Skocz do zawartości

Mamy z Włocławka odezwijcie się !!! | Forum o ciąży

aisak_89

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć mamuśki 🙂 wreszcie wolne 🤪 uf! Tak zamówiłiśmy turkus 🙂 z tej samej strony co moja koleżanka 🙂 To mówisz ze też sie na niego skusisz 😜 hihihihi tez na turkus ? 🙂 myślę że warto i będziemy zadowolone. Kurcze , ale ty masz tych ciuszków dla Alicji jak na dwoje dzieci 🙂 ja prawie nic nie mam,ale na razie się powstrzym z kupnem bo muszę sobie uporządkować trochę w głowie co do czego hihihihi no i pewnie mama będzie szalała 😁 Masz podgrzewacz do butelek?ja jeszcze nie a chyba raczej sie przyda co? O witaminie D tez mi pisała koleżanka zeby podawać.Tu w Angli się w to nie bawią.Witamine K podobno sie podaje jak karmi sie piersią a jak sztucznym mlekiem to nie.Muszę jeszcze się zagłębić w ten temat 🙂.Dobra ja uciekam spać .Pa!

• Odpowiedzi 113
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześc Aniu 🙂 ale masz słodkiego synusia 😁 😁 😁. Ja będę miała najprawdopodobniej córeczkę i juz niemoge się doczekac kiedy będzie z nami 🙂 Jak na razie jestem na etapie zapoznawania się z gadzetami dla dzidziusiów 🙃 i kompletowaniu niezbędnych rzeczy 😆 Dzisiaj oglądałam łóżeczka i sama nie wiem jaie najlepsze. Widziałam takie większe do 5 lat. Jak dziecko jest juz większe zdejmuje się barierki i jest zwykłe łóżko.Napisz prosze jakie ty masz danie na temat łóżeczek i materacyków .Jak wybrałaś dla swojego Marcelka 🙂 Juz uzytkujecie więc wiesz jak to wygląda w praktyce 😜

• Mamusia
Hej Asiu 🙂 🙂 Żyję i mam się dobrze 😉 Wesz ja już mam upatrzone łóżeczko także daje sobie spokój z czytanie opinii bo to oszaleć idzie 🙃 Co do wózka to jedyna strona internetowa zgodziła mi się tego huack-a sprzedać bez fotelika ale spodobał mi się ostatnio jeszcze Cosatto Cabi 😁 są mniej więcej w tej samej cenie bo na ebay-u Cosatto znalazłam za 250 funtów i wysyłka gratis 😁 A co u Ciebie ?? Jak się czujesz ?? Zakupy dla Dzidzi postępują ?? 😁

• Mamusia
My zamawiamy łóżeczko już teraz 28 bo tak mąż ma wypłatę 🙂 Mamusia już mi paczkę zrobiła tylko czeka, aż jej na 100% napiszę wymiary łóżeczka bo nie wie jakie prześcieradła mi kupić 🙂 Ja prawdopodobnie będę mieć 120 na 60 bo i mieszkanie mam za małe na większe łóżeczka i zanim nawet z takiego dziecko wyrośnie to będzie mieć dobrze z 2-3 latka a wtedy to już kupimy jakiś fotel albo małą kanapę rozkładaną bo Alicja na tyle będzie duża, że będzie mogła spać na kanapie 😉 Wiesz poza tym Asiu takie duże łóżeczka albo łóżeczka z których da się zrobić łóżko są dużo droższe niż zwykłe, mniejsze łóżeczko ja upatrzyłam nowe za 80 funtów z dosyłką a są jeszcze tańsze tylko wtedy najczęściej mają dwie wysokości materacyka a ja chce z trzema 🙂

• Mamusia
hej 🙂 ja też mam się dobrze. Jak na razie dzidzi nic nowego nie kupiłam , tylko zastanawiam się nad tym łóżeczkiem. Małe fajne bo mamy mały pokój. Duże fajne bo na długo starczy. Moja kumpela ma 1,5 rocznego synka i już rozgląda się za nowym łózkiem bo jest za małe.Nie mam pojęcia co myśleć 🤨, a w necie ile ludzi tyle opini 🥴 Na szczęście mam jeszcze czas na kupno 😜 Co do materacy to też są zdania mocno podzielone. W Polsce podono 2 stronne , takie na lato i na zimę można kupić za 80 zł w ABC.

