Skocz do zawartości

Pierwsze 12 godzin... | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
http://dzieci.pl/labourAid,12123319,title,Pierwsze-12-godzin,szkola_artykul.html?smgputicaid=69ed8

U mnie w szpitalu zaraz po porodzie położyli mi synka na brzuch, ale po ~ 2 minutach zabrali na umycie. Natomiast po zszyciu byłam z synkiem na sali porodowej ok. 2 godzin i potem już non stop mogłam się cieszyć nim na sali noworodkowej 🙂

U MNIE W SZPITALU TEŻ ZARAZ POŁOŻYLI MI MAŁEGO NA PIERSIACH 🙂 NAWET NIE BRZYDZIŁAM SIĘ GO POCAŁOWAĆ W GŁÓWKĘ JAK BYŁ UMAZANY KRWIĄ I MAZIĄ PŁODOWĄ 🙂 JEST TO CHWILA NIE DO OPISANIA 🙂 POLEŻAŁ OKOŁO 2-3 MINUT I WZIĘLI DO UMYCIA, MIERZENIA I WAŻENIA 🙂 MNIE JESZCZE POCZYŚCILI I PRZEWIEŹLI NA SALE GDZIE ZA CHWILĘ PRZYNIEŚLI MI MOJE SZCZĘŚCIE I OD TAMTEJ PORY JUŻ BYLIŚMY RAZEM 🙂

• Mamusia
Ja po moje Maleństwo musiałam rączki wyciągnąć i sama kładłam na brzuszek 🙂 Zabrali mi Niunię dosłownie na 5min i dostałam Ją z powrotem 🙂 Pół godzinki po porodzie szłam pod prysznic to Malusią tatuś się zajął,i jak wróciłam to była już ubrana i czekała na mamusię 🙂 Nie rodziłam w Polsce i trochę to inaczej wyglądało.Kąpałam Malusią dopiero w domku 🙂

oh te pierwsze chwile po porodzie to najpiękniejsza chwila w moim życiu 🙂
a było to tak tuż po wyjęciu dali mi Mateuszka na piersi ale nie kazali karmić!!! później przecięłam sama pępowinę(mógł zrobić to tatuś lub położna ale sama chciałam , a tatuś się bał) zabrali mi go dosłownie na 2 minutki do ważenia i zmierzenia, które było wykonane w tym samym pokoju co rodziłam, więc nawet na sekundę nie straciłam go z oczu 🙂
dziecka nikt nie mył w szpitalu, bo w kraju gdzie rodziłam tego nie robią, uważają, że ta maź ma właściwości ochronne 🙂
maluszek dostał szczepionkę i wit K, po 2 h poszłam pod prysznic a Mateuszek został z tatą, następnie przewieźli nas na oddział noworodkowy gdzie wykonali mnóstwo badań maleństwu no a mi dali immunoglobulinę bo mam rh - 🙂
ah jak miło wspominać te pierwsze chwile na świecie dzieciątka, jak szukał cyca, pierwsze minki, pierwsza kupka i te nieprzespane noce gdy czuwa się przy łóżeczku i sprawdza czy oddycha, ahhhhhhhh jak ja Go kocham 🙂 🙂 🙂

Kiedy urodziłam synka na chwile polozyli mi go na brzuszku. Pozniej zabrali i prze nastepne 5 dni nie mialam go przy sobie. Dzieciatko miało zapalenie płuc 😞 Strasznie cierpialam. Nie chce wspominac tych chwil bo były bardzo ciezkie.

• Mamusia
ja mialam cc i polozna polozyla mi maluszka na ramieniu dopiero jak go umyla 🙂chwila nie do opisania a on jeszcze nie spal tylko tak patrzyl sie na mnie tymi swoimi slicznymi oczkami 😁 pozniej go przewiezli do noworodkow a mnie na sale poporodowa i jak urodzilam o 18 to Oliwierka zobaczylam pozniej dopiero nastepnego dnia ok 11 :/ i wtedy byl tez pierwszy cycuszek 😁 😁 😁

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
a mi położyli córeczkę zaraz po porodzie i oczyszczeniu dróg oddechowych na piersi, dostała cycusia, ale tak tylko w sumie "potrzymać" 🙂 potem wzięli ją do mycia i na pomiary. łożysko sie urodziło, dumny tatus został wpuszczony, i małą przywieźli 🙂 poleżała z nami na porodówce, a kiedy zabrali mnie juz na normalna salę, małą znowu zabrali... i przywieźli po ok 2 godzinach. no i juz została ze mną aż do wyjścia ze szpitala, zabierali ja tylko do kąpieli 🙂