Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
ja test zrobiłam wczoraj rano, wyszły dwie kreseczki ale ta druga taka jasna jest.. jutro mam zadzwonic do przychodni i zapisać się na wizyte do lekarza.. mam nadzieje ze On potwierdzi to co pokazał test i powie mi że jestem w ciązy.. bardzo byśmy tego z Męzem chcieli 🙂

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Czuję się jakbym powiększyła sobie piersi 😁
I poza ogromną sennością nic mi nie dolega!
A w ciąży na pewno jestem - test ciążowy + test z krwi - obydwa robione tydzień temu - obydwa dodatnie.
Chodzę i sama do siebie się śmieję, że tak szybko nam się udało - i głaszczę się po brzuchu niedowierzając 🙂

• 4 tygodnie później...
  • Mamusia
Witam,
Ja też jestem tu nowa, ponieważ moje ziarenko ma dopiro 4 tygodnie 🙂 ale już skończone i piąty nam leci 😁. Ja generalnie czuję się bardzo dobrze i czasem się zastanawiam, czy rzeczywiście jestem w ciąży, ale mam zdjęcie mojego maleństwa. Mój jedyny objaw to kompletny brak apetytu, a wcześniej bardzo lubiłam sobie pokonsumować 😁 Zobaczymy co będzie dalej... Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Witam wszystkich, ja też właśnie potwierdziłam ciążę 🙂 Baardzo się cieszę, choć żałuję że pani ginekolog nie dała mi zaświadczenia o ciąży dla pracodawcy i mam je dostać dopiero koło 12 tc :-/ ciekawe jak ja do tego czasu sobie dam w pracy radę bo już mam objawy.

• 3 tygodnie później...
Ja się dowiedziałam 4 dni temu, zrobiłam 5 testów bo nie chciałam wierzyć 😁. Na razie mam bolące piersi a szczególnie sutki, na piersiach mi się pojawiły widoczne żyły a brzuch mnie pobolewa jakbym miała okres dostać.Pozdrawiam przyszłe mamuśki 🙂

hello 🙂

witam szczęsliwe mamusie 🙂
ja jak na razie tylko wiecej spie i sikam 🙂 dzis w nocy obudzila mnie mysl- dlaczego jeszce nie mam mdlosci- musialam wejsc na neta i jak sie dowiedxiaoam ze jeszcze za wczesnie na mdlosci- uspokoilam sie i usnelam 🙂

• Mamusia
Gratulacje 🙂
Wlasnie dzis wspominalam jak to ja sie dowiedzialam o ciazy i weszlam zobaczyc fora ktore ominelam 😉 Chociaz teraz musicie na siebie bardziej uwazac i macie najgorsze objawy to zycze wam bezobjawowych pelnych radosci dni 😜 POZDRAWIAM I JESZCZE RAZ GRATULUJE 😉
Jakby ktoras miala jakies pytanko co do dalszego etapu sluze pomoca 🙂

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
teraz i ja jestem w czwartym tygodniu ciazy.. za dnia czuje sie swietnie, choc leniwa sie zrobilam niesamowicie, za to noca przychodza straszne bole podbrzusza 😞 mniej wiecej co pol godziny po 10-15min.. strasznee 😞
Dzis zaobserwowalam bialy gesty sluz, piersi nie bola, humorow nie mam, apetyt tylko na lody... ahaaaa.. no i wykanczajace mnie zaparcia:/
Poza tym wszystkim cudowne uczucie 🙂

• 3 tygodnie później...
witam Was dziewczyny! dzisiaj wyszedl mi pozytywny test 🙂 to moja druga ciaza i baaardzo jestem szczesliwa.Brzuch pobolewa jak na okres i czasami mnie lekko mdli.apetyt gorszy,mam nadzieje ze wszystko bedzie sie dobrze rozwijac.Wszystkim gratuluje 😜

• Mamusia
jeju ja równiez jestem w czwartym tygodniu 🤪 jest dziwnie nocne chodzenie do kibelka bol brzuszka i jakos tak apetyt dziwny nie wiem sama w dodatku te ciagle zmeczenie śpię kiedy tylko się da...... czy was też niepokoi ból brzucha dziś się nasłuchałam o ciąży pozamacicznej i w ogole o poronieniach wiec zaczęłam mieć porzadneo stracha........... najgorsze jest to ze boje sie ze wykracze ujjjjjjjj pomóżcie;( to nasza pierwsza dzidzia i już jesteśmy w niej zakochani 🙂))

