Skocz do zawartości

OSTRZEZENIE - BUTELKI AVENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was Mamusie
Informuje Was ze butelki AVENT ciekna!!! nie jestem pierwsza Mamusia ktora ma taki problem!!! wyrzucilam 6butelek i dzis rano kolejne 6 i to juz ostatnie AVENT jakie mialam w domu i nigdy wiecej...
Chodzi o takie trzy zakladki w smoczku antykolkowe trzeba je dobrze zalozyc przez pierwsze 2tyg nawet o tym nie wiedzialam i nie ciekly dopiero jak zaczely ciec to sie zainteresowalam czemu...
napisalam do producenta ktory odpisal ze jest to wada tych butelek i maja wypuscic na rynek jakies specjalne nakladki na to...ale jak narazie ani widu ani slychu!!!
wiec uwazajcie bo po co tracic kase na takie cos...
ja bylam juz tak wkurzona jak w nocy robie mleko a tu cieknie wszystko!!!
Kupilam Tommee Tippee i jestem bardzo zadowolona i Olafek rowniez nawet uwazam ze lepiej sie mu je z TT...
Pozdrawiam Was Mamusie 🙂

• Mamusia
Kurcze dziewczyny nie straszcie z tymi butelkami bo tanie one nie sa a ja dostałam dzisiaj od kolezanki laktator z aventa, ale bez butelek i musze dokupic tylko butelki i teraz nie wiem co robic 🥴 Bo wydam kase i okaze sie ze cieknie i sie zdenerwuj. Chyba ze bede tylko odciągała pokar do tej butelki i przelewała do innej do jedzenia. Moze to zda egzamin.

Skorka mi tez nie ciekly bo chyba za kazdym razem udawalo mi sie zakrecic ja dobrze...niby jest metoda na ich zakrecanie ale nie zawsze to sie sprawdza a ja nie mam cierpliwosci zeby o 4tej w nocy bawic sie z butelkami...
Ja karmie od poczatku tylko butelka a nie piersia wiec musze miec cos co zda egzamin 🙂
Karolcia kup sobie jedna butelke do laktatora i przelewaj albo sa pojemniki do laktatora tez mozna kupic 🙂
Jak znajde linka jak je poprawnie zakrecac to Wam wkleje...musze tylko go poszukac 🙂 ale tak jak mowie u mnie w 3/4 sie to nie sprawdzalo niestety 😞

http://www.ehow.com/how_4560480_prevent-avent-bottles-leaking.html

http://mecrunchy.blogspot.com/2008/01/solution-to-avent-bottle-leak.html

na tym drugi linku lepiej widoczne musicie tylko kliknac na fotki to sie powieksza a wtedy widac dokladnie 🙂

Skorka przy kasze raczej ciec nie beda bo gesta jest 🙂
Kajtucha trzymam kciuki zebys dala rade 😉 bo ja pomimo wkladania smoczka jak na obrazku to i tak cieklo prawie zawsze 😠 w nowych butlach juz nakladki sa a ja to chyba znow napisze do producenta bo kupila 12butelek i wszystkie wyrzucilam 😠 😠 😠

• Mamusia
Anitek85 nie miałam pojęcia... Ale dobrze wiedzieć. Choć mój Witek ze wszystkich butelek, z którymi miał styczność (chociaż akurat nie było w nich AVENT) też upodobał sobie Tommee Tippee. 🙂 I również jesteśmy z nich zadowoleni. 🙂 Z Nuka nie chciał pić, Lovi też nie bardzo (zresztą tu wydawało mi się, że za dużo leci). Ale wiadomo co do wyboru samej firmy to już rządzą gusta naszych maluchów, a tu każde dziecko jest inne. 😉

Sathi u Nas po AVENT padlo na TT i Olafik bardzo zadowolony 🙂
co do AVENT to nie spodziewalam sie tego i jestem mega zla na producenta bo skoro wiedzieli ze to wada tych butelek to mogli ich wogole nie wypuszczac na rynek albo dodac te nakladki odrazu...
a teraz co? podgrzewacz cyfrowy torba i sterylizator cyfrowy rowniez to wszystko kosztuje...z czego sterylizator pasuje w miare do TT trzeba tylko inaczej ukladac ale podgrzewacz niestety...
powinnam wyslac im rachunek za to wszystko 😠 😠 😠

Hej 🙂

Ja używam Aventa od urodzenia synka do wody a jak miał pół roku do mleka i jestem zadowolona z nich,żadnych problemów i kupuję tylko te butelki i niekapki-te co prawdą jak się uszczelka w ustniku wyrobi to faktycznie ciekni ale wystarczy wymienić ustniki na nowe.
Aventa używam prawie 13 miesięcy 🙂

Może jakaś zła partia to była