Skocz do zawarto艣ci

Samotne matki z dzieckiem... | Forum dla mam

Monisia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Samotne matki z dzieckiem... s膮 mo偶e jakie艣 na forum samotne mamusie w ci膮偶y albo boj膮ce powiedzie膰 znajomym o ci膮偶y ? Jak sobie dajecie rad臋 ? Od pewnego czasu jestem samotn膮 mamusi膮 w ci膮偶y... zmuszon膮 rzuci膰 szko艂臋... bez pracy... z rodzin膮 kt贸ra nie pomo偶e... z rodzin膮 kt贸ra nie wie o ci膮偶y.

[URL=http://img263.imageshack.us/i/1lfjf13y1.jpg/][IMG]http://img263.imageshack.us/img263/7414/1lfjf13y1.jpg[/IMG][/URL]
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Odpowiedzi 91
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

• 2 tygodnie p贸藕niej...
  • Mamusia
kochane dziewczynki.
wiem ze nie poczuje tego co wy bo niby mam kogo艣 ale co to za bycie razem. czuje sie jak bym by艂a sama. wszytsko robie sama. mieszkam jeszcze w domku z mam膮 ale kiedy urodz臋 bede musia艂a sie z niego wyprowadzi膰, a tam gdziem mieszka Kamil (m贸j ch艂opak) narazie nie ma warunk贸w.
rodze w sierpniu. dzisiaj w艂a艣nie witamy z moim maluszkiem 6 miesi膮c pod serduszkiem. zrobilismy pranie ciuszk贸w kt贸re podostawa艂am. chocia偶 nie wiem czy to siusiaczek czy pipka.
kiedy zasz艂am w ci膮ze (oczywi艣cie nieplanowan膮) m贸j "luby" przespa艂 kilka dni... nie ucieszy艂 sie ani nic... p贸藕niej mia艂am problemy musia艂am le偶e膰 ci膮gle przez 4 tygodnie. i zadnego wsp贸艂czucia. a wymioty i zachcianki ahh :/

troszke chcem was pocieszyc. bo bycie w zwi膮zku te偶 nie jest czasami 艂atwe, proste us艂ane r贸偶ami. a ja sie czuje jak bym mia艂a jedno dziecko jeszcze pod serduszkiem a drugie tylko duzo starsze obok.

:* trzymajcie si臋 ciep艂o i pami臋tajcie

po ka偶dej burzy wstaje s艂o艅ce.

pozdrawiam gor膮co!!
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
wiecie no pchaj膮... a my? tez nie bez winy... z kt贸rej by strony na to wszystko nie patrze膰.
Monisia 1989: ehh da膰 szans w takich sytuacjach zawsze musisz mas臋 馃檪) jeste艣 prawie na 艣rodeczku drogi ci膮偶owej a na pocz膮tku drogi zyciowej... no tak jak ja i Angela1987. s膮dz膮c po nicku Monisia jestesmy w tym samym wieku...

bedzie dobrze dziewczyny
ja staram sie w to mocno wierzy膰....
a mam nadzieje ze zmieni sie wszystko jak moje dzieci膮tko przyjdzie na 艣wiat...

a jak sie czujecie?
ja 23 tydzie艅 ci膮zy dzisiaj powita艂am 馃榿 od wczora zgaga pot臋偶na... chyba strasznie w艂oski rosn膮 :P
brzuszek taki sobie... ale co艣 tam widda膰 馃檪)

pozdrawiam ciep艂o :* a raczej pozdrawiaMY (:ja i m贸j dzidziu艣 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
a 23 tydzie艅 ci膮zy dzisiaj powita艂am 馃榿 od wczora zgaga pot臋偶na... chyba strasznie w艂oski rosn膮 :P

ja r贸wniez mia艂am pot臋zn膮 zgag臋.. praktycznie codziennie.. a Grze艣 urodzi艂 si臋 艂ysy,mia艂 bardzo ma艂o w艂osk贸w :P

a wracaj膮c do tematu, ja mia艂am to szcz臋艣cie, 偶e nie by艂am sama w ci膮偶y, ale chwilami wydawa艂o mi si臋, 偶e jestem samotna, bo ojciec dziecka ( obecnie m贸j m膮偶 ) jako艣 tak dziwnie i ch艂odno do tego pochodzi艂.. W czasie mojej ciazy powtarza艂, 偶e on b臋dzie si臋 cieszy艂 jak sie urodzi.. i rzeczywi艣cie - teraz 艣wiata poza synem nie widzi 馃檪
Tak偶e tak to jest z tymi facetami, jak wezm膮 male艅stwo na r臋ce, 艣wiat im si臋 wywr贸ci do g贸ry nogami i inaczej b臋d膮 do tego wszystkiego podchodzi膰 馃檪
pozdrawiam
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Dziewczyny, niestety tak czasem bywa, 偶e mi艂o艣膰 przys艂ania nam oczy, a potem okazuje si臋 偶e facet jest TCH脫RZEM i nie staje na wysoko艣ci zadania. Ale pami臋tajcie, 偶e mo偶ecie s膮downie ustali膰 ojcostwo i zmusi膰 go do p艂acenia alimentow a je艣li nie pracujecie bo wychowujecie dziecko to mo偶ecie tak偶e s膮dzi膰 si臋 o alimenty dla Was.

