Skocz do zawartości

Grudniówki | Forum o ciąży

bti7

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej Mitka, już myślałam , że dzis to sie dowiem na 100, ale niestety na tym usg z funduszu zdrowia to g..uziczek widać 🙂, tak , że póki co widziałam główkę, kręgosłupik i tyle
Lekarz mi tylko narobił stracha przy badaniu serduszka, nie było nic słychać, okazało się że w tym jego aparaciku skończyła się bateria, a ja już miałam zawał prawie
zrobiłam sobie dzis dłuuugi spacer w tym upale, wróciłam po 3 godzinach, ledwo się dokulałam do domu

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Zgryz wiem coś o tym,mój jak mi robił usg w przychodni to też kiepsko było widać.Dlatego tak czekam na te badania prenatalne i tam już powinnam się dowiedzieć kto tam u mnie w brzuszku mieszka 🙂

O tak upał dziś niesamowity,dlatego siedze w chłodnym mieszkaniu i już nigdzie nie wychodze 🙂

• Mamusia
a no śląsku emmax chyba z 30 stopni, w sumie fajnie, ale milej by było nad wodą 🙂 w mieście to trochę zabójcza pogoda w naszym stanie, tak na serio to bałam się dzis , ze przeszarżowałam i poważnie miałam wrażenie że zaraz gdzieś zemdleję na ulicy..

• Mamusia
Dzidzia nic maleństwu to gazowane nie zaszkodzi heh, może miałaś gazy po prostu :laugh: :P to z tymi gazowanymi to chodzi, żeby nie pić coli czy pepsi za dużo bo ma kofeinę i same konserwanty ale ja jak mam "chcice" to sobie wypiję troszkę.
Właśnie wróciłam z plaży, 2 rundki zrobione, taka ulga.... dziewczyny ja mam w domu 30 stopni... 🙃 😁 także to morze jak zbawienie, dzisiaj nawet sobie poleżałam na słoneczku 10 min, oczywiście brzusio zakryty 🙂 teraz zimne bezalkoholowe piwko i gazetka, ehhh.

• Mamusia
Hmmm z tymi gazowanymi colami to różne mity,ja też czasem mam wielkiego smaka,ale ostatnio w szpitalu usłyszałam od jakiejś że gazowanego lepiej nie pić bo na zawiązki ząbków maleństwa źle wpływają-ale ile w tym prawdy to nie mam pojęcia.Pamiętam jednak że jak miałam rodzić pierwszy raz to dziewczyny mówiły żeby cole pić i po schodach biegać i pamiętam że męża wysłałam po 2 lirową cole 🤪

• Mamusia
Boże Mittka jakbyśmy miały nie jeść czy nie pić wszystkiego co niby ma szkodzić to byśmy żyły tylko na wodzie (NIEGAZOWANEJ OCZYWISCIE) i jabłkach tych też nie zadużo bo powodują gazy..... też słyszałam, że jak masz zgadę to dziecko będzie owłosione a jak masz ochotę na słodkie to będzie dziewczynka......także bujdy na resorach moja droga 🙂....ja wychodzę z założenia, że wszystko dozwolone ale w rozsądnych granicach oczywiście nie mówię tu o alkoholu czy papierosach.

• Mamusia
jeśli chodzi o colę to bardzo się dziś zdziwiłam kiedy lekarz poleciła mi jej picie, okazało się ze moje bołe głowy to niskie ciśnienie , dzis np 90/60, powiedział mi że cola jest lepsza od kawy , a przedewszystkim lepsza od leków przeciwbolowych...hmm troche mnie to zdziwiło, ale może jest w tym troche racji

• Mamusia
A pewnie że tak,mitów jest mnóstwo każdy coś tam dorzuci i czasem zbiera się tego sporo.W poprzedniej ciąży też pijałam gazowane i córa ząbki ma 🤪 także jak mam smaka to nie odmawiam sobie bo jeszcze przyjdzie czas jak się dzieciątko urodzi,wtedy to duuużo rzeczy trzeba będzie odstawić 🙂