• Mamusia
Hej Asiu 🙂 W Polsce można rzeczywiście kupić dużo tanich rzeczy ale za takie duże gabarytowo rzeczy jak materac czy łóżeczko to wysyłka i kurier to droga sprawa ja chciałam kupować wózek w Polsce to wysyłka 200zł to mało bo nawet zdarzało mi się, że wołali sobie ponad 600 zł 😮 🤪 🙃 Ja mam dzisiaj baaardzo leniwy dzień 🤨 Ciągle bym spała jak nigdy. A wiesz co w Wilkinsonie zauważyłam dzisiaj, że jest pościel do łóżeczka chyba 3 elementy za 20 futnów. Bardzo ładna była ja już mam to nie kupowałam. Ale jakie wymiary albo coś to nie wiem 🤨 Jakbyś chciała sobie zobaczyć to byś musiała się rozejrzeć 😉 Wanienki w Wilkinsonie są po niecałe 5 funtów także bardzo malutko powiem CI, że dzisiaj zauważyłam dużo fajnych tanich rzeczy.

• Mamusia
No fakt materac to za duzy gabaret zeby targac z Polski 🙃 nawt mi się śni żeby to sprowadzać do Anglii 🙃 Też dzisiaj byłam w Wilkinsonie i patrzyłam na pościele 😆 ale nie było takich malutkich. Wanienki tanie,ale nie będę teraz chyba kupowała bo to zawala miejsce a zawsze jest w sklepach więc myslę ze nie będzie problemu z zakupem. Chyba dzisiaj taki dzień bo ja też chodze taka przymulona i cały wieczór spałam co mi się dawno nie zdazyło 😜. Łóżeczko kupujesz przez internet? Jaki będziesz miała materacyk?

• Mamusia
Hej Asiu 🙂 Tak jak kupuje przez internet na pewno bo w sklepach to ceny z kosmosu niby łóżeczko tanie w sklepie ale trzeba do niego materac dokupić a to już cena większa prawie niż samo łóżeczko 🙃 😮 Ja kupuję łóżeczko z piankowym materacem 🙂 No tak jest tego wszystkiego tyle w sklepach, że dużo rzeczy można kupić na ostatnią chwilę, że mieszkania nie zagradzać 😉 Pytałaś się mnie wcześniej czy mam podgrzewać- ta mam kupiłam używany na ebay-u taki uniwersalny do każdego rodzaju butelek. Bo jak się kupi aventa czy tomee tippe to butelki tylko tych firm wchodzą a ja mam kupione różne i avent, i tomee tippe i jeszcze tomee ale wersje disneya a ona ma już inny kształt. Ja dałam za podgrzewacz chyba 4,50f już z przesyłką ale takie same widziałam właśnie w Wilkinsonie wczoraj za nie całe 10f to też spoko cena. A wiesz i ostatnio przeglądałam katalog Argosa i tam mają za chyba 8 funtów niecałe te specjalne pojemniki na zużyte pampersy co nie uwalniają zapachu. Miałam tego nie kupować ale jak to jest tak tanie w Argosie to może się skuszę 😉 Bo orginalny pampersa to chyba z 50f kosztuje 😮 🙃

