Skocz do zawarto艣ci

WSZYSTKO O CHUSTACH | Forum dla mam

klapoucha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
k艂api jeste艣 niesamowita super w膮tek za艂o偶y艂a艣, urlop nad morzem Ci s艂u偶y 馃槈
ja czekam na chust臋 my艣le 偶e w poniedzia艂ek dojdzie 馃檪 ju偶 czuj臋 偶e w mojej mie艣cinie zrobie furor臋, napewno ludziska b臋d膮 si臋 lampic jak na tr臋dowat膮 馃あ
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Mamusia
hej, 艣wetny w膮tek 馃檪 my dostalismy chuste od kuzyna, kt贸ry sam j膮 u偶ywa艂. U mnie w miescienie widzia艂am nikogo jeszcze z chusta, te偶 pewnie zrobie furore 馃槈 i dobrze, bo bardzo cie偶ko cz臋艣膰 moich znajomych przekona膰, 偶e jest to bezpieczne 馃檪 jaki rodzaj chusty macie? my mamy z lenny lamb, tkan膮 馃檪
Odno艣nik do komentarza

ja chcia艂am kupi膰 tak膮 chust臋.. ale - wystraszy艂am si臋, 偶e nie b臋d臋 umia艂a jej zawi膮za膰 i zrobi臋 co艣 ma艂emu... mo偶e tym razem si臋 zdecyduj臋 馃槈
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
ja na pocz膮tek naby艂am elatyka z Pentelki.
oczywi艣cie te偶 mia艂am sranko, ze kuku zrobi臋 ma艂emu i odk艂ada艂am wi膮zanie na p贸藕niej.
jako艣 po tygodniu zaryzykowa艂am i na spokojnie spr贸bowa艂am zawi膮za膰 i uda艂o sie, ma艂y zasn膮艂 momentalnie.
oczywi艣cie co minute sprawdza艂am czy oddycha 馃榿 馃榿.
poszli艣my razem na wybory 馃榿
mimo, ze warszawa to te偶 budzi emocje ale nie wiem czy pozytywne czy negatywne. pewnie oba rodzaje ale ja nie zwyk艂am sie przejmowa膰 w og贸le.
trudno艣膰 sprawia mi uwolnienie si臋 z tej uprz臋偶y i robi臋 to na 艂贸偶ku asekuracyjnie 鈽猴笍
dojd臋 do wprawy to b臋d臋 smiga膰 w kilka sekund.
w sumie - polecam chust臋 i to wi膮zanie.
a prezentujemy sie tak:
[URL=http://img155.imageshack.us/i/chusta.jpg/][IMG]http://img155.imageshack.us/img155/7959/chusta.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Hej 馃檪 Klapi a Ty zamiast odpoczywa膰 to w膮tki nowe wymy艣lasz 馃槈 i fajnie, bo takiego nam brakowa艂o.
ja zaczyna艂am od chusty k贸艂kowej, ale moja latoro艣l bardzo dorodna si臋 urodzi艂a, wi臋c noszenie jej w tej chu艣cie d艂u偶ej ni偶 20 minut jest nieco trudne 馃槈 (bo nosi si臋 na jednym ramieniu) i w zwi膮zku z tym, jako fanka chust zakupi艂am elastyka i dzisiaj ju偶 zaliczyli艣my pierwszy spacer 馃檪 o niebo wygodniej. tak偶e jak macie ci臋偶kie bobasy to polecam chusty na oba ramiona jednak. przymierzam si臋 r贸wnie偶 do zakupu tkanej, jako, 偶e dziewczyny m贸wi膮, 偶e bardziej przewiewna jest a u nas ostatnio upa艂y.

no, to si臋 wypowiedzia艂am.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
hej.
My u偶ywamy elastycznej chusty. Z firmy Pentelka. 艁atwiej si臋 j膮 wi膮偶臋 od tkanej i s膮 naprawd臋 fajn臋 dla ma艂ych dzieci.Nie widz臋 偶adnego zagro偶enia dla dziecka. A Hania momentalnie si臋 w niej uspokaja.Wi膮zania na prawd臋 bardzo 艂atwo si臋 nauczy膰. Trzeba tylko znale艣膰 dobry film instruktazowy np na youtube (mog臋 poszuka膰).

Tkane chusty troch臋 trudniej si臋 wi膮偶臋 bo dziecko musi dosy膰 艣cis艂o no nas nprzylega膰. S膮 tez chyb a lepsz臋 dla starszych (ci臋偶szych dzieci).S膮 te偶 o wiele dro偶sze ale by膰 mo偶e trwalsze.

Mo偶e jak膮 mama z tkan膮 chusta si臋 wypowie?
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Dziewczyny czy kt贸ra艣 mo偶e mi wyt艂umaczy膰 czym r贸偶ni膮 si臋 te chusty poza cen膮?
http://www.allegro.pl/item1089993932_pentelka_chusta_elastyczna_sloneczniki_tanio_50cm.html
http://www.allegro.pl/item1089950697_pentelka_chusta_elastyczna_sloneczniki_tanio_50cm.html
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
te偶 sie zastanawia艂am nad r贸偶nica miedzy tymi chustami 馃 moze ta w licytacji jest uzywana 馃え
czekam na wyplate i licytuje, a jak nie to kupuje za 67zl 馃檪
moja corcie nosze w takiej pozycji jakby byla w chuscie (mala tak uwielbia) ale rece sa zajete wiec chusta konieczna
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Witam wszystkich. Ja mam pytanie troch臋 z innej beczki, ale 偶e jeste艣cie ju偶 mamusiami chcia艂am si臋 doradzi膰 w pewnej sprawie. Jestem w 35 tygodniu ci膮偶y. To moja pierwsza ci膮偶a. Mam pytanie czy w tym stanie podr贸偶owa艂y艣cie. B臋dzie to podr贸偶 2 godzinna poci膮giem. Troch臋 mam w膮tpliwo艣ci co do tego wyjazdu. Czy co艣 mo偶e mi si臋 sta膰?? Ja osobi艣cie dobrze si臋 czuj臋, mam dolegliwo艣ci takie jak na ko艅c贸wce: spuchni臋te nogi, oci臋偶a艂o艣膰 itp. Bardzo prosz臋 o szybk膮 odpowied偶.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Magnolka, jesli to poci膮g i w dodatku 2 godziny a Ty nie masz przeciwskaza艅, to moim zdaniem mo偶esz jecha膰. Przeciez jak b臋dzie Ci niewygodnie, to mozna zawsze wsta膰 i pospacerowac sobie w poci膮gu 馃槈 co innego podr贸偶 autem, ja pod koniec nawet na kr贸tkie dystanse nie mog艂am podr贸偶owa膰.
Pozdrawiam 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Magnolka ja jecha艂am poci膮giem w okolicach 35tc. Podr贸偶 trwa艂a ok 2h. Moja rada, jed藕 w najmniej obleganych godzinach, ja wspania艂omy艣lnie wraca艂am w godzinach umi艂owanych przez bra膰 studenck膮- wierz mi nie by艂o czym oddycha膰, to tego musia艂am przeciska膰 si臋 przez przedzia艂y z torbami (wiadomo jak to mamusia upakuje) i zero pomocnej d艂oni 馃槥
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Dodaj now膮 pozycj臋...