Witam wszystkie przyszłe mamusie.. 😉
Również jestem w 4 tygodniu ciąży , test zrobilam ok 2 tygodnie po miesiączce, wyszły 2 kreski w tym jedna słabsza, poszłam do ginekologa stwierdziła, że dla niej to ciąża jednak dla pewności wyslala mnie na badanie krwi beta-HCG wyszło 133,8 mIU/ml co oznacza 4 tydzień 😉. Jestem ciągle zmęczona i senna i głodna 😉 Ale jakoś dziwnie spokojna .. Drogie przyszłe mamusie wiem co czujecie i życze wam najpiękniejszych chwil w czasie ciązy , wsparcia partnera i szczęśliwego rozwiązania 😉

• Mamusia
Nam udalo sie za pierwszym razem, odstawilam tabletki pod koniec pazdziernika i dzisiaj lekarz stwierdzil czwarty tydzien ciazy 🙂 Jak zapewne wy wszystkie jestesmy bardzo szczesliwi. Za dwa tygodnie nastepne usg, ktore mam nadzieje wykryje bicie serca naszej fasolki. Narazie ma 2mm dlugosci 🙂 🙂

witam
ja tez dopiero dzisiaj zrobilam test ... choć okres spoznial mi sie tylko jeden dzien
ale jakos intuicja mnie zaprowadzila do apteki i kupilam test 🙂
bardzo sie ucieszylam, choc jeszcze za wczesnie na wielka radosc... juz raz sie nie udalo 😞
czekam teraz na wizyte u lekarza i zobaczymy 😁

Witam,ja również jestem świeżo po teście - a tak się niecierpliwiłam że zużyłam aż trzy 😜...i za trzecim zobaczyłam upragnione 2 kreseczki...do lekarza chyba wybiorę się po nowym roku,a jak na razie to jestem strasznie senna i ogarniają mnie mdłości.Nie mogę doczekać się potwierdzenia i pierwszego USG.Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie 😘

• 2 tygodnie później...
Wiatjcie ciezaroweczki 🙂
Dzis zrobilam test i dwie kreski z tym ze ta druga bledsza 🙂 ale meczy mnie troche bol sutkow, zawroty glowy i ogolne lenistwo 🙂 dzis zaczynam 4 tydzien...mam nadzieje ze bedzie dobrze bo to moja 5 ciaza tamte stracilam 😞 😞 ale tym razem wierze bardzo i jestem bardzo dobrze nastawiona choc troche sie boje. Powiedzcie kiedy usg potwierdzi ? 🙂

• 4 tygodnie później...
ja mam teraz 4 tyg i 4 dni 🙂 troche ciagnie podbrzusze, kluje lewy jajnik, pozatym kują czasem i bolą sutki. Cały dzień mogłabym spać noi męczą mnie wzdęcia .. Pomimo wszystko jestem wyjatkowo szczesliwa 🙂 🙂 🙂

Witam 🙂 🙂
W środe w tamtm tygodnki zrobiłam sobie badanie krwi. beta hcg 1472 🙂 No i w piatek odrazu wizyta u gina 🙂 🙂 Moja fasoleczka ma 4.5 tyg jak wynika zostatniej miesiaczki , choc lekarz stwierdził ze została poczeta nieco pozniej 🙂 No i najlepsze jest to że zrobił mi usg dopochwowo i widziałam moja fasoleczkę 🙂 🙂 4.5 mm 🙂 🙂
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy

Gość napisał(a):
Witam 🙂 🙂
W środe w tamtm tygodnki zrobiłam sobie badanie krwi. beta hcg 1472 🙂 No i w piatek odrazu wizyta u gina 🙂 🙂 Moja fasoleczka ma 4.5 tyg jak wynika zostatniej miesiaczki , choc lekarz stwierdził ze została poczeta nieco pozniej 🙂 No i najlepsze jest to że zrobił mi usg dopochwowo i widziałam moja fasoleczkę 🙂 🙂 4.5 mm 🙂 🙂
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy

To moja wypowiedz 🙂 🙂 😆

• 5 miesiące później...
Hej zrobiłam test w niedziele pokazały sie dwie kreseczki powtóreczka w pon.rano z niedowierzania pokazały sie tez dwie byłam u gina rzecz jasna w poniedziałek moja fasoleczka ma 6.6mm;-) i to własnie 4tydz.;-) nie wiem czemu dostałam Luteinę dopochwowo oraz no-spę na bóle brzuszka ;-/ troche martwi mnie ta luteina kolezanka dostała ja na podtrzymanie tak jakby;-/ myslicie ze Lekarz dmucha na zimne?