Skocz do zawartości

Grudniówki | Forum o ciąży

bti7

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
http://www.mps.gov.pl/index.php?gid=6&news_id=1404 tutaj to macie ja mama 2 terminy 18 i 30 pazdiernik ale wiecie jak to jest zanim dostanie sie jeszcze pesel bo o becikowe stra sie wtedy kiedy dziecko dostanie juz pesel wiec tak na neigo sie czeka jak pytalam kolezanek 2 3 tygodnie chodz w kazdym meisicie moze byc inaczej zalezy jakie kolejki chodzu nas jest wysyp brzuszatek tak od 2 lat

Dzidzia - szok 🤔

Fredeczka - ale sie rozpisałaś - sporo musiałam nadrabiać przez Ciebie :P

Mittka - masz rację z tym becikowym od 10 tyg trzeba byc pod opieką lekarską. Ja w razie czego trzymam zaświadczenie, z 4 tc w razie W, bo karte ciąży mam prowadzoną dopiero od 12 tc.

Pozdrawiam Was Brzuszki!

aha!

Wiolka dzięki za Norah Jones - fajna muza!

ja ostatnio szaleję za tym:
http://www.youtube.com/watch?v=YBo495Z0_7k

a poza tym Tobie Fredeczka spodoba się 3 doors down i goo goo dolls!

a i jeszcze jedno: opuchlizna z nóg mi nie zeszła w nocy 😞 Dziś koniecznie wymoczę w letniej wodzie... ehhhhh doradzcie coś bo moje nogi wyglądają jak słoniowe pachołki! 🙂

• Mamusia
Witam 😉 wszystkie grudniowe mamusie mam na imię Gosia termin porodu też mam na grudzień a dokładnie na 24. Od jakiegoś czasu czytam Wasze forum ale jakoś nie miałam wolnej chwilki ( bo jeszcze pracuję 😞 )żeby się do Was odezwać. Jeśli pozwolicie to chętnie się do Was dopiszę, bo po przeczytaniu prawie całego forum mamy bardzo dużo podobnych problemów Pozdrawiam serdeczne 🙂

• Mamusia
co oni wymyślaja z tym becikowym to szok, robią wszystko żeby tylko nie dosta tego becikowego....z jednej strony ciesze się że nie jestem w polsce i nie musze walczyc o każdy grosz 🤢

akompf nie wiem jaki jest na to sposób ale wyczytałam kiedys że to przez złą diete w ciąży za dużo soli i cukru.... poszperam może znajde sposób 😉

a na razie pożyczaj buciki męża:P

• Mamusia
akompf z tego co czytam i wszędzie raczej to samo piszą że to kolejny urok ciąży i raczej sprawdzonych sposobów nie ma...trzeba przeżyc jakoś 🤢 jak się kładziesz to nogi zawsze troche wyżej kładz 😉

witam nową mamuśke na forum 🙂

• Mamusia
🙂 WITAM WAS SERDECZNIE..ALE DUZO ZALEGŁOSCI MIAŁAM DO POCZYTANIA....U NAS W GDANSKU PIEKNA POGODA JA DZIS WOLNE WIEC ZARAZ MYKAM KORZYSTAC 🙂NIEWIECIE CO U MITTKI I SŁONECZKA??JAK TAM WASZE BRZUSIE NAPISZCIE MI CO KTÓRA BEDZIE MIAŁA WKONCU ZGODZIŁYSCIE SIE ZEBYM ZOSTAŁA WIRTUALNA MAMUSIA CHRZESTNA WASZYCH POCIECH 🙂 🙂DZIS IDE NA CMENTARZ DO NATANIELA...I POSTAWIE TEZ SWIECZKE ZA SYNKA SŁONECZKA.......POZDRAWIAM WAS CIEPLUTKO

• Mamusia
Cześć dziewczynki!

No to się rozpisałyście 😲 :laugh: 10 stron heh!!!
Ja właśnie piję moją poranną kawkę, coś nie mogłam wstać dzisiaj.
Akompf fajna pioseneczka ale nie dla mnie :P co do tych nóg to niedobrze, że Ci nie schodzi opuchlizna po nocy bo powinna więc nie dość, że pij dużo wody, nogi do góry, ograniczyć sól i idź albo zadzwoń do lekarza. Gdzie te obiecane zdjęcia na NK 😉 ?
O rany żeby jeszcze walczyć o takie marne becikowe, toć to w Polsce jakaś paranoja jest.....na szczęście tutaj nie ma z tym problemu mimo, że nie mam jeszcze stałego pobytu.

Dzisiaj chyba znowu na plaże bo jest gorączka tropikalna, pójdę popływać, codziennie robie sobie 2/3 duże rundki w morzu 🙂

Życzę wam miłego dnia mamuśki!!!

