Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Daje Alusi paróweczki już 🙂 Dzisiaj też jadła, ale Ona bardziej się nią bawi i poznaje jej smak, konsystencję no, ale na pewno też coś zjada chociaż pilnuje Ją bo jeszcze nie raz się krztusi za dużym kawałkiem i wtedy muszę Jej wyciągnąć haha 🙂 Ale bardzo lubi paróweczki za to dzisiaj Jej dałam chrupki kukurydziane i nie chciała jeść a więc to jest na razie jedyna rzecz jaką nie lubi jak na razie 🙂
Gosiu no chory mam tylko żołądek 🙂 Bo kamienie na nerce to raczej nie choroba bo kamieni szybko się można pozbyć 🙂 Z okiem mam problem lewy ale to wada a nie choroba 🙂 A o ząbki trzeba po prostu dbać hihi 😁 Także chory mam tylko żołądek, ale to z depresji po śmierci Taty mi się zrobiła 😞
Gosia jak tak piszesz to aż się boję co to będzie za kilka lat z Alusią !! 😞 😮 A dzisiaj jest taka niedobra 🤔 😠 Ale dziąsła Jej posmarowałam to przysnęła a tak to się darła a więc idzie kolejny ząbek 🙃

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tomek wykąpał juz Olę i teraz mała w łóżeczku biega hahaha , usnąć próbuje.
Oj Kasiu na razie nie myśl jaka będzie Alusia , jeszcze jest czas. A ja mam nadzieję że moja Paula szybko z tego wyrośnie i wreszcie przyzna mi rację.
Do dentysty to i ja muszę sie zapisac bo jeszcze chyba 3 zęby mam do zrobienia. A w lipcu na kontrolę do ginekologa ide . A lekarza rodzinnego nie pamiętam kiedy ostatnio byłam 😮.
Popijamy sobie znów ziiimne piwko z sokiem 😜 😜 😜. A zaraz "Pamiętniki wampirów", więc będziemy oglądać 🤪, a potem kąpiel i łóżko 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
No ja już wyleczyłam ząbka bo tylko jeden mi się strasznie popsuł a reszta dobrze 🙂 Teraz kontrola za pół roku 🙂 Z nerką pewnie ostatnie rozbijanie i też spokój. Okulistę mam na 14 czerwca kontrole i poproszę o soczewki no i nowa parę okularów bo tu co 2 lata należy się darmowa para 🙂

• Mamusia
A ja się zbieram pół roku do dentysty i jakoś mi ciężko 🥴
Okulary powinnam nosić od lat 6 albo 7... ale nie noszę, oprawki mam ale szkła już muszą być mocniejsze z racji, że nie leczyłam wady wzroku. A jestem ewenement bo na jedno nie widzę dobrze z bliska a na drugie z daleka więc ogólnie widzę źle... To chyba dodatkowo astygmatyzm jest 😮 Ale zapisać się państwowo do okulisty to pół roku trzeba czekać 😠 Muszę się w końcu zebrać 🙂
A ja się właśnie boję dać parówkę choć kusi mnie by spróbować 😜 Chrupek też nie lubi bo jej dawałam 😁 U nas o ząbkach ani widu ani słychu 😁 Aaaa i zaniosłam CV do ośrodka adopcyjnego więc czekam na znak. Myślałam też wyjechać jako opiekun kolonii bo mam kurs ukończony ale mała na cycku więc dupa, poza tym 2 tygodnie bez niej bym chyba nie wytrzymała 🤪 Szkoda bo zawsze dodatkowa kasa... 😉

• Mamusia
Ja tutaj na wizytę do okulisty czekać bym mogła nawet nie tydzień i też państwowo, ale musiałam umówić się na późniejszą datę bo ten tydzień mi nie pasuje 🙂 Poza tym tutaj tak jak pisałam raz na dwa lata dostaje się darmowe okulary- na pewno nie jakieś Prada albo D@G tylko pewnie jakieś zwykłe, ale to zawsze można dopłacić i wziąć lepsze 🙂 Raz na jakiś czas można sobie odżałować na bryle 😁 😁 😁

• Mamusia
Dziewczyny czy w takie upały ubieracie dzieciaczkom body czy np. można samą bluzkę i spodenki bez niczego pod spodem założyć?????????Moja się poci na potęgę!!- głowa cała mokra, nie wiem czy jest jej tak gorąco czy coś nie tak 😮 Ha ha ha- jest parodia Szpaka dziwaka u Majewskiego 🤪 😁

