Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Takim dzieciom małym to można kupić jakąś fajną zabawkę 🤪. Natomiast kupić prezent mojej córce to już problem 😮. Zabawkami sie nie bawi, ubrania musi wybierać sama, kosmetyki : perfumy bierze moje i mówi że szkoda kasy bo mama zawsze ma jakies perfumyha ha ha, na biżuterię jeszcze jest za młoda . Więc nie lada wyzwanie kupić prezent 13-latce 🤢.
Zażyczyła sobie laptopa jej własnego lub tel dotykowy z wi-fi 😲. No i jej kupiliśmy telefon.
A w przyszłym roku już dwa prezenty bedziemy kupować i Paula będzie miala skromniejszy prezent niż w tym roku.

NO IM STARSZE DZIECKO TYM WIĘKSZY PROBLEM.. 😮 Moja mała dostała w zeszłym roku lalke sikającą i ją krótko później wymalowała pentlem... 🤪 a na pierwsze święta dostała pierwszą mówiącą lale i pluszowego wielkiego konika 🙂

Ha ha ha ha moja Paulinka jak miał ze 4 lub 5 lat dostała lalkę bejbi born,sikająca i tak ją pokochała ze ma ją do dziś 🤪 🤪 🤪. Powiedziała że pożyczy Oli ha ha ha ha . A ogólnie to moja paulinka nie niszczyła zabawek , tylko obcinała im włosy hahahaha

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
😁 fryzjerka:P:P boje sie ze po wynikach bede musiala wrócic do szpitala 😮 strach w oczach mam... 😮 wiem ze to kontrolne ale sie boje... 😮

Musi być dobrze 🙂 do mnie jutro przyjdzie położna...Ola schodzi Ali jeszcze skórka??

raczek troszke i nozek...

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
😁 fryzjerka:P:P boje sie ze po wynikach bede musiala wrócic do szpitala 😮 strach w oczach mam... 😮 wiem ze to kontrolne ale sie boje... 😮

Ola nie martw sie wyniki badań będą dobre 😉 😉 Nie wrócicie do szpitala 🙂
Idę się umalować i na spacer się wybiorę z suczką 🤪 🤪

• Mamusia
Ciekawe jak tam Iwonka...i kiedy Marta do nas zajrzy 🙂. Gosia - ja mam materac lateks-kokos, bo moj Maz po swoich problemach z kregoslupem, powiedzial, ze chce kupic lepszy 😉(ja myslalam wczesniej o pianka-kokos), ale nie mam pojecia czy dla takiego malucha to taka roznica. jak tak czytam o karmieniu, to ciekawe jak u mnie bedzie - na szkole rodzenia i ogolnie to taka presja, zeby karmic sama piersia, ale dokarmianie z butli jak widze czasem jest wygodne i dzidzia szybciej sie najada.. 🙂

• Mamusia
Hej Mamuśki i Dwupaki 🙂
Ja też nadal w dwupaku niestety bo już drugi dzień źle się czuję 🤨 Dzisiaj pewnie znów nie wyjdę z łóżka cały dzień 🤔 Noc miałam piękną nawet plecy mnie nie bolały 🤪 Tylko wstawanie na siusiu i piciu było kilka razy, ale za to teraz czuję się beznadziejnie 😮 Jak ja dziękuję Bogu, że mam w domu wszystko porobione 🙃 Łukaszesz śliczny i rzeczywiście wydaje się drobniutki a ma ładną wagę tylko, że jest dość długi i może dlatego. No to Mrowka może też nam dzisiaj albo jutro urodzi 🙂 Mnie tak męczy, ale nic się nie rozkręca a więc wiem, że urodzę pewnie 1 stycznia 🙂 🙂 Będę mieć Noworoczny prezent a nie Świąteczny 😁 Co do kolek to ja kupiłam sobie Infacol jego odpowiednikiem jest Lefaxem ta sama dawka simeticonu około 40 mg, albo mocniejszy Sab Simplex ale to produkt niemiecki i do zamówienia tylko w internecie pewnie na allegro jest a jego polskim odpowiednikiem jest Bobotic praktycznie identyczna dawka simeticonu około 68mg.