• Mamusia
Dzidzia to czemu nie pojechałaś, no chyba, że plan zakładał, że będziecie podróżować samochodem to wtedy rozumiem 😉?
Wogóle w tym roku jest taki wysyp Polaków tu gdzie mieszkam, że gdyby nie pogoda i kolor morza możnaby było pomyśleć, że dalej jestem w PL :laugh:

• Mamusia
co do opuchniętych nóg- to bardzo częsty problem w ciąży i najlepszym sposobem jest nie chodzić tylko leżeć z nogami wysoko uniesionymi tak mi doradzał mój lekarz podczas mojej pierwszej ciąży. A teraz ten problem też wrócił ale tylko podczas upałów. 😞

• Mamusia
kochana bo urlop dopiero przed nami:P no podróż niestety autem, ale i tak pojade prawie 100km do polski, już chyba trochę sie przyzwyczaiłam do tej jazdy, pewnie jak brzuchol urośnie to będzie bardziej męczące...ale wtedy nie będe tak często jezdzic 😉

• Mamusia
już miałam narzekac na pogode:P ...a tu chyba zaraz słonko się ukarze haaaaaa 🙂 🙂
pogoda na mnie ma strasznie wielki wpływ tzn na samopczucie jak pochmurno to chodze wściekła jak osa a jak tylko słonko wyjdzie to już inna kobita 😎

Odnośnie podróży ja ostatnio nad morze jechałam około 300 w jedną stronę i nie przypuszczałam, że tak bedzie mnie męczyc siedzenie w jednej pozycji. Dość często prosiłam męża o przystanek na wyprostowanie kości i no i siku :P hehehe a co tu dopiero 1000 km! Współczuję, mimo, że uwielbiam podróżować autem!

U nas parno i duszno 😞 Jak będę puchnąc w takim tempie to po mmnie 🙂
Staram się mniej solić i często mieć nogi wyżej niż głowa, bo taka zasada jest, ale niestety nie potrafię wypić herbaty z mniejszą ilością cukru 😞 a często piję, może to dlatego? chociaż nie słyszałam, że od cukru też sie zatrzymuje woda w organizmie.

Dzis tez mam bułeczki z pasztetem. Szybkie śniadanie do pracy, które można kupić w pobliskim sklepie.

• Mamusia
cześć dziewczęta 🙂
Dawno nie pisałam, ale regularnie czytuję, po prostu chyba czułam, ze nie mam nic ważnego do powiedzenia 🙂
w takie upały faktycznie puchniemy, ale trzeba dużo pić i mało solić, ale to i tak nie pomaga 🙂 odpoczywać z uniesionymi nogami i moczyć w chłodnej wodzie... a ponoć numer stopy może się zwiększyć nawet o jeden nr
Wychodzę zaraz do lekarza, może dowiem się dzis na 100% płci, a może nie..
pozdrawiam wszystkie grudniówki
buziaki!

• Mamusia
dojechałam już do domku. Wczoraj pisałam, że nie widać po mnie ciąży jak mam luźną bluzkę, a dzisiaj w tramwaju chłopak ustąpił mi miejca. Obejrzałam się wokół siebie czy to na pewno o mnie chodzi, ale tylko ja stałam hehe. Czyli chyba tylko mi się wydaje, że nic nie widać hehe :laugh:

HEJ DZIEWCZYNY. JA TEŻ JAK NIE KTÓRE Z WAS DUŻO CZYTAM NA FORUM ALE MAŁO SIĘ UDZIELAM. 🙂 JA Z PIERWSZĄ CIĄŻĄ NIE MIAŁAM ŻADNYCH PROBLEMÓW, A Z DRUGĄ JEST ICH SPORO JAK I SPUCHNIĘTE STOPY 😞 NO NIESTETY TAKI JEST NASZ UROK KOBIET W CIĄŻY. A CO DO UPRZEJMOŚCI MĘŻCZYZN TO TYLKO MOGĘ NA MĘŻU POLEGAĆ. NIE RAZ STAŁ W POTWORNYCH KOLEJKACH I ŻADNYCH UPRZEJMOŚCI. ALE CÓŻ TRZEBA DAWAĆ SOBIE RADĘ 😉 POZDRAWIAM SERDECZNIE :laugh:

I znowu musiałam nadrabiać :laugh:

Ja ostatnio chodzę zła jak osa, jestem strasznie wredna i zaczynam rozumieć powiedzenie "jak baba w ciąży", dosłownie wszystko mnie drażni 😠

A co do becikowego w Polsce... paranoja... Namawiają do zakładania i powiększania rodzin, ale nie udzielają żadnego konkretnego wsparcia 😠

• Mamusia
Jej dotarłam do domu,byłam na mieście zjadłam loda 🤪 i zanim dokulałam się do domu to już cała mokra byłam.Pogoda dzisiaj fantastyczna,ale nad wode więc siedze w domu porozbierana jak do rosołu 🤪 a co tam wkońcu sama jestem 🙂

Dorunia jestem jestem jeszcze nie spłynęłam od tego upału :P

Zgryz daj znać jak się dowiesz kto tam u Ciebie w brzuszku siedzi 🙂