• Mamusia
Co do tych koszy na pampersy to zobacz po ile są wkłady wymienne bo niektóre są bardzo drogie. Czemu masz butelki różnych firm???? jedne są lepsze drugire gorsze czy to przypadek ? 🙂 ja mam tylo Aventa bo były w promocji w Tesco 🙃 Jaką masz gąbeczkę do mycia Alicji? widziałam takie żółte i twarde a jak się je namoczy robią się miękuśckie 😜 zastanawiam się czy kupic takie cudo 😘 Jednak łóżeczko kupimy to mniejsze ze wzglendu na mały pokój , a nie wiadomo tez gdzie my będziemy za 3 lata i co będę chciała może tak jak mówisz jakis fotel ......... albo inna wizję 🤪 😁 hihi Dzisiaj dostałam wóżek rzesyłką 😜 i już będzie sobie czekał spokojnie na dzidzię 😎 Masz może usg płci Alicji? bo ja nie. Ta kobieta co robiła powiedziała ze nie jest pewna czy to dziewczynka. Tak się zastanawiam po czym oni poznają płeć .Wiesz coś na ten temat? 🙃

• Mamusia
Wiesz ja mam kupione myjki dla Alicji ale za pewne i tak na początku będę ją ręką myła bo to wiadomo okruszek będzie na początku a więc gdzie tu szmatką czy gąbką Ją myć 🙂 No fakt trzeba wymieniać wkłady w takim koszu nie pomyślałam 🤨 To chyba jednak dam sobie na wstrzymanie ha ha. Poza tym u mnie śmieci wywalamy codziennie albo co drugi dzień chodzić mam wielki kosz. Wiesz ja mam ogólnie zdjęcie z USG na którym powiedziała nam płeć ale zdjęcia odnoście samej płci, które pokazuje, że tam jest pipuszka to nie mam. Wiesz nie mam zielonego pojęcia po czym oni to poznają. Mają jakieś sposoby na pewno. Wiesz oni nawet jak są pewni na 100% płci to nie mogą CI tego powiedzieć : Na 100% ma Pani Dziewczynkę bo jakby się jednak urodził chłopak masz prawo zaskarżyć ich o odszkodowanie a tak to nic nie możesz zrobić jak się dziecko innej płci urodzi. Wiesz ale jak myślę, że chociaż słyszy się, że coś innego się urodziło niż płeć pokazała to rzadko się zdarza w podług narodzin gdzie płeć jest zgodna z USG 😉 A butelki wiesz mam rożne. Bo tak najpierw kupiłam tomee tippe ale wersje Disneya, później w Mothercare kupiłam butelki z jakiejś najnowszej serii ze zwierzaczkami z ZOO, później jeszcze znajoma kupiła mi jedną Tomee Tippe ale taką normalną i jedną mam avent-a ale przy laktatorze haha Jakoś nigdy nie chciałam mieć butelek z jednej firmy kupowałam to co mi w oko wpadło hihi 😉

• Mamusia
hej 🙂 co u ciebie słychać? jak się czujecie z ąlicją? 🙂 U mnie ok 🙂 czuję sie wspaniale 😉 Dzisiaj byłam na zakupach w Asdzie i kupiłam termos bo butelek z Aventa- wygląda jak torebka i termometr do wanny bo jest w promocji kosztuje 10 funtów. Bardzo się ucieszyłam na ta promocje bo bardzo mi sie podobał 😆. Jutro idziemy znowu oglądac łóżeczka 😜hihihih! koleżnaka mówiła mi ze w Bootsie można też kupic coś do czyszczenia noska niemowlaczkowi , muszę to sprawdzić 😎 Pozdrowionka 🙂

