Skocz do zawartości

BYŁYŚMY KWIETNIÓWECZKAMI-JESTEŚMY MAMUSIAMI | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
myszor78 napisał:
cholerne zdjęcie nie chce się wgrać.. [img size=330]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSCN7290.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Jejku jak fajnie juz siedzi 🙂
Moja Amelka na moich kolankach jako tako siedzi,ale na kanapie jak ma nawet podparcie dwoch poduch to i tak sie zsuwa.No ale co ja chce,przeciez jeszcze ma czas:laugh:

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• KaSia86

337

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ale Amelka to duzo mlodsza, z którego ona jest kwietnia? Przepraszam martus, ale nie pamiętam...zreszta nawet 5-miesięczne dziecko jeszcze nie powinno siedzieć, więc czym my się w ogóle zajmujemy?

Kurczę, wiecie, co zrobiła moja laska przed chwilą? Leżala na brzuchu i nagle na sekundę podniosla ręce do góry i uniosła się na samym brzuchu... :laugh: ale występ, jednorazowy, jak zwykle..na nastepne poczekam pewnie z miesiąc. Teraz lezy na macie i się bawi(o dziwo - bo zwykle nie lubi) zabawkami.

Tez dostałam juz druga paczkę z Nestle tym razem, ale w sumie fajne tylko mleko, bo HA, a ja takie używam (hmm...mozna rzec) a soczek jabluszkowy właśnie sobie wypiłam. I tak malej nie dam...hehe..jabłuszko tez na później. aha i jeszcze purre z brokuł...juz iwdze, jak ona to je 🤪

ja jestem po pierwszej probie podania kaszki Mateuszkowi z lyzeczki zjadl 4 i stiwerdzil ze woli butelke,no i dawaj do butli mleczko+kaszka...teraz lezy na macie i krzyczy aaaaaaaaaaaa do zabawek widze ze oczka pociera wiec pora na drzemke...mam isc na zakupy ale w ten upał nie usmiecha mi sie wychodzic...pojde pozniej 🙂

Byliśmy na sczepieniu i :
Oskar waży 5350-przybrał 150 gram i lekarka mówi,że ładnie,
mierzy 62 cm,główka 40.
mówiłam lekarce,że ulewa,ale to ponoć norma u chłopców,nie podoba mi się to i zamierzam kupić Nutriton,żeby zagęszczać i zobaczymy.
Kleik mam dać jak skończy 4 miesiące i dawać przez tydzień,jak mu nic nie będzie to po tym czasie dać mu jabłuszko.

Zamierzam zmienić lekarkę,bo ta mnie wkurza,nigdy nic konkretnego mi nie powie,zawsze ogólnikowo 😞
I 10 razy pyta ile mały ma itd...
Na ząbki jest za wcześnie według niej ale jak spytałam,dlaczego w takim razie po posmarowaniu Bobodentem przestaje marudzić to mnie zbyła 😞

Jejku martwię się trochę,że Oskar mało przybiera,niby norma ale już sama nie wiem.
Dzisiaj dostał 160 klieku i ani bólu brzuszka ani nic się nie działo.Zaczekam chyba jednak jeszcze z tydzień

Jeśli Aduśmasz watpliowości co do tej doktorki to moze lepiej jak ja zmienisz?Ja jak byłam ostatnio u tesciow i mojego M siostra zachorowała-zamowili sobie wizyte doktorki aby przyszła ta mała zbadac...boshe jak ja zobaczyłam-cieple kluchy-nic konkretnego nie powiedziała a nie mowiac o zapisaniu czegos aby sie malej poprawiło. A jesli chodzi o zeby to moja doktorka ostatnio powiedziała ze spotkała sie z przypadkiem ze dziecko urodziło sie z zabkiem...ja zaczelam zabkowac w 4 miesiacu zycia ...wiec wszystko jest mozliwe!

Adus nie przejmuj sie Oskarek jest w normie,moj ma 7300 i 68 cm a glowka 43 i wydaje mi sie znacznie wiekszy od rowiesnikow...ale co z tego...Twoj synek dogoni mojego napewno 🙂 a pozatym ciesz sie ze jest leciutki bo ponad 7 kg klocka juz sie ciezko nosi 🙂

• Mamusia
Hejka 🙂

Dziewczyny powiedzcie czy Wasze dzieciaczki tez mialy taki apetyt pod koniec 3 msca.Jezu ja jestem przerazona ile ona teraz potrafi zjesc 🤪 i ciagle sie drze o jeszcze!!Mam nadzieje,ze to tylko chwilowe!!!A jak sie naje to ma brzuchol wielki ,ze szok.Moja tesciowa oczywiscie mowi,ze jak dziecko jest glodne to trzeba mu dac i tyle 🥴
Juz sama nie wiem,czy ten jej apetyt jest normany???

