Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Gratulacje dla Alusi 🤪 Dzielna dziewczynka 🤪
A Gabusia jaka śliczna dziewczynka i jak duża 🤪 Marta masz piękne duże oczy 😉
Moja Ola zciąga skarpety ze stópek, szczególnie z prawej najczęściej 😁 😁 😁 😁 😁
Ja idę robic obiad gołąbki bez zawijania 😁 😁 😁

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej. Wczoraj mnie nie było bo mi mąż laptopa zabrał, a ja nie pamiętam ani loginu ani hasła do Brzuszka więc na nic mi stacjonarny, na tym się niewylogowywuje 🙂 Kajtek bawi się w łóżku naszym 🙂 Ja muszę pranie wstawiać i wywieszać i tak na okrągło bo trochę tego mam a w poniedziałek wyjeżdżamy. Na dworze gorąco jak zwykle, my zaraz obiadek zjadamy a potem znowu na dwór 🙂
Nie nadrabiałam was, może mi się jeszcze przed wyjazdem uda. Kajtek już w sumie 3 noc spał w swoim pokoju i całą noc mi do 5-6 przesypia tam, nie iem czy ja nie słysz jak w nocy na jedzenie się budzi czy po prostu się nie budzi, bo rano to go słychać jak gadanie rozpoczyna 🙂 My wczoraj zrobiliśmy sobie wieczór sami, zrobiliśmy pizze, piwko wypiliśmy, a ja teraz się ruszać przez tą pizze nie mogę, jeszcze dziś kawałek zjadłam bo mnie podkusiło i teraz jestem na siebie zła 😞 jak ja się na plaży pokarzę 😞 i wiecie, w końcu bikini nie zamówiłam,a stare się nie nadają, jestem w kropce, teraz będę musiała coś aby tylko mieć kupić 😞 Lecę, nie zanudzam, potem może wpadnę do was, miłego dzionka 🙂

• Mamusia
Ach Mućka Ty nie jesteś egoistką !!! Ty jestes przemęczona prowadzeniem domu i wychowaniem dzieci. Ty też masz prawo do odpoczynku, do tego aby bezczynnie poleżeć czy posiedzieć. Przecież nie jesteś robotem.
Ja juz obiad wstawiłam na podgrzanie i zostało odkurzyć i umyć podłogę 🙂
Moja Ola ma dziś czerwone nóżki i jakby maluśkie krosteczki od słońca 😞 😞 😞. Musze bardziej ją zasłaniać , całą zaslanniać przed słońcem.
Mrówa nie jesteś gruba , a na plaży są od 40 kg. lasek do 200 kg. orek 😁 😁 😁 😁 Więc sie nie martw bo nie masz czym 😉

• Mamusia
Czita, ja sobie wypraszam to, że na plaży są 200kg orki!!!!!!!! 😠 😠 😠 Właśnie, że Orka znowu schudła i ważę poniżej 63 kg, czyli 7kg mniej niż przed ciążą 😁 Nie będę skromna i się pochwalę. Jakbym nie jadła tylu słodyczy, to pewnie bym jeszcze szybciej chudła.
Aga, przychodzi w końcu taki czas, że pękasz i wybuchasz, bo masz już wszystkiego dość. Ja Ciebie doskonale rozumiem. Masz już dość tego, że wszystko sama robisz, dzieci wyją, a on się nie zajmie nimi i zawsze ma wymówkę i potem wielce przeprasza, a i tak dalej robi to samo 😠 😠 I tak w kółko. Jak już myślałaś, że poprawa, to znowu Ci nie pomaga. Gdybyś nie karmiła cyckiem, to najlepiej jakbyś sobie wyszła z domu, nawet na 3 godzinki zostawiając go samego z dziećmi i niech sobie radzi. A Maja umie z butli pić?? Z tego co pamiętam to umie. Może zostaw Maję i Oliwkę z tatą, Maja wypije mleko modyfikowane raz, a Ty po prostu wyjdź. gdziekolwiek.... 😁 Plan wspaniały, bo może mu coś do tego mózgu dotrze, tylko gorzej jak z tym mlekiem nie wypali. A Ty pobędziesz sama ze sobą i swoimi myślami.
ja też mam czasem chwile załamania. Łukaszek mało śpi i jak wtedy powinnam mieć chwilę czasu dla siebie, to muszę wyjść z psem ( bo teściowa siedzi z dupą przed telewizorem i jest bardzo zajęta i nawet naczyń nie może umyć). Także też czasami pękam, bo się czuję jak samotna matka.

