Skocz do zawartości

Czy urodziłyście pierwsze dziecko w terminie ?? :) | Forum o ciąży

justi5

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Urodziłam mojego chłopca tydzień po terminie - i to jeszcze po wywoływaniu. Nie wiem jednak czy nie zadziałały tu jakieś czynniki, hm, genetyczne - moja mama mnie i dwójkę mojego rodzeństwa również rodziła tydzień, do dwóch po terminie. Może rozeznaj się jak to u Ciebie w rodzinie było? Adekwatnie, choć odwrotnie było z moją przyjaciółką i jej rodzeństwem - wszyscy rodzili się przed terminem.

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
Pierwszy termin wg OM miałam na 3 czerwca br., później gin przesunął mi na 5 czerwca. Moja córcia urodziła właśnie 3-go.Wychodzi na to, że idealnie w termin, no ewentualnie jakby się spierać to 2 dni przed 🙂 Jak to się kiedyś mówiło: pierwsze słowo do dziennika, drugie do śmietnika...hehe

• 1 miesiąc później...
JA PIERWSZEGO SYNKA URODZIŁAM RÓWNY TYDZIEŃ PRZED TERMINEM 9 GRUDNIA 🙂
A DRUGI SYNEK HM... WEDŁUG USG 7 GRUDNIA A URODZIŁAM 10 GRUDNIA A WEDŁUG OM BYŁAM 10 DNI PO TERMINIE 🙂

Kubę urodziłam 10 dni po terminie (z 26.07 zrobił się 5.08). Kub nie spieszył się wcale;p wywołała go porządna dawka oksytocyny - podawali mi ją bite 5 godzin...

• Mamusia
Ja córeczkę urodziłam na 3 dni przed terminem, ale to dzięki temu, że masowałam sobie sutki 😉 Bo bez tego nie miałam nawet najmniejszego skurczu...Zaczęłam w niedzielę i masowałam 2,5 godzinki, a w poniedziałek masowałam od rana ok 3,5 godzinki i tego samego dnia o 22:20 urodziłam Emilkę 🤪 Także gorąco polecam ten sposób 😜