• Mamusia
Martusia możesz pewnie Aga ma rację 😉
Przecież nie przeziębisz Gabi w takie upały 😁
Moja już śpi 🙂
A ja myślę co zjeść ale żeby nie przytyć hahaha 😁
Krowa dawaj tutaj tego swojego brata bo niezłe ciacho z Niego 😁 Powiedź, że go kilka razy obrócę 😁 🤪 🤪

• Mamusia
Dzięki, ufff- ulżyło mi hehe 😁 Bo ma jakieś 25 bluzek na krótki rękaw i nie mam jak wykorzystać ale skoro Kafi już ubierasz tak Maję to i ja tak zrobię to może będzie Gabi chłodniej 🙂 Teraz np. śpi w samym pampersie i koszulce na ramiączkach bo u mnie w chałupie duchota i parno 😮

• Mamusia
Mućka i jak nocka??? Impra się odbyła u debili sąsiadów ???
U mnie państwowo aby dostać sie do okulisty ,ginekologa ,czy innego specjalisty to trzeba czekać od dwuch miesięcy do czterech na wizytę. Więc raczej trzeba chodzic prywatnie i płacić 😠 😠 😠
Aga 2010 ta burz to ode mnie poszła do Wawy. A tak wczoraj czekałam na deszcz,ty przyciągnęłaś do siebie 😁 😁 😁
Martuś w takie upały dzieci w wózkach mają jeszcze bardziej gorąco, materiał z którego jest zrobiony wózek jest sztuczny i to jeszcze dodatkowo grzeje dzieciaczki. Moja mimo że w wózku pod pleckami ma podłożoną tetrówkę i samą bluzeczkę czy sukieneczke to i tak jest spocona 😞. A i gdy jest dobrze osłonięta przed słońcem to nie nosi czapuni. Z gołą główka spaceruje sobie 😁 😁 i to jej pasuje 🤪
Marta trzymam kciuki za pracę , aby Cie przyjęli 😉
Ja koło 8:30 idę do koleżanki na podwórko wypić kawkę i na śniadanie zjeść placek z truskawkami i galaretką , bo od niedzieli jest go jeszcze połowa 🤢. U mnie nie ma komu jeść.
Mrówie pogoda dopisze nad morzem 🤪 🤪. Ja tak bardzo bym chciała pojechać, ale myślę sobie że nawet jak byśmy pojechali to w takie upały i tak na plaży byśmy nie siedzieli bo Ola by strasznie sie męczyła. A w przyszłe lato będzie miała 1,5 roczku i będzie już biegała. To i w morzu sie popluska hahaha.
Miłego upalnego dnia dziewczyny.

• Mamusia
hej 🙂 u nas wczoraj tez zagrzmialo i zawialo ale deszczu malo spadlo. ja tez malego w koszulki ubieram albo same body, spimy przy otwartym oknie, i bez czapki siedzi jak jest w cieniu. Mrowce naprawde pozazdroscic pogody 🤪my w tym roku nigdzie nie ruszymy raczej no ale moze za rok to nadrobimy 😉 zajrze pozniej bo z Dominikiem siedze a on mi jak zawsze zabiera rece z klawiatury hehe

• Mamusia
Gosiu, alez Ty szybka jestes hehe ledwo dodawałam fotki a Ty juz komentarze dalas hehe 🤪 no ok uciekam teraz prasowac poki chlodno dosyc jest 🙂
a i poki pamietam jutro nie zajrze no moze wieczorem bo ma nie byc pradu u nas caly dzien bo cos na transformatorze beda robic

• Mamusia
Moja Ola chce wszystko zjeść nawet parasolkę 😁
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/135/67184732.jpg/][IMG]http://img135.imageshack.us/img135/4691/67184732.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
Udało jej się posmakować
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/215/47633217.jpg/][IMG]http://img215.imageshack.us/img215/6821/47633217.jpg[/IMG][/URL]

I tu jak Olka pierwszy raz się zmarszczyła , chyba ze szczęścia że spróbowała parasolkę i od tego czasu prawie cały czas marszczy nos hahahahaha
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/825/35546463.jpg/][IMG]http://img825.imageshack.us/img825/8650/35546463.jpg[/IMG][/URL]

Z taką miną moja Ola jeżdzi w wózku od soboty 😁 😁 😁

• Mamusia
DZIEŃ DOBRY 🙂
Mina Oli niesamowita 🙂 macie z nią ubaw, bo jak nie pluje, tak marszczy nos i w ogóle jest taka pocieszna 😁
Pigi, musisz się wziąć za te wrzody 🤢
A Marta za oczy. Tyle lat okularów nie nosić i potem będziesz ślepa jak kret. Przecież teraz jest tyle fajnych oprawek.... a ci którzy nie mają wady wzroku noszą okulary dla ozdoby 🙂

