Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Bagira napisał(a):
Aduś napisał(a):
Idę małego kąpać i położyć

Nasz właśnie poszedł na druga drzemkę.

drzemkę??? 🤪
To o której Maks idzie spać???
a u Ciebie jest młodsza godzina

Dobra lecę

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Bagira napisał(a):
Aduś napisał(a):
Idę małego kąpać i położyć

Nasz właśnie poszedł na druga drzemkę.

drzemkę??? 🤪

Dobra lecę

To o której Maks idzie spać???
a u Ciebie jest młodsza godzina
Maks ma drzemki o 12 i 17 a idzie spac o 21 -22. Mamy godzine do tyłu.
Papa 😘 😘

• Mamusia
Aduś napisał(a):
No niestety nie da sobie nic przyłożyć uparciuch 😞,ma całe czerwone...ludzie kiedyś pomyślą,że go bijemy 😞

No to dopiero masakra 😞 a ja się swoimi przejmuję,no ale zawsze podobał mi się mój brzuch a teraz z rozstępami... ☺️

U nas Maks miał cale nóżki posiniaczone to aż sie bałam z nim do lekarza iśc bo mogła byc granda ale na szczęście nikt sie nie uczepił ale jak ktos nie ma dzieci to nie wie co one wyczyniają 😁

• Mamusia
Nie mogę nadrobić stron, bo brzuch się muli 😞 Szkoda. Wiem, że stopa się rozłazi i czytałam, że może nawet zostać o pół numera większa po porodzie, na zawsze 🙂 A wy mnie nie straszcie, że o 2 numery, bo ja już mam kajak, a nie stopę - 41 ! 😜
Tu macie fotkę. Na zdjęciu nie widać, ale mam refleksy blond, bardzo cieniutkie 😉
http://img507.imageshack.us/i/kopia20100823016.jpg/

• Mamusia
Kropeczek napisał(a):
co do zabawy lalkami to ja swojemu synowi spokojnie bym dała Moja Ewunia bawi się samochodzikami już ma z 5 bo lubi sobie jeździć nimi 🙂 🤪 ostatnio nawet babcia jej kupiła autko 😁

Ale wiesz Aga, co innego samochodzik a co innego lalka. Chyba mojemu kupie żeby miał tylko co na to tatuś 🤪 Na przykład Maksa ulubiona przytulanka to kotek bo pewnie mu przypomina nasza Kicia tez taki czarny i nie ucieka 😁

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Nie mogę nadrobić stron, bo brzuch się muli 😞 Szkoda. Wiem, że stopa się rozłazi i czytałam, że może nawet zostać o pół numera większa po porodzie, na zawsze 🙂 A wy mnie nie straszcie, że o 2 numery, bo ja już mam kajak, a nie stopę - 41 ! 😜
Tu macie fotkę. Na zdjęciu nie widać, ale mam refleksy blond, bardzo cieniutkie 😉

Nina , ślicznie wyglądasz, masz opaleniznę czy się czymś smarujesz, taki ładny kolor skóry masz ?
Co do stopy, jaka chciałabyś mieć przy swoim wzroście, 36 🤪 Byś się przewróciła o własne nogi 😁 Ja mam 39 i w ciąży z Maksiem nosiłam pod koniec 41 😉 Teraz mam dalej 39 ale juz sobie kupiłam 41.

Mały juz nynka 😁,był tak zmęczony,ze ledwo go położyłam i spał 🙂
Nina bardzo ładnie 🙂
Zazdroszczę,ja nie mogę się odważyć na farbowanie,no ale musiałąbym rozjaśnić a to chyba gorsze niż ciemny kolor

Aga ja dziewczynka bawi się samochodem to ok,ja sama zawsze się bawiłam ale chłopak z lalką to hmmm....dziwne,w domu jeszcze,bo rodzice wiedzą,ze musi poznać ale na dworze ☺️

Bagira napisał(a):
naylaaa napisał(a):

Nina , ślicznie wyglądasz, masz opaleniznę czy się czymś smarujesz, taki ładny kolor skóry masz ?
Co do stopy, jaka chciałabyś mieć przy swoim wzroście, 36 🤪 Byś się przewróciła o własne nogi 😁 Ja mam 39 i w ciąży z Maksiem nosiłam pod koniec 41 😉 Teraz mam dalej 39 ale juz sobie kupiłam 41.