A to ze teraz jeste艣cie same nie oznacza 偶e zawsze tak b臋dzie. Istniej膮 faceci, kt贸rzy pokochaj膮 Wasze dzieci r贸wnie mocno jak Was.

Pozdrawiam serdecznie
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
heja 馃檪

czasami to i lepiej rozstac sie na tak wczesnym etapie. J moja corke urodzilam majac lat 17...szalenstwo mlodzienczego zakochania itp. Jestem juz kilka lat po rozwodzie ale nie jestem sama 馃檪 nie caly rok temu wyszlam ponownie za maz i bede teraz miec synusia 馃檪 Napewno kogos spotkacie i nie warto na sile szukac ale poczekac, gdzies tam jest ten jedyny 馃檪
Odno艣nik do komentarza

oo jaki fajny temat hehe ;-)))

Tak jak pisa艂a Anitek wcze艣niej jestem z lut贸wek i jestem samotn膮 mamusi膮 ;-))
Od pocz膮tku ci膮偶y by艂am sama, teraz moja c贸rcia ma ju偶 prawie 3msc i nadal jestem sama.
Tata Nadii nawet jej nie widzia艂, wie o niej ale niewiele go obchodzimy.
Przy porodzie towarzyszy艂a mi moja mama.
Ci臋偶ko jest i ci臋偶ko by艂o. Najbardziej boli gdy widz臋 jak faceci kole偶anek opiekuj膮 si臋 swoimi dzie膰mi. Mam wsparcie w mamie ale to nigdy nie b臋dzie to samo co wsparcie swojego m臋偶czyzny.
Wiem, 偶e jestem jeszcze m艂oda i na pewno znajd臋 w ko艅cu moj膮 drug膮 po艂贸wk臋 i dobrego tat臋 dla Naduni ale 偶al po chwilach kt贸rych nie mia艂am z kim dzieli膰 zawsze zostanie. I wielka z艂o艣膰 na cz艂owieka, kt贸ry m贸wi艂 偶e kocha najmocniej w 艣wiecie a potem zostawia mnie sam膮. A najbardziej jestem z艂a na siebie, 偶e po nim p艂acz臋 i mam nadziej臋, 偶e kiedy艣 b臋dzie chcia艂 si臋 z nami spotka膰...
Wszystkim samotnym mamusiom 偶ycz臋 du偶o si艂y! Serce b臋dzie si臋 cz臋sto kraja膰 ale pami臋tajmy, 偶e czas leczy rany i z ka偶dym dniem b臋dzie co raz lepiej ;-))))
A spermodawcy mog膮 tylko 偶a艂owa膰, 偶e nie towarzysz膮 nam w tych wszystkich pi臋knych chwilach ;-)))
Odno艣nik do komentarza

Angela no ja wiem, 偶e m贸j nas nie zobaczy. On mieszka w innym kraju i ani ja tam ju偶 raczej nie wr贸c臋 a tym bardziej on nie przyjedzie do PL. ehh no czasem tak bywa
Jedyne co to b臋d臋 walczy膰 o alimenty, nie popuszcz臋 mu. Ci臋偶ka droga przede mn膮 ale wierz臋, 偶e si臋 uda.
Ciesz臋 si臋, 偶e Tobie z m臋偶em si臋 uk艂ada! Oby tak dalej 馃槝 馃槝
Odno艣nik do komentarza

Nie denerwuj si臋 ;-))) B臋dzie dobrze, u nas na lutym te偶 z tymi porodami by艂o ro偶nie te z p贸藕niejszymi terminami porodzi艂y wcze艣niej i odwrotnie heh. Ja urodzi艂am dzie艅 przed planowan膮 dat膮 porodu. A z USG wychodzi Ci 3tyg szybciej czy jak?
Parz sobie maliske na nerwy, wiem 偶e ma艂o pomaga ale zawsze co艣. :-) Ja choruj臋 na nerwice ju偶 od 3lat w ci膮偶y te偶 z ni膮 walczy艂am, najwa偶niejsze jest pozytywne my艣lenie 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Candy MOnka Ty nie zwlekaj z tymi alimentami...niech chociaz w ten sposob odczuje ze ma corke.
Ja tego nie rozumiem...nawet jesli taki ciul nie chce byc z mama wlasnego dziecka to czemu sie samym dzieckiem nie interesuje??? Pezciez te geny sa pop na pol??? Ona jest tak samo Twoja jak i jego...jak z roznej perspektywy patrzy kobieta a jak mezczyzna....
Odno艣nik do komentarza