• Mamusia
hej, P. spi na balkonie, a wczesniej byliśmy już na spacerku i na bazarku, bo chłodniej na razie 🙂 Pawełek w czapce jest w stanie wytrzymać 2 minuty, bo potem ją ściąga, tak jak skarpetki 🙂, parasolka jak jest przy wózku to ją ciągnie i w ogóle mały ciekawski 🙂 Oli minka śmieszna i jak nosek marszczy! 🙂 co do ubierania, to P. najczęściej w samym body, teraz ma krótkie spodenki jeszcze, bo są 22 stopnie. Miłego dnia, może będzie trochę chłodniej..

• Mamusia
bry 🙂
o losie, jakie u was upaly 🤔
u nas wczoraj bylo dosc chlodno i caly dzien padalo, dzis wyszlo sloneczko i mam nadzieje ze w koncu bedzie ladna pogoda 🙂
Olcia robi niesamowite minki, taki maly lobuziaczek 🤪 widze, w wozku bude zupelnie opuscilas 🙂
wczoraj ogladalismy wozki, bo chyba jednak na podroz nasz jest troszke za duzy, co prawda sklada sie bardzo dobrze, ale i tak sporo miejsca zajmuje, wiec raczej zdecydujemy sie na taki
http://www.houseofbaby.co.uk/shop/Maclaren_Techno_XT_-_2011_Range_-_Bittersweet.html

ogladalismy na you tube jego mozliwosci i raczej nam odpowiada. 🙂

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
bry 🙂
o losie, jakie u was upaly 🤔
u nas wczoraj bylo dosc chlodno i caly dzien padalo, dzis wyszlo sloneczko i mam nadzieje ze w koncu bedzie ladna pogoda 🙂
Olcia robi niesamowite minki, taki maly lobuziaczek 🤪 widze, w wozku bude zupelnie opuscilas 🙂
wczoraj ogladalismy wozki, bo chyba jednak na podroz nasz jest troszke za duzy, co prawda sklada sie bardzo dobrze, ale i tak sporo miejsca zajmuje, wiec raczej zdecydujemy sie na taki
http://www.houseofbaby.co.uk/shop/Maclaren_Techno_XT_-_2011_Range_-_Bittersweet.html

ogladalismy na you tube jego mozliwosci i raczej nam odpowiada. 🙂

Kaasia, moi znajomi maja takiego maclarena i sa bardzo zadowoleni 🙂

• Mamusia
Hej Babiszony 🙂
U nas noc ładna 🙂 Mariusz znów w pracy a ja ruszę chyba na zakupy 😁 😁 Muszę już pokupować troszku prezentów do polski i jedzonka do domku 🙂 No i oczywiście coś sobie i Ali no i wyjątkowo Mariuszowi też bo muszę go zaopatrzyć w skarpetki hihi 🙂
U mnie dzisiaj szaro i ponuro !! 😠 Jak ja czekam na wyjazd do Polski !! Chcemy jechać nad to morze, ale właśnie się tak zastanawiam czy warto z tak małym dzieckiem jechać 🤨 Bo w dzień na plaży za długo nie posiedzi a jak przyjdzie wieczór gdzie chcielibyśmy iść do baru na piwo czy na dyskotekę to Alusia już wtedy śpi i wiadoma sprawa, że Jej w pokoju samej nie zostawimy 🤨 🤔
A ja piję kawkę 🙂 Też mam prasowanie Ali ciuszków 😮 Ale tak mi się nie chce 🥴 Dobrze, że mam posprzątane jeszcze z wczoraj to może jeden dzień wytrzymam bez sprzątnia 😁 🤪 🙃

• Mamusia
Aaaa i zapomniałam bym dodać 🙂
Ola to śmieszek i widać, że nie tylko z Paulą będziesz mieć niestety problemy Gosia bo Ola to też będziesz mała Cwaniara i Brojnisia hihi 😁 😁 😲 🤪 🙃 😜 😎
A Aga2010 Twój Pawełek to sama słodycz !!!!!!!!!! Na prawdę jest tak pięknym dzieckiem, że nie mogę się napatrzeć na jego fotki !! Nawet Mariuszowi Go pokazywałam jaki jest śliczny 🙂 I tak jak Nina pisze tak na wyraziste rysy twarzy, że chyba w dorosły życiu dużo się nie zmieni 🙂