Właśnie Nina,Ty masz taka karnację czy to słonko???
A wiecie czy można w ciąży stosować takie balsamy brązujące? nie samoopalacze

• Mamusia
Beata, to akurat jest dobre światło - żadna opalenizna 😉 Widziałaś moje fotki na nk, ja wyglądam jakbym się w mące wykąpała... Całe życie mówią mi, że jestem blada, nawet w lato, bo opalam się na czerwono, a potem wracam do swojej bieli.
A tak naprawdę to odkąd jestem w ciąży, latam na solarium 5 razy w tygodniu hahahaha 🤪 🙃
Wiem, że muszę mieć długą stopę, ale jakbym miała mieć 43 to już w ogóle nie znajdę butów, chyba że od męża pożyczę 😮 hahha 😁 Nadrobiłam strony, brzuch się zlitował nade mną 😉
A w ogóle to mój ginekolog nie skierował mnie na glukozę, bo powiedział, że robiłam na początku ciąży i było dobrze, a co ma piernik do wiatraka?? 😞 nie wiem co o tym myśleć 😜

naylaaa napisał(a):
Beata, to akurat jest dobre światło - żadna opalenizna 😉 Widziałaś moje fotki na nk, ja wyglądam jakbym się w mące wykąpała... Całe życie mówią mi, że jestem blada, nawet w lato, bo opalam się na czerwono, a potem wracam do swojej bieli.
A tak naprawdę to odkąd jestem w ciąży, latam na solarium 5 razy w tygodniu hahahaha 🤪 🙃
Wiem, że muszę mieć długą stopę, ale jakbym miała mieć 43 to już w ogóle nie znajdę butów, chyba że od męża pożyczę 😮 hahha 😁 Nadrobiłam strony, brzuch się zlitował nade mną 😉
A w ogóle to mój ginekolog nie skierował mnie na glukozę, bo powiedział, że robiłam na początku ciąży i było dobrze, a co ma piernik do wiatraka?? 😞 nie wiem co o tym myśleć 😜

Ja też nie dostałam na glukozę 😞,nie wiem dlaczego,bo z Oskarem miałam

A odnośnie włosów,to po porodzie poleciałam farbować i to był błąd,bo włosy wtedy zaczęły strasznie wypadać 😞,teraz pewnie po porodzie będzie to samo,więc odczekam

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Nina bardzo ładnie 🙂
Zazdroszczę,ja nie mogę się odważyć na farbowanie,no ale musiałąbym rozjaśnić a to chyba gorsze niż ciemny kolor

Aga ja dziewczynka bawi się samochodem to ok,ja sama zawsze się bawiłam ale chłopak z lalką to hmmm....dziwne,w domu jeszcze,bo rodzice wiedzą,ze musi poznać ale na dworze ☺️

Szczególnie w tak tolerancyjnym kraju jak Polska 🤪 Niestety, nie każdemu mogło by się to spodobać.

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Bagira napisał(a):
naylaaa napisał(a):

Balsam raczej tak. Tez muszę pomyśleć bo juz dość mam swoje pod biegunowej opalenizny.

Właśnie Nina,Ty masz taka karnację czy to słonko???
A wiecie czy można w ciąży stosować takie balsamy brązujące? nie samoopalacze

Bagira napisał(a):
Aduś napisał(a):
Nina bardzo ładnie 🙂

Szczególnie w tak tolerancyjnym kraju jak Polska 🤪 Niestety, nie każdemu mogło by się to spodobać.

Tak teraz to jeszcze ale później byłby postrzegany jako "ciota"
W zoo ostatnio była wycieczka i byli murzyni,babka koło mnie w barze mówi do córki"no i czego się drze bambus pieprz...,do siebie!"...brak słów 😠

Dobra lecę 🙂 buziaki 😘

• Mamusia
naylaaa napisał(a):

To witamy w klubie bladziochów. Typowa uroda zimy. Nawet jak się opalę a rzadko to bywa to po tygodniu nie ma śladu.
Jesli chodzi o buty, to chyba już nie jest tak trudno jak kiedyś bo młodzież ma wielkie kopyto 43 -45.

