 mandarynki i trochę przeszło,nie jest mi juz tak niedobrze a wzrok to zmęczenie na pewno,spałąm chyba z 3 godziny,z czego i tak sie budziłam.
poza tym ja przy tym zwyrodnieniu kręgosłupa i rwiebarkowej mam częśto zawroty głowy,bóle i nawet zaburzenia świadomości...to norma przy tym, schorzeniu

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Bo Ola jest słoniem i dopiero za dwa lata jej się obniży haha 😁 Ale serio wygląda jakby piłkę połknęła 😁

No piłeczka w brzuszku 🙂 Bardzo mi się podoba jej brzuszek, taki okrąglutki 🤪 🤪
Twojemu dziecku jest dobrze u Ciebie i nie prędko wyjdzie ha ha ha ha

gonia88811 napisał(a):
naylaaa napisał(a):

No piłeczka w brzuszku 🙂 Bardzo mi się podoba jej brzuszek, taki okrąglutki 🤪 🤪
Twojemu dziecku jest dobrze u Ciebie i nie prędko wyjdzie ha ha ha ha

hehe dziekuje kochana 😁 też mi się podoba ale już mógłby sie wiesz powoli rodzic ten mój uparciuszek... i brzuszek znikać 😁 ale cycol;ina ma awatara widziałyście?? jak sie wystroiła??:P