Skocz do zawartości

WYPRAWKA DLA NIEMOWLAKA | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam mamusie 🙂

Jestem właśnie na etapie kompletowanie wyprawki dla swojej dzidzi, ale mam mnustwo dylematów 🙂 Wierzę, że bardziej doświadczone mamuśki mi w tym pomogą.
Mój Franio urodzi się w lipcu, więc będzie ciepło. Nie wiem jakie ubranka tak naprawde się przydadzą, czy np. w letnim body z krótkim rękawkiem i krótkimi nogawkami nie będzie mu za zimno - nie mówie zaraz po urodzeniu 🙂

Nie chciałabym dać się porwać szaleństwu zakupowemu, bo pewnie sporo rzeczy okazałoby się nietrafionych, ale takie sensowne. Mamusie które rodziły latem pewnie najlepiej będą wiedziały co i jak, za co będę bardzo wdzięczna 🙂 🙂

Pozdrawiam

• Mamusia
polecam : http://www.e-kubraczek.pl/all/pliki/wyprawka_dla_dziecka-www.e-kubraczek.pl.pdf
sierpnióweczki 2009 z niej skorzystały 🙂

ja rodziłam w sierpniu, również było bardzo ciepło. Ja zrobiłam błąd bo kupiłam pare pluszowych komplecików na 56, kompletnie się nie przydały bo były za ciepłe 😞 natomiast kupiłam dość dużo doby z krótkim rękawkiem, na początku tylko w bodziakach trzymałam dziecko w domu 🙂

• Mamusia
Fajna stronka, kiedyś ją widziałam ale nie miałam do niej linka 🙂
Porobiłam sobie liste na kartce, coby iść do sklepu i konkretnie wiedzieć co kupić, bo czasami po prostu wychodziłam ze sklepu z niczym 😞

Moja teściowa mówi, żeby kupić kafatniki batystowe, na które zakłada się zwykły kafatanik i resztę rzeczy....od tych "dobrych" rad można pierdolca za przeproszeniem dostać, a wy młode mamusie jesteście bardziej na czasie i wiecie jakie są alternatywy na babcine sposoby 🙂
Podobno ciężko dostać w sklepie takie kafatniki, a w necie to cenią sobie ok. 20zł za sztukę. Na głowę jeszcze nie upadłam, ale teściowa żyje na wysokim poziomie więc przychodzą jej takie pomysły do głowy....

• Mamusia
Lusia, ja kupiłam 2 kaftaniki ( yy.. jak wygląda ten batystowy? ja kupiłam takie zawiązywane przy szyjce ) i raz z nich skorzystałam. Dla mnie były niepraktyczne i zdecydowanie lepiej trzymało mi się dziecko w bodziakach 🙂
pamiętaj też o przewiewnych czapeczkach, najlepiej takie zwykłe, bawełniane, a na upał to nawet z delikatnymi dziurkami 🙂
rodzić w lato fajna sprawa, łatwiej dziecko zahartować 🙂