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Ach Mućka Ty nie jesteś egoistką !!! Ty jestes przemęczona prowadzeniem domu i wychowaniem dzieci. Ty też masz prawo do odpoczynku, do tego aby bezczynnie poleżeć czy posiedzieć. Przecież nie jesteś robotem.
Ja juz obiad wstawiłam na podgrzanie i zostało odkurzyć i umyć podłogę 🙂
Moja Ola ma dziś czerwone nóżki i jakby maluśkie krosteczki od słońca 😞 😞 😞. Musze bardziej ją zasłaniać , całą zaslanniać przed słońcem.
Mrówa nie jesteś gruba , a na plaży są od 40 kg. lasek do 200 kg. orek 😁 😁 😁 😁 Więc sie nie martw bo nie masz czym 😉

Kajtek zasnął a ja sprzątam. Ja ważę 56kg ale ciągle dążę do 54 bo to taki mój cel i choć mam e 171cm wzrostu i nie powinnam się czuć grubo, to jednak się czuję, bo ja nie mam talii prawie wcale, mam taką figurę, no i boczki mam, nie za ogromne ale jednak, a ja nie chce spędzić wakacji na patrzeniu na to jak mój M oblukuje laski 😞 I dlatego mam taki cel, żeby schudnąć i najlepiej to bym poćwiczyła dla lepszego np. brzucha ale nie mam w sumie kiedy, i pobiegała bym ale kto z Kajtkiem, a jak już bym miała zacząć ćwiczyć to codziennie a nie tylko wtedy kiedy M wieczorem jest w domu, bo to rzadko 😞 Niedługo wakacje i pewnie zacznie nas rodzina odwiedzać, na pewno M brat przyjedzie 15 lat ma i siostry moje, o i mamy 1 października, dzień przed naszą 1 rocznicą wesele siostry Przemka, niedawno się w sumie dowiedziałam 🙂 no i rodzice i jedni i drudzy, to będę miała i zajęć więcej ale też i towarzystwo.

• Mamusia
Hej jestem 🤪
Byliśmy na spacerze i u mojego brata 🙂
Ola wykąpana zasypia w łóżeczku. A my popijamy sobie baaaaardzo zimne piwko z soczkiem 🙂. Ale dobrze takie piwko robi na takie upały 🤪
Iwonka 171 cm i 56 kg. to za dużo ???????? Przecież Ty jestes bardzo w porzadku. A to że nie masz tali to twój mąż wiedział jak braliście ślub. A wiedz o tym że facet jakby był z najpiękniejszą kobieta na świecie to i tak by spoglądał na inne. Oni tacy są - to wzrokowcy. Mój też patrzy i co ???? Nic , jest ze mna bo mnie kocha. No i przestań .

• Mamusia
Sorry Laski ale cały dzień nie było mnie w domu bo u Nas też upały 🙂
Nadrobiłam Was grzecznie 🙂
Teraz idę się wykąpać i spać bo moja Ala padnęła o 18:30 bez kapieli w ciuszkach po kaszce !! 🤪 Nie wiem czy wstanie czy po takiej dawce powietrza będzie spać do rana 🙂
Dobranoc 😘 😘

• Mamusia
Hej Czita melduje sie pierwsza 🤪 🤪 🤪
My z Ola od 7 nie śpimy. Ola leże z gołą pupą i se wietrzy 😁 😁 😁 ja siedzę z farba na wlosach, Paula śpi a Tarzan pojechał na giełdę po rower 🤪 🤪 🤪 Może wreszcie kupi 🙂
Na obiad dziś smażona rybka w cieście i młode ziemniaki z koprem 😜 😜 😜
Niedługo jak tylko umyje i wysuszę włosy z Ola na spacer póki upału nie ma.
Miłej i rodzinnej niedzieli 🙂 😘 😘

