Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
Nina Łukaszek naprawde wyrosl i jaki przystojniak 😁
Marta super ze do nas wracasz 🙂 Ty karmisz piersią ciągle? Bo ja tak i chodzi mi o to, że słyszałam, że w takim wypadku jedzenie wprowadza sie po 6 miesiacu a ja sie juz doczekać nie moge kiedy maly sprobuje marchewke 🤪

Tez słyszałam, że do 6 miesiąca wyłącznie pierś ale ja już jej dałam spróbować i jej zasmakowało także na stałe jej wprowadziłam. Myślę że śmiało możesz spróbować i Ty 🙂 Mały na pewno będzie zachwycony 🙂 Ja za niecałe 2,5 miesiąca do pracy więc muszę zrezygnować z karmienia piersią więc szybciej jej zaczęłam wprowadzać żeby się nauczyła tym bardziej, żeby miała jakieś urozmaicenie to może zacznie i z butelki pić a nie ciągle cycek

• Mamusia
Zacznę od Oliwki 😉 Okiwko samych uśmiechów na tej pięknej twarzyczce i wszystkiego najlepszego 🤪
Ninka Łukaszek jaki duży i zmienił się dużo , taki wyrazny jest , widać że facet. Śliczniutki jest 🤪
Ola Alusia też duża jest , i włoski ma super, ja tez bym chciałą spineczkę zapiąć Oli 🤪. Masz śliczną córcię. Nie pozwalaj sie wtrącać do wychowywania dziecka Ty jesteś matką i wychowasz jak chcesz 😉
Aduś teściową masz do dupy,powinna Ci pomagać i kontynuować to czego nauczyłaś chłopców.
Ja zamówiłam fotografa na chrzciny już 🤪
A teraz idę sprzątnąć sobie na jutro bo Ola mi śpi, a potem kąpiel i takie tam.
No tak poradze sobie , ale cięzko mi bedzie bo jestem przyzwyczajona że wieczorem Tomek zajmuje się małą i co drugi dzień jest w domu.Ale szczęście że Ola jest grzecznym dzieckiem.
Pózniej , albo jutro wstawie wam fotki żołnierza i Oli 😉
pa.

• Mamusia
Melduję się 🙂
Ola jak to Ala nie ma nic po Tobie ??!! A pipke ??? 😁
My byliśmy na zakupach- UDANYCH 😁
Kupiłam Alusi suknie, buty, kapelusz i opaskę na chrzest. Body, sweterek i rajstopki to już w Polsce bo muszę wiedzieć jaka pogoda bo nie wiem czy cięższe czy grubsze te rzeczy kupić czy body na ramiączka czy na krótki rękaw także to się okaże na miejscu 😁
A sobie kupiłam buty 😁 Ale nawet Mariuszowi ich nie pokaże bo to chyba już 8 para od narodzin Ali haha 😁 😁 😎
Łukasz to chłopak na medal 😉 😘

• Mamusia
jestem, wczesniej nie mogłam napisać, bo przyszła moja Mama a ja poszłam do lekarza i się spieszyłam; wszystkiego najlepszego dla Oliwki 🙂 Łukaszek - to prawda, zmienił się bardzo, już chłopczyk a nie mała dzidzia 🙂! Ala Oli śliczna i jakie ma fajne włoski! Gosia - dobrze, ze masz Paulinkę, to może Ci pomóc przy Oli! a tydzien szybko minie! Martusia - fajnie, że masz już internet i jesteś on-line 🙂 własnie Ci mialam napisac, zebys probowala rozne zsmoczki do butelek. Co do wprowadzania jedzenia poza piersia, to teraz szkoła mówi, żeby czekać i do 6 miesiąca karmnić wyłącznie piersią, bo wtedy dzieci będa mniejszymi alergikami...ale wiecie jak to jest, ile w tym prawdy to nie wiem, ja na razie się wstrzymuję z podaniem czegoś innego; moja kuzynka jak synek był malutki i ciągle na dole siatki centyl. to kazała wcześniej wprowadzać. Acha, a my po szczepieniach, byliśmy w nowym miejscy i super pielęgniarka, Pawełek tylko zapłakał 3 sek i się potem do niej uśmiechał 🙂 mam nadzieję, że nie będzie miał gorączki a ni nic. idę, bo w sumie za pol godziny bedziemy kapac szkraba ps. acha Iwonka, ta scianka w paski super, jak z żurnala 🙂

• Mamusia
No ja ostatnio śmigam w szpilkach żeby się przyzwyczaić na dobre od nowa i już nie sprawiają mi kłopotu. Marta pochodź najpierw w szpilkach po domu żeby po pierwsze je rozchodzić i nie nabawić się odcisków a po drugie przyzwyczaisz trochę nogę 😉
Moja Ala jabłuszka nie lubi i nie chce go za żadne chiny ludowe haha
Zobaczymy jak będzie z marcheweczką- oby lepiej !! 😁

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Ty Krowa chyba Ci się z czterech cycków sączy !! Bo gadasz gUpoty !!:P

morde świnio,zapomniałaś że jesteś moją połówką mózgu?? 😠 😠 😠 😁

Z tak małego mózgu da się jeszcze zrobić dwa?? 😮 😮 😮 Wtedy to już chyba całkiem zaniknie!!

• Mamusia
Ooooooo jestem poadnięta , jak na złość Ola mi marudzi,sama nie posiedzi bo jęczy, najlepiej jej na rękach, ale nie chcę jej przyzwyczaić , bo potem będzie chciała tylko na ręce 😞 Zasypia już z godzinę , jak jej smok wypadnie to zaraz awantura-a nie jest głodna bo dawałam jej butlę przed 20.
A mam jeszcze sterte prasowania.
Teraz ja będę Wam jęczałą i marudziła, żaliła się i smęciła. No ale komu ma się żalić ???
No to biore się za żelazko.

• Mamusia
U nas chyba żadna nie lubi prasowania 😉 Czita, będzie Ci lżej jak pomarudzisz 🙂 Ja Łukaszowi smoka przygniatam zwiniętą pieluchą, żeby mu nie wypadał, ale patrzę co jakiś czas, czy się nie nakrył pieluchą. Wtedy mam zawsze mniej chodzenia niż do wkładania smoczka 😉

• Mamusia
Pawelek ciagle nie moze sie do konca przestawic po zmianie czasu..ale śpi i tak od 20 🙂 ale najpierw po kąpieli był radosny, zjadł troszeczkę, a jak się zorientował, że czas spać (wyłączone światło, połozony do lozeczka i graja kołysanki, to w płacz, ja go biorę a on się dossał na 10 min, po czym grzecznie odłożony do łóżeczka poszedł spać bez niczego 😁 zorientował się chłopak, że trzeba więcej zjeść na noc 😉 A Pawełka w ogóle nie da się nosić, bo jęczy...a to głównie dlatego, że chce się wyginać do tyłu i mu tak nie pasuje...a ja w ramach rehabilitacji go noszę troszke inaczej. Gosia - moze Ola wyczuwa, ze troche sie denerwujesz i dlatego? Ja ide cos zjesc i pocwiczyc 🙂 ostatnio staram sie choc 15 min pocwiczyc 🙂 dobrej i spokojnej nocy