Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dominik świdomie woła tata i dada, mama kiedys potrafił mowić, a teraz nei chce 😞 no a teraz ważna wiadomość w piatek Dominik ma zabieg (to prztykanie kanalika) zwolnilo sie miejsce na ten tydzien i korzystamy. Juz sie boje kurcze tej narkozy 😞 jutro rano jade mu zrobic morfologie bo musze miec wyniki na piatek. Ciesz sie, ze wkoncu mu sie te zaklejone oczko skonczy

• Mamusia
Hej gUpie 🙂
Ja będę trzymać moje pazurki za Dominisia 🙂 Musicie być silni, będzie miał oczko zdrowe 😁
Mój mały ma dwie nowe kępki, jedną na głowie, drugą na plecach... z trudem powstrzymuję łzy, że co chwilę mu się nowe robią, a żadna się nie wchłania 😞 już sobie wyobrażam, że cały bedzie w tych krostkach 😞 co za pierd**** choroba 😞 😠 😠 ile ja bym dała, by to na mnie przeszło 😞
Szykuję kąpiel. A Łukasz dziś nic nie je 😜 Od rana zjadł kaszkę i trochę mleka popił i koniec. Mućka, Ty piałaś że Maja uwielbia jeść, to ile ona je?? 😉

• Mamusia
Hej dziewczyny 😉
Sylwia nie martw sie Dominiś dobrze zniesie narkozę 🙂. A fota zaje....a hahahahaha, a jak Dominik sie zmienił 😲 Wydoroślał i jaki pyzol z niego hahahahahaha
Nina ja Ci wspułczuję , wiem jak bardzo cierpisz gdy widzisz że małemy przybywa tych króst. Ale ja jestem dobrej myśli. Carlosik będzie zdrowiutki 😘
Dzis zauważyłam kolejny ząb u OLi 😮,dwójka na dole jej wyszła , nawet nie wiem kiedy-ona mi super ząbkuje 😆 tak jak kiedyś Paula 🤪I świetnie juz sama stoi , ale pojść się boi 😁 😁 😁, a teraz stoi przy szufladzie z majtkami i na szyjce ma ze 3 pary 😁 😁 😁 😁 i w koło niej mnóstwo leży 😁 😁 😁
Mojego Tomka mama w szpitalu leży,wczoraj ją zabrali i od razu pod nóż, pękł jej wrzód (chyba).
No ja lece kąpac Olę bo dziś Tarzanisko pózno wróci 😞
Może jeszcze zajrze do Was 😉 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
A Dominik już śpi jak suseł hehe bo tylko raz w dzień spał a normlanie ma dwie drzemki. Nawet go nie wykąpałam bo po prostu padał już 🤪 no ja wiem, ze bedzie dobrze bo musi być!!! No Nina co za choróbsko wstrętne! Mam nadzieje, że się poprawi i przestaną wychodzić nowe kępki a stare zaczną schodzić. Lece umyc gary i na jutro spakować torbe bo rano na morfologie a po niej do babci mojej z małym wpadne bo to bliziutko jest dam mu jeść i na zakupy szybkie musimy się wybrać. Buziaki 😘 😉

• Mamusia
Aga, ale to chodzi o trzeciego migdałka, czy te dwa?? Mi wycinali trzeci jak miałam 9 lat chyba, a te dwa mi wycięli jak miałam 18-19 lat. Ciągle chorowałam na anginę ropną, nawet antybiotyki już mi nie pomagały. W szpitalu leżałam 8 dni i powiem Ci, że się nacierpiałam,a niby takie głupie migdałki.... ale na pocieszenie Ci powiem, że dzieci przechodzą o wiele lepiej niż dorośli. Dzieci naprawdę dobrze się czuły, a ja pamiętam to jako koszmar, dlatego lepiej żeby Oli teraz to przeszedł i nie będzie już chorował 😁

• Mamusia
Hej Mamuski 🙂
Trzymam kciuki za chłopaków !! 🙂 Będzie wszystko dobrze a te zabiegi na pewno wyjda im na lepsze !! 😉
Moja Ala też bardzo dużo je !! ostatnio miała kryzys chyba z 3-4 dni i jadła bardzo mało ale dzisiaj już wszystko powróciło do normy 🙂 Zjad na przykład 3-4 duże danonki albo 2 słoiczki owocowe z Hippa na raz 🙂
My dzisiaj długo byłysmy na spacerze bo był ładny dzień poza tym musiałam paczki odebrać z poczty to i przy okazji zrobiłysmy zakupy 😁 Ala ma płaszczyk a ja tunike 😁
😘 😘 😘