• Mamusia
Meldunek 🙂 To ja druga dzisiaj 😉
My też od 7 nie śpimy, przed chwilą wstawiłam rosół a na drugie kurczak ziemniaki i młoda kapustka 🙂 Dzisiaj kolejny dzień upału- 31 stopni!! 🤪 Przecież to jakaś masakra 😁 Mój na popołudnie do pracy więc lecę do rodziców 🙂 Gosia, mój też chcIał w końcu na giełdę jechać po rower bo na razie jeździ pożyczonym do pracy 😜 Moja siostra zdaje teraz egzaminy i ma obronę pracy licencjackiej w Kolegium Języków Obcych więc jesteśmy wszyscy pod napięciem 🤪... 😉 Przypomina mi sie od razu ile to stresu było...Ech 🙂 Minatura, przykro mi, że jesteś z tym wszystkim sama... Czasem odnoszę wrażenie, że ojcostwo facetów kończy się na zapłodnieniu.... Oby się poprawiło i to na stałe o ile możesz wytrzymać?? 🤔 Jestem z Tobą!! Wszystkie jesteśmy 🙂 Mała śpiąca więc idę ją położyć, może zaśnie a ja resztę obiadu zacznę szykować no i śniadanko 😉 Została mi z wczoraj sałatka kebab gyros bo robiłam na kolację więc zaraz ją skończę hehe 😁 😁 😁 Cudownej niedzieli życzę 🙂

• Mamusia
Witam i ja.Ja mam dziś pakowanie. Na dwa tyg to jednak trochę tego zabrać trzeba, zwłaszcza że nad morze jedziemy, choć jeszcze się nad mazurami zastanawiam , bo tam ma być ciepło, a nad morzem nawet chłodnawo. My wczoraj na b. późną kolację spaghetti wcinaliśmy i dziś mnie żołądek boli coś 😞 Kajtek ma drzemkę, ale niedługo pewnie wstanie bo już się kręci trochę 🙂 Muszę się ogarnąć trochę i na spacer. Ale powiem wam, że ja też już zmęczona jestem trochę i nic mi się nie chce 😞 Życzę miłego dnia, zajrzę później 🙂

• Mamusia
Dostałam cynk od koleżanki że jest potrzebna po pedagogice osoba do ośrodka adopcyjnego i mam jutro CV zanieść- praca polega głównie na wywiadach z rodzinami które chcą być rodziną zastępczą lub chcą adoptować dziecko, sprawdzanie warunków mieszkaniowych etc oraz papierowa robota czyli sporządzanie pism do sądu w ww. sprawach. Praca mi odpowiada bo to na pół etatu od rana prawie zawsze i płaca 1200 brutto czyli na rękę ok 900 zł a obecnie nawet mniej zarabiam na cały etat. Praca niby miałaby być od września ale szkolenia pewnie wcześniej. Co o tym sądzicie????? 😉

• Mamusia
No to Mini od jutra urlop hahahahaha. A wczasy już masz zaklepane 😁 😁 😁
Marta , sprubój. 900 zł na rękę , pół etatu i prawie cały dzień dla Gabi . Brzmi zachęcająco 🙂
Moja Olka od 4 rano nic nie jadła 🤢. Nawet nie chce do buzi smoka wziąść 😞 Nie wiem o co chodzi tej małej . I marudzi.
A ja mam juz rower 🤪 🤪 🤪!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I ciasto z truskawkami w piecu siedzi 😜 😜 😜 🤪

• Mamusia
My po obiedzie juz. A jeszcze galaretkę wyleję na truskawki i będzie pycha 😜 😜 😜
Teraz siedzimy w domu i koło 17 na spacer wyjdziemy bo teraz za gorąco jest 😮
U mnie obok w bloku też wczoraj impreza była, muzyka i śpiewy. Ale Oli to nie przeszkadza na szczęście 🙂 No ale może nie byli tak głośno jak u Ciebie Mućka.
No to ja ide leżec plackiem 😁 😁 😁 😁 😁

HEY lachony z ronda 😁
ja wróciłam z przyjecia ... maskara jak goraco etraz bede leżeć z moją gwiazdą i lenić się 😁

a na wesele w sobote ta co bedzie suknie mam kupiłam i buty też 😁

• Mamusia
Oj Mućka to ja bym sie wściekła 😠 😠 😠 😠 i zemste też zaplanowała. No cóż są pojeb... ludziska niestety 😠
Ola dawaj fote sukni 😉 😉
A my spaliśmy z Olą 🤪 🤪 🤪 Ja Tarzan i Ola bo Paula na dworze 😁 😁 😁 😁. Napijemy sie kawy i na spacer do parku pod drzewka pójdziemy 🤪 😉