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Hej Mamuśki i Dwupaki 🙂
Ja też nadal w dwupaku niestety bo już drugi dzień źle się czuję 🤨 Dzisiaj pewnie znów nie wyjdę z łóżka cały dzień 🤔 Noc miałam piękną nawet plecy mnie nie bolały 🤪 Tylko wstawanie na siusiu i piciu było kilka razy, ale za to teraz czuję się beznadziejnie 😮 Jak ja dziękuję Bogu, że mam w domu wszystko porobione 🙃 Łukaszesz śliczny i rzeczywiście wydaje się drobniutki a ma ładną wagę tylko, że jest dość długi i może dlatego. No to Mrowka może też nam dzisiaj albo jutro urodzi 🙂 Mnie tak męczy, ale nic się nie rozkręca a więc wiem, że urodzę pewnie 1 stycznia 🙂 🙂 Będę mieć Noworoczny prezent a nie Świąteczny 😁 Co do kolek to ja kupiłam sobie Infacol jego odpowiednikiem jest Lefaxem ta sama dawka simeticonu około 40 mg, albo mocniejszy Sab Simplex ale to produkt niemiecki i do zamówienia tylko w internecie pewnie na allegro jest a jego polskim odpowiednikiem jest Bobotic praktycznie identyczna dawka simeticonu około 68mg.

nie czaruj nie czaruj szybko nam tu odjedziesz 🙂 mi kurcze niedobrze jak zawsze, mała szaleje nieziemsko i tak się zastanawiam może oni mi źle date porodu ustalili 😁
a wogóle przed chwilą się dowiedziałam, ze u nas na porodówce hebel i powinnam sobie rękawiczki skarpetki i czapke wziąść i ciepły koc jak niechce zmarznać

• Mamusia
no sie troszke dzis rozkrecilo forum 😉 Śliczny Łukaszek jest i taki drobniutki!!! No niech Ada do nas wraca czekamy tu na fotki Sebka 🙂 ja zaraz mam obiadek wiec tez znikne. Ogolenie mam dzis znowu lenia i nic mi sie nie chce ale chyba upieke dzis jakbłecznik bo i ja i Paweł mamy chęć hehe i tak sobie myslalam żeby zrobić pierogi ruskie i zamrozić ale moze to jutro.
Co do kolek to moje dwie kuzynki które maja teraz małe dzieciaczki mówią o kroplach ale z Niemiec jakies sprowadzane niby sa super ale ja ich nie kupuje narazie i mam nadzieje, że obejde sie bez nich 😉

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
no sie troszke dzis rozkrecilo forum 😉 Śliczny Łukaszek jest i taki drobniutki!!! No niech Ada do nas wraca czekamy tu na fotki Sebka 🙂 ja zaraz mam obiadek wiec tez znikne. Ogolenie mam dzis znowu lenia i nic mi sie nie chce ale chyba upieke dzis jakbłecznik bo i ja i Paweł mamy chęć hehe i tak sobie myslalam żeby zrobić pierogi ruskie i zamrozić ale moze to jutro.
Co do kolek to moje dwie kuzynki które maja teraz małe dzieciaczki mówią o kroplach ale z Niemiec jakies sprowadzane niby sa super ale ja ich nie kupuje narazie i mam nadzieje, że obejde sie bez nich 😉

to ja też poprosze tego jabłecznika 😁

aga_ta napisał(a):
Ola88 napisał(a):
🙂 co tam?? 🤪 a moja znów śpi 😁 godzinke pogadała ze mną zjadła.. i pi...

oj to Ci dobrze, moje nie śpi a żebra obija 😠

hehehe oby spała jak sie urodzi... 🙂

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Ola88 napisał(a):

na to nie licze, to juz po charakterku widać że jazdy będą 🙂

aga_ta napisał(a):
Ola88 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Ola88 napisał(a):

na to nie licze, to juz po charakterku widać że jazdy będą 🙂

moja też ma charakterek musi być po jej bo jak nie to wyje jak helikopter jak robie jak chce to cicho 😁 😁 hahaha ojciec ja nauczył 😁

Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):

Moja pomemlała cyce i też śpi 😁 a ja już zdążyłam zjeść rosołek,i mam ochote na czekolade 😁[/quote

ta twoja to wybitnie grzeczna normalnie szokens 😁

• Mamusia
Jestem już 😉 Byłam prawie dwie godz. a zmarzłam jak cholera 😠 😠 😠
Aga ja tez nie kupuje gazety wyborczej 😞
Mrówka pisała z godz, temu że kroplówka nic jej nie daje, nic się nie rusza.
A dziś Kropka poszła na KTG do szpitala i ciekawe co z nią.
Ja rosołek wstawiłam dziś na obiad bo nie mam pojęcia co gotować ????

• Mamusia
A ja gotuje w małym garnuszku tylko na dzisiaj dla siebie i Paulinki bo Tomek w pracy a on wraca różnie , może być o 18 albo o 24 , więc tylko na dzisiaj na dwie porcje 😉
A jutro jakieś kotlety zrobię i ziemniaki bo wszyscy w domu jesteśmy 🤪 🤪 🤪
A z tymi obiadami to jest problem - masakra.