• Mamusia
Hej Asiu 🙂
Czuję się bardzo dobrze. Wiadomo coraz ciężej i zgaga pali, ale da się wytrzymać to wszystko mając świadomość, że to końcówka 🙂 A co to za termometr, że dałaś aż 10 funtów za niego ?? Ja swój kupiłam za 99p z Disney-a 🙂 Mi termos kupiła mama w Polsce Także już mam- przyjdzie paczką 🙂 A mi się udało kupić używane łóżeczko za 28,59 funta ( w aukcji na ebay-u ) mąż jedzie odebrać w sobotę. Wymiary ma 140 na 70, materac, trzy poziomy wysokości materaca, da się przerobić na łóżko później. Widziałam zdjęcia i jest w ogóle nie zniszczone. Tylko, że ma boki zakryte całkowicie ale niestety każde łóżeczko 140 na 70 i takie co da się przerobić na łózko ma właśnie te boki zakryte 🤨 Ja już mam wszystko kupione tylko jeszcze drobiazgi dla mnie do szpitala zostały ale to kupuję już wszystko w sobotę. Muszę jeszcze kuriera opłacić żeby mama paczkę mogła wysłać i wózek 🙂 A ostatnio mama kupiła mi półkoc dla Ali w Markizie za 65 zł ale mówi, że jest super !! Nie to co z rynku. Ma krótkie włosie i bardzo ekskluzywnie wygląda 😉 Mi kupiła zielony z kremem i troszkę jest niebieskiego na środku śpią dwa misie ubrane w ogrodniczki a po bokach idą owieczki 🙂

• Mamusia
słodki ten kocyk 🙂 To super ze masz już wszystko 🙂 Te łóżeczka rozbierane tak mają .Na jaki wózek się zdecydowałaś? Termometr faktycznie taniutko kupiłaś przy moich 10 funtach to kosmos 🤪 ale trudno musiałam go miec bo mi się bardzo podoba 😉 Z łóżeczkiem to juz sama nie wiem co zrobić.Jeszcze będę oglądała,może się wstrzymam i zobacze jakie są w Posce. Kumpela kupiła jakieś z funkcja kołyski w Smykolandzie i a ponoć wygląda jak zwykłe łóżeczko.

• Mamusia
A ja kupiłam ten termometr w Home Bargains 🙂 No ale jak coś się podoba i musi się to mieć to nie raz nie patrzy się na cenę hi hi hi 😁 Ty masz problem z łóżeczkiem a ja z wózkiem haha 🙃 Już mi się śnią po nocach te wózki, że wybieram i kupuje 🤪 Dzisiaj znalazłam na ebay-u Hauck icoo 2w1 za 179f dam Ci linka:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140468946074&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
I właśnie ten kolor mi się podoba bo są tez inne kolorki. Ta sama firma co Twój tylko, że inny model. Łóżeczko to też ważna rzecz ja miałam kupić tamto za 80f 120 na 60 dawałam CI link kiedyś, ale jak udało mi się na aukcji kupić to tak tanio i większe to się nawet nie zastanawiałam. Wiesz ja też chciałam i wózek i nawet o łóżeczku myślałam żeby sprowadzić z Polski ale kurier to dodatkowy duży wydatek bo jakieś 200 zł a przesłanie łóżeczka może jeszcze więcej bo to wiadomo gabarytowo większe niż złożony wózek. A więc 200 zł to jakieś prawie 50f dodatkowo. Niech łóżeczko w Polsce na funty kosztuje 70f ale plus wysyłka 50f to wychodzi 120f i za te pieniądze można już tutaj fajne kupić. Także warto to przemyśleć. Musisz popatrzeć dobrze na ebay-u bo nie raz mają fajne łóżeczka. Zależy też ile chcesz kasy przeznaczyć na łóżeczko. Powiem Ci, że ja odwiedziłam dużo stron internetowych i łóżeczka są w kosmicznych cenach 🤪 Podam Ci linka na dwie strony z łóżeczkami polskim w Anglii i sobie zobacz jeszcze tutaj.
Pierwszy to jak masz NK to wpisz w wyszukiwarkę: Materacyki i Ci wyskoczy ich profil. Są z Londynu ale mają polskie produkty. A wysyłka za łóżeczko u nich to koszt chyba 17 funtów.
A druga to daje Ci linka:
http://www.babyabcd.com/
Może już podawałam Ci te linki nie pamiętam. Sorry jeśli się powtórzyłam 🙂

