Skocz do zawartości

Odwiedziny u dziecka | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mam 2 letniego syna z byłym partnerem. Jego odwiedziny u syna wyglądają od 2 tal tak samo i nic się nie zmienia (raz w miesiącu lub co 2 miesiące na godzinę czasu) przychodzi i suszy mi głowę albo mojej mamie czy babci mieszkam u rodziców, od jakiegoś czasu staram się wychodzić z domu czy to na zakupy czy gdzieś coś załatwić jak ma przyjść w odwiedziny. Przychodzi do dziecka niby a nawija o sobie o partnerce czy co go nie boli jaki to on miał wypadek tak szczerze to mnie to nie interesuje ani nikogo z mojej rodziny synem przez ten czas się nie zajmuje nawet go na kolana nie weźmie czy nie pobawi się z nim klockami. Powiem tak siedzi gada wypije kawę i idzie ostatnio przyniósł małemu słodycze ( Pawełki ,michałki, musli batony, rodzynki w czekoladzie z nadzieniem rumowym itp). Doradzacie mi jak powinny wyglądać jego odwiedziny u dziecka bo myślę by mu wydrukować takie "pismo czy artykuł" jak powinny wyglądać odwiedziny u 2 letniego dziecka i co 2 letnie dzieci jedzą. A czy wy byście bały takiemu człowiekowi dziecko na spacer?. Pomóżcie

• Mamusia
DZIEWCZYNO POWIEDZ MU NIECH SPADA!!!PO CO ON WOGÓLE PRZYCHODZI,TYLKO TWOJĄ RODZINKĘ DRAŻNI I MAŁEMU ROBI WODĘ Z MÓZGU,TAKIEGO TATUSIA TO WYSTRZELIĆ W KOSMOS,Z TEGO CO PISZESZ TO GŁUPI CWANIAK,BO CO CIĘ OBCHODZĄ JEGO ZWIĄZKI.JA BYM MU NIE DAŁA DZIECKA NA SPACER,JESZCZE TAK MAŁEGO.NIECH SIĘ BUJA!!!

• Mamusia
na pewno zachowuje się jak niedojrzały jeszcze facet. ile on ma lat? chociaż w przypadku facetów to i tak nie wiele zmienia 😉

porozmawiaj z nim i powiedz, jak to wszystko widzisz i czego oczekujesz.
chyba nie będzie dobrym rozwiązaniem jak całkiem urwą się kontakty jego z synem. teraz syn jest jeszcze mały i nie rozumie, ale później żeby nie miał do Ciebie pretensji, że mu utrudniałaś kontakty z "ojcem".
chyba nie ma tu łatwych i jednoznacznym rozwiązań.

życzę, żeby wszystko się dobrze ułożyło!

pozdrawiam!

• Mamusia
Rzeczywiście sytuacja nieciekawa, ale trzeba dać facetowi szansę ! Może on też nie wie jak ma się zachowywać w domu u Twoich rodziców. Ja bym spróbowała dać mu właśnie małego na spacer. Na początek poszłabym z nimi, teraz wiosna, ciepło, może na placu zabaw złapie lepszy kontakt z małym, może potrzebuje sam na sam żeby się oswoić z tą sytuacją :-) A najlepszym rozwiązaniem będzie szczera rozmowa z partnerem, powiedz mu o swoich przemyśleniach i o tym czego od niego byś oczekiwała. Facetowi jak nie powiesz co ma zrobić to tego nie zrobi. Oni lubią proste komunikaty, nie zawoalowane bo i tak się niczego nie domyślą :-)
Powodzenia życzę :-)

• Mamusia
tak szczerze to już z nim kiedyś rozmawiałam jak ja to widzę jego odwiedziny ale to jak grochem o ścianę. Były ma 24 lata. Nie to żebym mu zabraniała odwiedzin z dzieckiem ale zaczęłam sobie układać życie od nowa a on ma do mnie pretensje że jestem w ciąży i że mam partnera. A czy uważacie że na spacery dziecka z byłym powinnam iść z przyszłym mężem.

• Mamusia
Uważam że nie powinnaś mieszać do tego przyszłego męża - bo nic z tego dobrego nie wyniknie. A facetom trudno pogodzić się z myślą że chociaż nie jesteście już razem że będziesz miała nowe szczęśliwe życie.

Nie poddawaj się i rozmawiaj do skutku - szkoda żeby synek na tym ucierpiał

Życzę wytrwałości i cierpliwości w rozmowie :-)