• Mamusia
Dobry wieczór 🙂

Trzymam kciuki za chłopaków- wiadomo, że będzie dobrze ale wiadomo że każdy się martwi o swoje dziecko 🙂
Ninka, oj przykro mi że wyszły kolejne kępki... Trzeba być dobrej myśli 😉
Sylwia, ta wróżka świetna hehe, super prezent i w zasadzie cenowo przyzwoity 🙂
Czita, gratulujemy kolejnego ząbka u Olusi 🙂
Pigi, oj to Alusia ładnie wcina Danonki bo moja po jednym max dwóch już jest najedzona 😜
Kasiak ostatnio pisała, że kupiła swojej Niuni zwykłego bączka i powiem Wam, że ja kupiłam go jakiś czas temu a teraz Gabi się ładnie nim bawi i udaje się jej go rozbujać hehe 😁 😉

Nie wiem czy pisałam aczkolwiek przyszły mi balony na roczek. Napełnienie helem 2 zł od balona więc na pewno nie napełnie wszystkich bo za drogi interes hehe. Ale tak połowa z nich mogłaby być pod sufitem... Zobaczymy cosik jeszcze wymyślę 🙂
Gabrysia dzisiaj marudziła jak stary piernik za przeproszeniem, nic jej nie pasowało 🤢 Jak się widziała z Nikolką to było dobrze ale tylko na początku bo tamta jej wszystko zabiera, masakra jakaś jak się widzą ostatnio... Siostra moja nie chce Nikoli dawać spać w dzień żeby poszła spać na noc szybciej ale w dzień jest nie do wytrzymania 😠 Ech... oby moje dziecko nie miało takiego temperamentu.
Lecę spać bo nie wyrabiam.
Dobrej nocy 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Jako że nikt nie potwierdzil zaproszenia przyjmujemy do wiadomości że jesteście podłe zołzy i kasy wam szkoda na prezenty 😠
i na bilet do Holandii 😠

Krowa nie wiedziałaś, że to podłe świnie 😜 😁 😁 😁 😁 😁 🤪 🤪 🤪 🙃 🙃 Ale na pewno to nie moja rodzina !! 😮 🙃 🤪 🤪 😁 Niech żałuja, że im koło ryjków i dziobów taka impreza przejdzie bokiem !! 😜 🤪 😁 😁
Martuś każdy ma gorszy dzień tak jak dorosły tak i dziecko 🙂 Moja Ala też nie raz daje popalić !! Ale na szczęście zdarza się to rzadko 😁

• Mamusia
Ja jakoś tak sentymentalnie tu jestem hehe aczkolwiek z założenia to powinnyśmy być tam no ale tam gdzie Wy to i ja 😜
Sylwia, pytałaś jak mi się mieszka a więc powiem Wam, że póki co i odpukać bo czuję tu dobrze, jak u siebie 😉 Jeszcze trochę nam zostało jeśli chodzi o remont tzn płytki w kuchni aczkolwiek już bliżej niż dalej 🙂 Aaaa i jeszcze rolety musimy powiesić i dywan rozłożyć. Także takie tam drobnostki. Taką mam koncepcję na aranżację wg mojego gustu ale z kasą ciężko więc pewnie to potrfa póki dojdę do perfekcji. Jestem zła bo mi meble w kuchni powiesili ciut za wysoko ale już teraz nic nie zrobię bo to ścina z karton gipsu i meble zawieszone są na takich szynach czy coś w tym stylu więc więcej zachodu by było niż co warte. W każdym razie jest ok, przyzwyczaję się 🙂 No i płytki w łazience takie se ale cóż, wybrzydzać nie mogę choć facet najpierw mówił, że możemy wybrać a potem, że już są jakie są. No nic, to tyle hehe
Dobranoc 🙂 🙂

• Mamusia
hej 🙂 to musimy zdecydowac czy idziemy tam czy zostajemy żebyśmy się nie podzieliły 😉 Dominik miał pobraną krew rano z nim byłam ogolnie ok tylko ma zyły po mnie 😞 a więc ciężko znaleźć wiec Panie mu tam trochę grzebały 😞 no, ale wytrzymał. W nocy mi ciągle płakał i prawie nie spałam i tak jak myślałam próbuje mu się prawa dolna dówjka przebić mam nadzieje, że nie bedzie goraczkowal bo nas na zabieg nie przyjmą 🤢 a ja nie mogłąm mu nawet przeciwbólowego w nocy dać bo dziś to pobranie musiał mieć 😞 teraz chodzi i ciągle cmoka bo mu przeszkadza że wychodzi ząbek hehe 😉 lece 😘