laaf on ma ju偶 jedno dziecko z inn膮 kobieta i my艣l臋, 偶e tamto mu wystarcza ;-(
angela:
Ty mieszkasz w Gdyni a ja tam latem zawsze pracowa艂am na chylonii na targowisku he he 馃槈
no co Ty?? hehe 馃お ja tam jestem co chwilk臋 bo mieszkam jakie艣 10min od targowiska ;-)))
A co do porodu to uzbr贸j si臋 w cierpliwo艣膰, ju偶 nied艂ugo Ci zosta艂o;-)) Nic Ci si臋 nie chce pewnie ze zm臋czenia bo te ostatnie miesi膮ce s膮 wyczerpuj膮ce. Teraz korzystaj ile mo偶esz i jedz na co masz ochot臋 bo potem przy karmieniu piersi膮 r贸偶nie z tym bywa;-)) a no i delektuj si臋 cisz膮 heh potem jej brakuje ;-)
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
ojj dziewczynki ale dzisiaj mi rado艣ci daje duzo to moje dziecko 馃檪) kopie a jak przestanie to ja chce jeszcze i jeszcze i jeszcze... ehh jakie to fajne takie... czasami mam taki krzywy brzuch..:P z jednej strony jakas gulka wyro艣nie pewnie pupcia sie wypina albo g艂贸wka:P
w pon ide do lekarza moze pokaze co tam siedzi za urwisek ma艂y 馃檪)
oj jak wierzga ale mi艂o 馃榿
Odno艣nik do komentarza

u mnie takie wierzganie w brzuszku to tylko wspomnienia 馃檪
teraz ma艂a kpie mnie od zewn膮trz hehe
jejku jescze nie tak dawno te偶 z brzuszkiem biega艂am
tutaj filmik jak ma艂a mi buja艂a si臋 w brzuchu przy Mozzarcie
http://www.youtube.com/watch?v=ilZZVAsKYyM
a tu jeszcze starszy filmik, ja w 16 tyg
http://www.youtube.com/watch?v=RqT2mmwAM5I
a tu Nadi ju偶 na zewn膮trz hehe :
http://candymonka.wrzuta.pl/film/0yTMt8kJ6Vu/nadi_w_kapieli
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
CM ale ta Twoja c贸rcia slicznutka, napatrzec sie nie mozna 馃檪 馃檪 馃檪
a jak wspomnienia po brzuszku? 馃檪

Aniusiu w 24 tc tez mowilam jakie to mile wierzganie 馃槈
teraz tylko podskakuje i jecze jak mlody zasadzi kopa ale zbierze mu sie na rozciaganie 馃槈
Odno艣nik do komentarza

laaf dzi臋kuj臋 馃槝 wspomnienia po brzuszku super, t臋sknie czasami za nim 馃檪 prynajmniej mo偶na by艂o je艣膰 wszystko na co mia艂o si臋 tylko ochot臋
laaf a na kiedy Ty masz termin dok艂adnie? ;-)
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
CM: ale 艣liczne dziewczyny z was 馃檪) a te ruchy w brzuszku 馃檪) hmm ma tak samo 馃榿 馃榿 馃榿 馃榿
p贸藕niej pewnie b臋d臋 m贸wi膰 ze boli:P

dzisiaj zakupi艂am w贸zeczek 馃檪) ale偶 szcz臋艣liwa jestem za niewielkie pieni膮dze... szczerze m贸wi膮c to jak na w贸zek NOWY 2-cz臋艣ciowy to prawie jak p贸艂 darmo. w贸zek Coneco v3 (490z艂ociszy)
nio i taka szcz臋艣liwa z tego powodu jestem 馃檪)

ju偶 niech bedzie ten sierpie艅:P
ja bede po sesji i bede czekac...na moje dzidzi 馃榿

pozdrawiam was dziewczynki" :*:*

Odno艣nik do komentarza

aniusiuniuniawins ojaaa co za d艂ugi nick hehe ;-))) gratuluj臋 udanego zakupu!! Ja nied艂ugo b臋de kupowa膰 spacer贸wk臋 oddzieln膮 bo teraz mia艂am w贸zek 3w1 z gondol膮 wygl膮da艂 super ale spacer贸wka ju偶 nie jest taka fajna i b臋de zmienia膰, tak my艣la艂am w艂asnie nad Coneco 馃檪

Angela dzi臋kuj臋 馃槝 馃槝 馃槝
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋

• Dodaj now膮 pozycj臋...