Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej nusia podgladnelam twoj profil i widze ze bedzie coreczka super pewnie sie juz nie mozesz doczekac az bedziesz ubierala swoja coreczke w sukieneczki a tutaj jest tyle piekncyh zeczy ze koniec ja zaniedlugo bede segregowala zeczy dla malej bo juz pare jest zamalych i sie zastanawiam co z nimi zrobic? Jak sie ogolnie czujesz? U mnie czasem mala daje lekko popalic

• Mamusia
hej loli 🙂
czuje sie dobrze. w zeszlym tygodniu bylam przeziebiona ale juz sie wyleczylam. szukamy mieszkania. bylam dzisiaj zobaczyc jedno, na zdjeciach boskie a w rzeczywistosci masakra. chyba nas czeka duzo szukania. a gdzie kupujesz malej ciuszki. bo ja ostatnio kupilam w matalanie. bardzo tanio. i na balamie jest lumpeks nazywa sie fara kids i maja tylko rzeczy dla dzieci. kupilam malejj kilka sukienek za 1,50 i 2 funty:0

• Mamusia
no to fajnie ze u ciebie wszystko wpozadku hm ja ubranka mam wsumie troszke z polski a troszke od znajomych a w tym lumpeksie to nie bylam na balham ale wiem ze na ersfield jest tez jakis dla dzieci aktualnie wyjamelm juz mieszkanie na colliers wood i musze kupic jakief fieranki do domu nie wiesz moze czy w jakims czaritishopie bedize?moze masz jakis fajny?i niedrogi w tych naszych tutaj rejonach? A z mieszkaniami to wlasnie tak jest na zdieciach wygladaja tak sobie a w realu juz dramatycznie powodzenia w szukaniu ja szukalam jakies 4-5miesiecy

• Mamusia
http://www.nct.org.uk/in-your-area/nearly-new-sales

Loli w powyszym linku jak wpisujesz postcode to wyskakuje ci gdzie masz wyprzedaz rzeczy uzywanych dla dzieci. fajne to jest bo mamuski wyprzedaja wszystko co im w domu zalega i jest spory wybor tylko trzeba jechac od razu na otwarcie

• Mamusia
Hej nusia sorki ze mnie tak dlugo nie bylo ale niestety na nowym mieszkaniu nie mielismy interentu dopiero dzis nam zalozyli 🙂
A mieszkanie mamy przez agencie jakas hmm nie wiem wsumie jak sie ona nazywa bo moj znalazl ogloszenie na londynku i jakas polska nam polecila to mieszkanie z agecji w ktorej ona wlasnie pracuje no wiem masakra jest z tymi mieszkaniami i powiem ci ze wcale sama nie mam tego mieszkania w jakims rewelacyjnym standardzie ale ujdzie

• Mamusia
ja dzien w dzien sprawdzam agencje i gumtree i nic. bylam w agencji osobiscie, ale powiedzieli mi, ze jak chce sie wyprowadzic w listopadzie to jeszcze za wczesnie. przeraza mnie to, bo chcialabym juz uporzadkowac sobie wszystkie rzeczy jakie mam dla malej. a tak to wszystko bedzie na ostatnia chwile 🙂

• Mamusia
Loli napisał(a):
Ehh no ja szukalam jakies 4 miesiace mieszkania a wiec dramat.
I tez na ostatnie chwile mialam wszystko zrobione lozeczko skrecal moj nawet w dzien w ktorym przyszlysmy do domu 🥴 ze szpitala

ja mam od kolezanki koszyk do spania jakby co. ale musze wszystko poprac i uporzadkowac i jescze wiele rzeczy mam do kupienia 🙂

a jak tam twoja mala?
doszlas juz do siebie? 🙂

• Mamusia
no ten koszyk napewno jest bardzo przydatny kladziesz sobie go kolo lozka i nie musisz za kazdym razem wstawac, ja akurat polozylam sobie bardzo blisko lozeczko kolo lozka 😉

Mala juz zaczyna cos tam sobie wydawac jakies dzwieki 😉 rosnie sobie 😉
Ja juz dawno doszlam do siebie 😉 ja to wsumie po porodzie jakis tydzien moze 😉 biegalam po schodach i wogule nie ma tragedi 😉

• Mamusia
koszyk fajny ale jakbym miala sama go kupic to by mi szkoda bylo kasy, bo to tylko tak na 3mce ale ze go dostalam to z niego skorzystam 😉
fajnie, ze z mala wszystko w porzadku. ja tez mam nadzieje, ze dojde do siebie szybciutko. przed chwila bylam w sklepie i myslalam ze nie wroce. sil mi zabraklo 🤪 nie przytylam nigdzie, tylko na brzuchu a jednak dodatkowe 8kg swoje robi 🙂

• Mamusia
No ja wiem wiem, mialam identycznie toczylam sie z tych sklepów do domu jak jakas kaczka 😁
Ale jak narazie 8kg to ladnie mialam identycznie tylko zobaczysz teraz pod koniec u mnie z jakies 15kg bylo na plusie jak nic 🤪 az w szoku bylam strasznie!! pod sam koniec najgorzej jest i sie bardzo szybciutko na wadze przybiera.
A twoja dzidzia ile juz wazy ? masz teraz jakos USG ? wizyte ? gdzie chodzisz do tego szpitala?