• Mamusia
Cześć 🙂 jestem 😜 dzisiaj piewszy dzień wolnego 🙃 Jak tam samopoczucie? bo mi coraz ciężej chodzić , brzuszek rośnie 😁 dzidzia szaleje 😁. Zdecydowałaś się już na jakiś wózek????? Bo ja z łózeczkiem nadal stoje w miejscu 😉 Nie chce kupować przez internet bo ja muszę najpierw dotknać dobrze obejżeć 😜. Właśnie jutro jedziemy z mężem do Toys 'R' Us nie wiem czy słyszałas o tym sklepie bo ja nie 🙃 hihihih Jutro się przekonam co tam jest i oczywiście zdam ci relacje. Mam nadzieje ze będzie warto tam jechać. Jeśli chodzi o łózeczka to słyszałam dobre opinie o tych z Ikei.Maja rożne kolory i do tego są jeszcze mebelki systemowe tak że można sobie dobrac szafe czy komode. Nie wiem jakie to łóżeczko kupimy ,ale na szczęscie mam jeszcze duzo czasu 🙂

• Mamusia
Hej Asiolek 🙂
No ja niestety mam taki problem z wózkiem jak Ty z łóżeczkiem 🙃 Mam upatrzone trzy typy dwa z Hauck-a i jeden Cosatto Cabi. Na pewno kupię jeden z tych trzech to będzie zależało tylko, który będzie najtańszy w momencie kiedy już będę miała go kupić 🙂 Najprawdopodobniej najtańszy będzie ten co Ty masz a ja też mam go na oku 🙂 Ja czuję się super. Wiadomo plecy i żebra bolą, maleńka opuchnięta, szyjka macicy już mnie kuje i boli a do tego mam mdłości haha jest trochę tych nie fajnych dolegliwości, ale one są normalne a więc staram się je olewać i nie użalać się nad sobą 🙂 Ja już mam wszystko 🙂 Zamówiłam kuriera i w poniedziałek odbiera paczkę od mojej mamy i będę czekać na nią 🙂 Został mi tylko wózek właśnie i opłacić paczkę przy odbiorze także wydatki się skończyły na szczęście związane z wyprawką 🙂 Ostatnio kupiłam sobie już wszystko do szpitala plus kurtkę zimową w rozmiarze 16 !!!!!! Co chodziłam kiedyś w 8. 🤪 Ale mam już duży brzuch i wszystko mniejsze ciągneło mi się na brzuchu !! 🙃 Chyba wiem o jakie łóżeczko Ci chodzi z Ikei. U mnie też są takie sklepy toy R us. Można znaleźć tam fajne rzeczy. Ja łóżeczko mam już w domku ale jeszcze nie rozłożone 🙂 Jestem z niego bardzo zadowolona. W ogóle nie widać, że jest używane a daliśmy za nie tylko 30f i jest 140 na 70 a do tego ma super materacyk ( piankowy ) i da się zrobić później tapczanik. Napisz na pewno jak Ci poszło z tym łóżeczkiem 😉 Pozdrawiam 😘

• Mamusia
hej 🙂 z łóżeczkiem stoję w miejscu e , chyba kupimy dopiero jak przyjedziemy z Polski. Byłam w Ikei e ponownie obejżeć te łóżeczka, ale za diabła nie mogę się do takich przekonać. Właśnie 🙂 kurtki tesz szukałam,ale nic nie znalazłam. We wszystkim wyglądałam jak kwadrat 🙃 no i trochę boję się już kupić bo brzuszek jeszcze kurośnie i mogę się już w nią nie zmiescić 😉 Też nosiłam 8 przed ciążą a teraz wchodzą na mnie kosmicznajne rozmiar 😉y 🤪 heheheheheeh! W toys'r' us w sumie było fajnie 😆 dużo zabawek aż się w głowie przewraca 😉 .Dla niemowląt dużo nie mają i nic nie kupiliśmy,ale było warto jechać,może w przyszłości porobimy tam jakieś zakupy 🙂.

