Skocz do zawartości

czy to co odczuwam to ruchy dziecka? | Forum o ciąży

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja też jeszcze nie czuje wyrażnych ruchów mojej kruszynki, jak narazie mam tylko wielkie bulgotanie w brzuszku, chociaz ostanio zdarzylo sie przez kilka wieczorow ze czulam ze mala daje mi znac o sobie. w sumie to tez moja pierwsza ciaza i nie wiem jak mam to oczuwać..w kazdym badz razie czekam z niecierpliwościa 🙂

• Mamusia
kasia87krk napisał(a):
ja też jeszcze nie czuje wyrażnych ruchów mojej kruszynki, jak narazie mam tylko wielkie bulgotanie w brzuszku, chociaz ostanio zdarzylo sie przez kilka wieczorow ze czulam ze mala daje mi znac o sobie. w sumie to tez moja pierwsza ciaza i nie wiem jak mam to oczuwać..w kazdym badz razie czekam z niecierpliwościa 🙂

Te bulgotanie to właśnie dzidziuś 🙂 🙂

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...
  • Mamusia
To moja pierwsza ciąża i nie wiem czy to był rzeczywiście mój dzidziuś.
Pierwsze ruchy czułam w 19 tygodniu i to było po posiłkach jak się położyłam. Potem wpadłam w panikę bo 20, 21 tydzień nic nie czułam. Mówiono mi, że to dlatego, że nie jestem szczupła (nosiłam rozmiar 42-44) i ruchy dziecka będę czuć dużo później niż szczupłe osoby ale teraz już wiem, że to moja mała kruszynka bo tak jak Wy mam bulgotania w brzuchu.
Jutro mam wizytę u lekarza i będę wiedzieć czy to chłopczyk czy dziewczynka jak oczywiście da się zobaczyć 🙂
Pozdrawiamy 🙂

• 2 tygodnie później...
ja jestem rowniez w 22 tygodniu ciaży a pierwsze ruchy zaczęły sie około 19 tyg. na początku również zastanawiałam sie czy to już to czy jeszcze nie. a wiec kochane wszystko w swoim czasie moja dzidzia odkąd zaczęła kopać to nie chce przestać czuje dziecko codziennie wieczorem po kąpieli(od 2 tyg.) a ruchy są tak mocne, że aż widoczne pomimo ze jestem osobą z otyłą 🙂)))

• 1 miesiąc później...
  • 11 miesiące później...
  • Mamusia
Pierwsze ruchy dziecka poczułam w 18 tygodniu ciąży dzisiaj nad ranem tak o 4 rano. Nie mogłam spać nad ranem i nagle czuję w brzuszku 3 kopnięcia, coś cudownego, tym bardziej to odczuwam bo to moja pierwsza ciąża 🙂)

witam was wszystkie 🙂 za mna jest juz 22 tygodnie i 4 dni ciazy dokladnie 🙂 pierwsze ruchy mojego synka poczulam w 16 tyg. na poczatku byly to bardzo delikatne musniecia mojego brzucha od srodka ale teraz malenstwo szaleje 🙂 zwlaszcza wtedy kiedy ja sie poloze 🙂