Skok wzrostowy Martuś...typowy czas, niedługo jej przejdzie....ciesz się, że ma apetyt 🙂))))

Oki, zmykam połozyć młoda, bo się drze. No i obiadek dla siebie musze zrobic, bo mój chłop dzis cały dzień w gabinecie w jaworznie to będzie dopiero koło 21 wieczorem. Cmok!!!

Martus aby Cie pocieszyc moja buba przed chwilka zjadła 210 ml mleka z kaszka bananowa- a brzuszek mu wywalilo ho ho ho.... tez slysze od tesciowej nie dawaj mu tyle bo bedzie gruby ale co mam zrobic jak on ciagle glodny i glodny mam dziecko glodzic??mysle ze jak maluszki zaczna chodzic to jakos zleca te brzuszyska 🙂

Ups!!! Dotarło do mnie, że jeszcze 3 dni i młoda kończy 4 miesiące!!!!

A PAMIĘTASZ MIKUSIA, JAK Z TYMI BRZUCHAMI BIADOLIŁYŚMY, KTÓRA PIERWSZA URODZI? MNIE SIĘ W GŁOWIE NIE MIEŚCIŁO, ŻE JA. ALE DNI SIE DŁUZYŁY, A TERAZ CZAS FIURGA ŻE HEJ...

Ja też mam takie makusie łyżeczki z canpola, są w sam raz do takich słodkich buziulek 🙂))

A co się brzuchem przejmujecie? Dziecko zadowolone musi byc i tyle 🙂)) Masz racje - jak wstaną to sie wyszczuplą 🙂)

ojjj pamietam jak to było-wszystkie rodziły przede mna,nawet kolezanka z sali w szpitalu ktora miala malowodzie i miala razem ze mna wywolywany porod urodzila 6 godz przede mna...a mnie nic nie bralo hehehe....moj synek był leniuszkiem...do tej pory jest nawet mu sie czasami płakac nie chce...ma to po tatusiu hehe 🙂

moja buba lezy w wozeczku i zaglada na miski a ja wpadlam aby strzelic sobie kawcie 🙂jestem uzaleniona od 2 dziennie bo łeb mi peka

Ach KURNA!! wpieprzyłam sie na maxa dzisiaj, moja cierpliwośc dobiegła końca...
Młoda w nocy zbudziła się ze 4 razy, pewnie przez ten upał, ale zmierzła jestem przez to.
No i wchrzania mnie to wybrzydzanie butli, mam już tego serdecznie dosyć! Od dzis ładuję jej po każdym wybudzeniu troche w butli i ma pić, bo jak nie to jestem juz tak zdesperowana, że poświęcę jeden dzień i nie dam jej po prostu cyca, dopóki nie wypije butelki i tyle, niech się drze i mnie nie wkurza!

Mam to w D....

• Mamusia
Hej 🙂

Kurcze ale zes sie mamuska wkurzyla! 😉
Ale to tak chyba jest ,ze jak dziecko ciagnie cyca to za bardzo butli nie chce,no nie?Ania nie denerwuj sie Natalka wkoncu przeciez polubi butle i bedzie dobrze.Po malutku po malutku i odstawi cyca a za butelka bedzie az szalec.
Moja Amelka jak widzi butelke to,az sie trzesie z radosci.Fajowy widok!!!U Ciebie bedzie tak samo 🙂))
A tak wogole to przeciez juz jakis czas dobrze ciagnela butle i co jej sie odmienilo?!He woli cycuszka,kto by nie wolal!! 🙂

Aniu wierze,ze Twoja cierpliwośc siega granic,tez przez to prrzechodziłam,a teraz Mateusz podobnie jak Amelka malo co nie wyjdzie z siebie jak zobaczy butelke 🙂dopiero udalo mi sie go uspic...zacieszal do mojego ojca jak szalony..widac ze za soba bardzo przepadaja 🙂ja mialam jechac do p-sla ale moj stwierdzil ze jutro pojedziemy tak to z nim jest ja sie przygotuje a on zmieni plany...ehh
Mati dostal czulenia na oliwke z Nivea...jest caly w czerwonych krostkach...ma je nawet na uszach:/ ja tez mam uczulenie na wszystkie oliwki wiec musze masaze robic z parafina...mam nadzieje,ze szybko wygasna te krosteczki:/

A nieprzespane nocki to tez efekt swedzacych dziasełek...