• Mamusia
Byłam co prawda na grillu, ale siedziałam w cieniu 😉 Chyba Wam się coś zdaje z ta opalenizną 😜
Ada, ja bym Ci radziła jasny brąz, żeby nie było drastycznej zmiany. Będzie Ci lepiej niż w blondzie. Tak mi się wydaje. Rozjaśnianie baaardzo niszczy włosy. Zaraz Wam poszukam moją fotkę w platynie i wstawię 😉

• Mamusia
Aduś napisał(a):
naylaaa napisał(a):

Ja też nie dostałam na glukozę 😞,nie wiem dlaczego,bo z Oskarem miałam

A odnośnie włosów,to po porodzie poleciałam farbować i to był błąd,bo włosy wtedy zaczęły strasznie wypadać 😞,teraz pewnie po porodzie będzie to samo,więc odczekam

Ada, jak brałaś witaminy w ciąży to nie daj Bóg przestać brać po cięży! Dopiero po odstawieniu od cyca mozna zmiemić witaminy ale brać trzeba cały czas bo włosy zaczną potwornie wypadać.
Ja juz farbowałam szamponem i jeszcze raz będe niedługo 😉

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Bagira napisał(a):
Aduś napisał(a):
Nina bardzo ładnie 🙂

Tak teraz to jeszcze ale później byłby postrzegany jako "ciota"
W zoo ostatnio była wycieczka i byli murzyni,babka koło mnie w barze mówi do córki"no i czego się drze bambus pieprz...,do siebie!"...brak słów 😠

Dobra lecę 🙂 buziaki 😘

Bez komentarza 😠
Kolorowych Adus 😘

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Byłam co prawda na grillu, ale siedziałam w cieniu 😉 Chyba Wam się coś zdaje z ta opalenizną 😜
Ada, ja bym Ci radziła jasny brąz, żeby nie było drastycznej zmiany. Będzie Ci lepiej niż w blondzie. Tak mi się wydaje. Rozjaśnianie baaardzo niszczy włosy. Zaraz Wam poszukam moją fotkę w platynie i wstawię 😉

Juz kiedyś mówiłam Adzie ze jej lepiej w ciemniejszych 🙂

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Te witaminy są przecież dla kobiet w ciąży i kobiet karmiących 🙂
http://img838.imageshack.us/i/fotka020jaaa.jpg/
Miałam tu 19 lat hahaha 😉 Blada twarz + blade włosy 😉

Z takimi oczami to nawet gdybyś miała zielone to byłoby Ci do twarzy 🤪 Pięknie masz oczy a w platynie tez Ci ładnie. Jaki masz naturalny kolor włosów ?
Co do witamin, to ja biorę typowo dla ciężarnych więc po porodzie je dostawiłam i to był Wielkie błąd !!! Teraz będę brać aż do odstawienia od piersi tylko zestaw zmienię dla mam karmiących.

• Mamusia
Dobrze, że teraz wiesz by tego nie przerywać. Ja biorę codziennie Prenatal i 4 tabletki żelaza, a jak nie zapomnę to czasem magnez wezmę. Jednak mam 2 kg na plusie. Tylko w brzuch mi idzie, także jak Ty to mówisz w macicę mi idzie 😉 A brzuch to pod biustem aż wyłazi 😁
Włosy mam taki średni brąz, chociaż dawno go moje oczy nie widziały, oprócz odrostów. Mam świra na punkcie farbowania. Dziękuję Beatko za komplement 🙂 Idę z psem i kąpiel. Może dzisiaj się załapię na nocne brzuszkowanie, ale nie wiem czy wyrobię z Wami do 2 w nocy 🤪 🙃

Jeszcze wpadłam 😁

Mówicie,ze w jasnym brązie??? 🤪...zawsze farbowałam na blond,w ogóle jestem blondynką tylko mi tak ściemniały po farbowaniu 😞
Nie wyobrażam sobie siebie w ciemnych 😞
Beata brałam witaminy do końca okresu karmienia a i tak włosy garściami wypadały a ja je doprawiłąm rozjaśnianiem 😞

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Dobrze, że teraz wiesz by tego nie przerywać. Ja biorę codziennie Prenatal i 4 tabletki żelaza, a jak nie zapomnę to czasem magnez wezmę. Jednak mam 2 kg na plusie. Tylko w brzuch mi idzie, także jak Ty to mówisz w macicę mi idzie 😉 A brzuch to pod biustem aż wyłazi 😁
Włosy mam taki średni brąz, chociaż dawno go moje oczy nie widziały, oprócz odrostów. Mam świra na punkcie farbowania. Dziękuję Beatko za komplement 🙂 Idę z psem i kąpiel. Może dzisiaj się załapię na nocne brzuszkowanie, ale nie wiem czy wyrobię z Wami do 2 w nocy 🤪 🙃

Z Maksiem tez miałam brzuch pod cycami az odparzeń dostawałam a teraz jest sporo niżej. Wtedy mi szlo wszystko na przód czyli brzuch i cyce a teraz taki kształt beczuszki, czyli tylko pas 🤪