Dziewczyny dopóki nie pijemy coli hektolitrami to na pewno jedna szklaneczka nam nie zaszkodzi 🙂
Jak będziemy karmiły to wtedy trzeba będzie uważać na to co jemy i pijemy a teraz rozkoszujmy się smakami i nie pzejmujmy zabobonami 🙂 Ja nie tykam w ciąży jedynie alkoholu i papierosów 🙂
Pozdrawiam grudnióweczki

A chyba mi się wydaje ze czuję ruchy dzidzi, ale nie wiem czy to mój wymysł czy naprawde coś w tym jest.. a może to tylko praca jelit ..

• Mamusia
macie racje kobitk...dozwolone prawie wszystko ale z umiarkowaniem 😉 a zresztą każda swój rozum ma 😉

kurde ja to ale mam pecha....teraz mi tłuszcz z patelni rozgrzany troszke się na reke wylał 😞 szybko pod zimną włożyłam, może nic nie wyjdzie 😉 ...musze bardziej uważac...roztrzepaniec ze mnie ehhhhh 🙃 🤢

Szczerze to ja bym w pierwszym trymestrze nie poradziła sobie bez coli, bo tylko ona była dobra dla moje nudności.
Moja znajoma rugała mnie, że dziecko przez to będzie mieć kolki :laugh:
A potem stwierdziła, że jej dzieci miały kolki do 3 miesięcy 😉
A i korali mi nie kazała zakładać, bo dziecko będzie obwiązane pępowiną. I na pępek mam zwracać uwagę, bo jak będzie wystający to wróży syna :laugh:
I jeszcze tysiąc takich porad ma dla mnie 😁

Dziewczyny, no ja to mam dzisiaj dzień, że mnie zaraz trafi: w pracy nowa koleżanka-masakra, nawet nie wie gdzie kompa wyłączyć, wracam z pracy zmokłam do suchej nitki, mąż mnie wnerwił bo siedzi w domu a nic nie posprzątane, obiad zrobiony no ba ja ugotowałam dzień wcześniej, poszłam do kosmetyczki a ona, żeby za 30 min przyjść bo ma przesunięcia, no i jak wracałam to oberwanie chmury i znów zmokłam, no dosyć mam na dzisiaj 😠 😠 😠 😠

A co do gazowanego to tylko ono mi smakuje, więc sprite a od wczoraj cola ale staram się ograniczać 🙂

• Mamusia
Wiecie co Brzuszki-ale ze mnie głupol 🙃

Wczoraj wieczorem leżymy w łóżku, mężusio trzyma rękę na moim brzuchu i nagle... coś mi sie w środku jakby poruszyło!!! Tylko, że ja tak mam już od paru dni-i po prostu myślałam, że to moje jelita a on na to, że to nasze bejbi :laugh: Chyba ma racje, bo dziś 2 razy poczułam kilka takich kopnięc!

Kurcze... dzidzia daje znac o sobie a mama myśli, że to jelita ☺️

• Mamusia
sporo było dzis o napojach gazowanych wiec i ja sie wypowiem: w czasach "przed" piłam tylko naturalne soki typu kubus czy pysio, woda min i zielona lub biała herbata a teraz czarna herbata z cytrynką do śniadania zamiast kawy( odkąd wiem o maleństwie nie moge oatrzec na kawe), woda min z sokiem z cytryny i łyżką miodu i duuuuuuuuuuużo FANTY- bo jest bez konserwantów i sztucznych barwników

Pozdrawiam cieplutko!

HEJ. 🙂 JA CO DO GAZOWANYCH NAPOI TO MAM TAKIE ZDANIE JAK MAM OCHOTĘ TO SIĘ NAPIJĘ JAK NIE MAM TO NIE PIJE. NIE ZWRACAM UWAGI NA TO JAK KTOŚ MI MÓWI:" NIE PIJ BO JESTEŚ W CIĄŻY. " :laugh: POZDRAWIAM WSZYSTKIE GRUDNIÓWKI 😆