• Mamusia
Hej Asiu !! 🙂
Ale masz z tym łóżeczkiem 😁 A jakie masz upatrzone dokładnie w Ikeay ?? Daj linka jak masz 🙂 Ja na szczęście już mam łóżeczko stoi i czeka żeby je rozłożyć 😁 Wózek chce na dzień dzisiejszy Hauck icoo ale szkoda na razie kasę wydać bo to zawsze trzeba na raz stracić 180 funtów. A już po woli myślę też o Świętach bo to jednak będę już na ostatnich nogach a tu trzeba zrobić zakupy, poszykować jedzenie i jeszcze na koniec posprzątać. Dobrze, że sprzątam na bieżąco i nie będę się wysilać. Poszykuję jedzenie i wtedy ogarnę mieszkanie i przystroję w Świąteczne pierdołki 🙂 A później już tylko czekać na narodziny Ali. Powiedziałam sobie, że do 10 grudnia maksymalnie 15 muszę mieć już wszystko uszykowane bo na 19 mam datę 😁

• Mamusia
Cześć 🙂 oj tak usisz sobie wszytko poszykować , kurcze dobry miesiąc i bedziesz miała dzidzie w domku. Czas strasznie szybko leci. Teraz święta i kolejne wydatki , dlatego łóżeczko chyba kupimy dopiero w styczniu.Byłam we wtrorek u mojej położnej i wiesz co, wyszło mi z moczu ze mam białko. Niby powiedziała zebym się nie przejmowła ale wiesz.... 😞 Powiedziała zebym dużo piła i jak będę sie gożej czuła zeby do niej zadzwonić. Niby gożej się nie czuję ,pije wody chyba za 3 😉 hihihihiih nigdy tyle nie piłam,ale się martwię zeby coś złego z tego nie wynikło.Wreszcie kupiłam sobie kurtke, rozmiar 14 hehehehhe! Nie wiem jak ty dajesz rade z tym brzuszkiem,ale mi już jest tak cięzko ze szok,a gdzie tu do konca ciązy.Jak twoje wyniki krwi? miałaś ponownie robione? Pisałaś ze masz za mało żelaza. Już jest dobrze?

• Mamusia
Hej Asiu 😘
Wiesz co nic nie wiem na temat mojej anemii bo nie miałam od września krwi pobieranej. Teraz byłam 8 listopada u położnej ale mi nie pobrała. Teraz mam wizyty co dwa tygodnie a więc kolejną mam już 22 listopada i powiedziała, że teraz mi pobiorą i sprawdzą tą anemię, ale stwierdziła, że niedobór był mały i jak biorę żelazo to powinno być już dobrze. Ja dzisiaj zaczynam już 35 tydzień 🤪 Czas leci jak szalony. Kochana masz czas jeszcze na łóżeczko także spokojnie kup sobie je po nowym roku 😉 Ja czekam na paczkę z Polski bo już jest w drodze do Anglii 🙂 Zostało mi tylko opłacenie kuriera i wózek 🙂 Ale wózek chce na 100% Hauk icoo tylko mam nadzieje, że będą w tym czasie na e-bayu jak ja będę chciała kupić 😁 A co do Twojego białka w moczu to jeśli powiedziała położna, że masz się nie martwić to się nie martw zobaczysz następne wyniki będą super 😉 Pij duuuużo wody 😁 Ja piję bardzo dużo wody około 3l dziennie tak mnie suszy hahahaha 😁 Mocz mam przezroczysty jak woda i położna zawsze go chwali haha bo mówi, że widać, że dużo piję 🙂 Ja kurtkę ostatnio kupowałam rozmiar 16 !!! 🤪 Powiem Ci , że już mi bardzo ciężko. Czuję się super, ale plecy i żebra bolą bardzo a wieczorem od chodzenia i noszenia brzucha przed sobą nogi trochę są opuchnięte 🤨 Ale czego się nie przecierpi dla Maleństwa 😁