Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
catrina25 napisał(a):
dzieki Gosia uspokoilas mnie 🙂 i mysle ze chyba pojade do polskiego sklepu i kupie jej jakas kaszke na jutro na sniadanko sprobujemy 🙂 co proponujesz na poczatek? jaka powinnam kupic? planowalam w Polsce zaczac od kaszki i jakis sloiczkow bo pod koniec wrzesnia lece na 2 tygodnie ale mysle ze zaczniemy juz od jutra kaszke mam nadzieje ze polubi 🙂

moja najbadziej jak narazie lubi malinowa z bobvity na wode 🙂

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
widze, ze pojawilo sie troche pytan.
postaram sie tez wydac swoja opinie 😉

moim zdaniem powinno sie zaczynac od kaszek lekkich, najlepiej - kleik ryzowy i nie od razu na gesto z lyzeczki, tylko wsypac do mleka np. 1 - 2 lyzeczki na poczatek, np. na noc i potem juz nie dokarmiac dziecka przez sen, tylko dopiero jak sie obudzi (np. rano 😉)
jesli chodzi o kaszki na wode, to akurat te kaszki trzeba podawac w takich proporcjach, jak jest napisane na opakowaniu, zeby byc pewna, ze dziecko otrzyma odpowiednia ilosc mleka zawartego juz w gotowym produkcie.
a sloiczki? ja zaczelam dawac dosc wczesnie, bo ok. 3 m-ca, ale tylko poczatkowo po 1 do 2 lyzeczek, koniecznie bezmiesne. potem juz sama widzisz, jak maluszek toleruje ci jedzenie.
kiedy dawac caly sloiczek? wtedy, kiedy widzisz, ze dziecko tego chce i daje rade 😜 😉

• Mamusia
mia czekam na zdjecia 🙂)))
catrina ja sie nie znam jeszcze ale sledze wasz watek bo za chwile sama bede pytac:P
Natalla ,a nie mozesz zadzwonic do gin?? jak chcesz dam Ci numer do mojej ginki w Pl, porady sa free, ja jej smsa wysylam jak cos nie wiem. szukalam w necie ale widze,ze nie ma nic o plamieniach.....ale sa czesto w ciazy zalecane mimo,ze w ulotce jest napisane co innego.......

• Mamusia
Dobry.Wlasnie do domku weszlam i do was zagladam 😉 😉Sylwia PIPOLCU sloiczki zaczelam dawac od 3 m-ca i tak jak kaasiaak najpierw po lyzeczce i tez produkty bezmiesne.Maja ja zmienilam smoczki troche przed 3 miesiacem i mloda od razu je opanowala.A co do kaszek,to ja na poczatku dawalam pure rice,a potem dopiero kaszki.Dobra,uciekam,bo znowu glosno jest...A nocek przespanych wam wszystkim zazdroszcze!!!Nusia a rajtuzie wymiataja 😁

• Mamusia
Dzięki Maja, wogóle to ja muszę zmienić tego mojego gin bo nie jestem zadowolona, wiesz te pseudoplamienie mam tylko po tym leku, może nie potrzebnie panikuje, bo ta globulka w sumie ma taki kolor jak ta wydzielina... w pierwszej ciąży którą poroniłam miałam cały czas plamienie a tu tylko coś dziwnego po tym leku. Jak biorę wieczorem to tylko wtedy takie sensacje, a rano już nic, a tego gin masz z poznania tak? Ona odpowiada na pyt tylko swoich pacjentek czy 'obcych" też?
Z góry bardzo Ci dziękuję

• Mamusia
🙂 dzieki dziewczyny za podpowiedzi 🙂

Jesli chodzi o smoczki to ja zmienilam na 2 jak miala 2,5 miesiaca bo denerwowala sie ze wolno leci i sie przy tym wiecej zmachala i upocila , niedawno probowalam jej zmienic na 3 smoczki ale jeszcze za wczesnie dlawila sie wiec zostajemy przy 2.

Pisalyscie o proszkach ja tez uzywam Fairy i plyn comfort fajnie pachnie uwielbiam ten zapach.

Jesli chodzi o mojego skarba i spanie to kochane dziecko jak pojdzie spac o 22 to spi do 9-10 chociaz dzis obudzila sie po 6 zeby sie pobawic piszczala chichrala smiala sie a tak mi sie ciezko bylo podniesc z lozka hehe ale wzielam ja do siebie i poszlysmy znowu spac i tak do 10 🙂

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
catrina ale Wiktoria jest sliczna i w tym avatarku podobna do mojej Vanesski ze myslalam na poczatku ze to moje dziecko i takie same lysolki 😜

A wiesz Gosiu ze mialam pisac to samo 😆 no takie podobne sa prawie jak siostry 😜 😁 Vanesska tez jest sliczna i tez lysolek jak moja 🙂 ucaluj ja ode mnie 🙂