Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej kobitki. Dopiero weszliśmy do domciu. Mnie tak jak Ole mdli dzisiaj ale tak poza tym to czuje się dobrze, nic mnie nie boli i sie nie pocę 🤪 Oby tak dalej. Ogólnie jestem zadowolona z wyglądu, to nie prawda ze dziewczynki urodę zabierają 😉 Nie mam pryszczy, czy plam jak ponoc powinno być, rozstępów tak samo, ciuchy nosze cały czas te same więc jest dobrze 😁 Oh, jaka ja optymistka dzisiaj, coś nie podobne do mnie.

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Oj to fakt Kasiu wyjdą nasze dzieci kiedy one będą chciały 🙂 Ewcia urodziła się 10 dni po terminie a lekarz mi mówił miesiąc przed terminem że raczej nie doczekam daty porodu bo mam już bardzo krótka szyjkę i tylko patrzeć jak zacznie się robić rozwarcie, a tu nawet z tym rozwarciem było ciężko przy oksytocynie.

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
ja też się wkórzyłam bo szwagier zaczął się przemadrzać że jak moge być w 6 jak rodze w grudniu
wogóle mi się wydaje że jak od czwartku zaczne 25 tyd. to to powinien być początek 7 miesiąca wtedy? już sama w tym głupieje wkońcu

To własnie był powód mojej wtedy awantury z mężem.Wykłócał się że ja rodzę za 4 miesiące a ja mu mówiłam ze nie. Do nich nie dociera ze liczą się tygodnie od ostatniej miesiączki więc +2

• Mamusia
Kropeczek napisał(a):
Beatko jeszcze wszystko przed tobą ja 😉 w pierwszej ciąży zaczęłam się zmieniać w 7-8 miesiącu i miałam nos jak kartofel 😁 nogi jak beczułki i wyglądałam jak bańka wstańka 😁 😁
Plam żadnych nie miałam i nie mam 😉

Moja mamusia ze mną wyglądała cała ciążę pięknie 😉

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
mnie za to dziś wszystko wkórzało a najgorzej szwagier (po cholere mieszkają na jednym podwórku z nami?!) wpierw zaczął się głupio wymadrzać że jak to może być 6 miesiąć jak rodze w grudniu a później że po ch... chce taki drogi wózek i że lepiej kupić w komisie. tak mnie wkórzył ze mu dopieprzyłam ze oni kupili wózek w komisie i po 7 miesiącach im się rozkraczył,i ani gwarancj ani nic,i od nas odkupywali później odrazu drugi bo inaczej by dziecko na rękach nosili,po 2 wózek głęboki przy oliwi kosztował 570zł,plus fotelik samochodowy 200,i na koniec i tak kupiliśmy sportówke za 280 czyli i tak wyszło przeszło tysiąc złotych gdzie tu za tysiąc będe miałą 3 w jednym i na gwarancji (a to mnie cieszy bo przy sportówce też korzystałam z gwarancji i to jest przydatna wg mnie rzecz)

A co go przepraszam obchodzi za ile Ty wózek kupujesz ?! To nie jest Wasze pierwsze dziecko więc wiesz co musisz miec a czego nie. Jacy ludzi sa zazdrośni o głowa boli, nawet o wózek dziecięcy !

• Mamusia
Ha ha ha Aga olej ich kupuj tak drogie jak tylko możesz i jeszcze przed oczami im rachunkami machaj niech ich zje ta podłość i zazdrość bo to nic innego nie jest !! Moja teściowa się nie wtrąca bo z nią nie gadamy ani z resztą rodziny męża także mam spokój ale też już zostałam nazwana nierobem 🙃 Jakby ona nam na chleb dawała 😠 Moja mama zaś sama chodzi po ekskluzywnych sklepach dla dzieci bo powiedziała, że jej wnuczka rzeczy od chińczyka nie będzie mieć no i kupuje jej buty za 60 zł 🙃 🤪 ha ha ha kochana Babcia 😉

• Mamusia
No ale przecież ma być Księżniczka to kwiatki jak znalazł 😁 Aj Aguś z tymi rodzinami to wszędzie są problemy 😠 Człowiek by musiał wyjść z siebie i stanąć obok na to wszystko co robią !! Ale najlepiej to olać bo wtedy widzę, że mamy szacunek do siebie !! 😉

• Mamusia
Pewnie nie są wzorem dominującym. Ja jak jeszcze nie wiedziała co w brzuchu jest to też oglądałam z kwiatkami 🙂 A jak nie będziesz pewna czy kwiatki dla chłopca są dobre to zamiast kwiatków weź kółeczka bo wózki identyczne albo bardzo podobne też są z kółeczkami 🙂

• Mamusia
Kolorowe te Wasze pojazdy bobowe 😉 Wiesz Aga, czasami lepiej nie wiedzieć co sie urodzi bo np nakupię rzeczy różowych a tu niespodzianka, wyskoczy córeczka z ptaszkiem 🤪 Całe szczęście ze mam ciuszki po Makiu jakby co 🙂
Ok babeczki, zmykam na serial. Papa 😘 😘

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
http://allegro.pl/item1195831350_wozek_wozki_wielofunkcyjne_3w1_gratis_producent.html
Ten bardzo mi się podoba i jest wysyłka za granicę 😁 Jak bym się zdecydowała na ten wózek to mogę wziąć nawet z fotelikiem bo jest tani bardzo jak za 3 elemnty

Tego też obserwowałam 😁 ale później znów mnie pacło na te kwiatki 😁

Ale w tych wózkach też jest opcja z kwiatami 😁
W ogóle jest tyle tych wózków, że można wybierać i przebierać i obojętnie który się nie wybierze będzie śliczny i nie będzie czego żałować, że może mogłam kupić tamten hi hi hi 😉

Hej mamuśki 🙂
Widzę,że temat wózków 🙂,bardzo ładne te co przesłałyście 🙂
Ja gdybym mogła mieć pojedyńczy to mam upatrzony w barwach naszego klubu piłkarskiego Lecha Poznań,jest boski i kosztuje 1300 zł,no ale muszę mieć podwójny,bo jak Andrzej będzie wozić maluchy do złobka to tylko tak da radę.
Ja jestem zdecydowana i na pewno kupię ten,ale kolor czerwony albo zielony-http://allegro.pl/item1183190105_wozek_blizniaczy_x_twin_wozki_x_lander_gratisy.html

Dzisiaj wreszcie troche odespałam,czuje się o wiele lepiej,tylko plecy oczywiście dały o sobie znać i pachwina lewa mnie boli,no ale z tym to wiem,ze będzie coraz gorzej 😞

A tu skopiowałąm z innego forum jak się liczy miesiące ciąży,na pewno trochę pomoże 🙂
1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.