Taaa...ze 3 razy pociagnęła i tyle. A tak pomalutku to ja ją juz ucze od dwoch miesięcy i mi się znudziło to pomalutku. Kuźwa, ja chyba w ogóle sie wkurzę i będzie koniec cyca...
Moja dla odmiany jak widzi flaszkę, to ma drgawki..

wierze Aniu ze jest Ci ciezko!!!Trzymam mocno za Was kciuki! jak sie mała porzadnie wygłodzi bedzie musiała zjesc z butelki:/

Moja buba juz wstała...drzemka trwała 15 minut zdazylam sobie kaweczke zrobic..:/

Moja mloda się zrehabilitowała i spi juz ponad dwie godziny..nareszcie troche spokoju, zjadłam obiad, umyłam głowę, powiesiłam pranie..i szykuje flachę. Odciągnęłam troche mojego mleka i zmieszam, znowu będzie histeria...dupa zbita...

HEJ MAMUŚKI 🙂

ANIU WIDZĘ,ŻE MASZ NIE LADA PROBLEM,ALE NA PEWNO DASZ RADĘ I MAŁA SIĘ PRZEKONA.MOJA ZNAJOMA PRZEZ CAŁY DZIEŃ NIE DAŁA CYCA SYNOWI I WKOŃCU WYPIŁ POPOŁUDNIU TROCHĘ Z BUTLI-DOKŁADNIE TAK JAK NAPISAŁAŚ.SPRÓBUJ,BO MUSISZ JĄ PRZYZWYCZAIĆ
TRZYMAM KCIUKI 🙂

BYŁAM U NEUROLOGA I MAM FIZYKOTERAPIĘ-3 RÓŻNE ZABIEGI X 10 I MUSZĘ IŚĆ NA EKG,BY TE NERWOBÓLE SPRAWDZIĆ.
NIE DOWIEDZIAŁAM SIĘ DOKŁADNIE OD CZEGO TO ALE MAM ZAKAZ DŹWIGANIA,JAK BĘDZIE MNIEJ BOLEĆ TO MAM ĆWICZYĆ,NA BASEN ITD.,SMAROWAĆ MAŚCIĄ,CHCIAŁA MI DAĆ TABLETKI ALE MUSIAŁABYM ODSTAWIĆ PIERŚ 😞
MAM PRZYJŚĆ PO ZABIEGACH A TE MAM OD 15 WRZEŚNIA 😞
AHA I Z TYM KRĘGOSŁUPEM NIE JEST WSZYSTKO DOBRZE I MAM WRÓCIĆ DO ORTOPEDY
KU..WA MNIE CHWYTA Z TEJ BEZSILNOŚCI...

ALE POSZŁYŚCIE Z TYMI KLEIKAMI I KASZKAMI 🙂 JA OD JUTRA ZACZNĘ DAWAĆ TEN KLEIK,BO WTEDY CO JADŁ TO NIC MU NIE BYŁO 🙂

TEŚCIOWA JEST U NAS 3 DZIEŃ I CZUJE SIĘ DOBRZE 🙂

hej mamusie.

Aniu jak z Natalka?Zaparłas sie na brak cyca?
Adus moze zabiegi pomoga 🙂 mnie tez bola plecy w noy nie raz sie budze bo boli,aa lozko mam wygodne.ja wyjeszdzam za chwilke do tesciow.pogoda sie popsuła wiec bedziemy siedziec w domu.wrocimy w poniedziałek 😞zycze Wam milego weekendu 🙂 buzka:*

A WIECV TAK: MŁODA PRZYPARTA DO MURU, OD WCZORAJ JE Z FLASZKI MLEKO...PIERWSZY RAZ CHWYCIŁA PO 5,5 GODZINACH GŁODU, DZIS RAZ JESZCZE ZAPROTESTOWAŁA, ALE JE.....

POZA TYM : SKOŃCZYŁA DZIŚ 4 MIESIĄCE

OD WCZORAJ REGULARNIE PRZEWRACA SIĘ Z PLECÓW NA BRZUSZEK, STRASZNIE JEJ SIĘ TO SPODOBAŁO I JAK TYLKO JĄ POŁOŻE TO ROBI FIK NA BRZUCH.

BYLAM DZIŚ W ORSAYU; UWAGA!!!! MIERZE SPODNIE 36 I.....ZA DUŻE!!! 34 BYŁO OK I ZAKUPIŁAM JEANSY NA PROMOCJI 🙂)))

DOSTAŁAM JESZCZE PACZKĘ PRÓBEK Z BEBILONU...KURCZĘ, ALE WYSYŁAJĄ, CHYBA JESZCZE NIE MAM TYLKO Z HIPPA...

Hej 🙂

Aniu to super,że Mała się przekonała wkońcu do butli 🙂
A figury zazdroszczę i normalnie wpadam w kompleksy ☺️ u mnie jeszcze 3 kg,brzuch jeszcze został no i przeklęte rozstępy,których nigdy się nie pozbędę,a zawsze mi się mój brzuszek podobał.

Oskar od wczoraj marudny,w ogóle mało jadł,dzisiaj lepiej trochę,chcę mu dać kleik łyżeczką