Skocz do zawartości

Nauka samodzielnego jedzenia | Forum dla mam

agniesia6891

Rekomendowane odpowiedzi

nie jest aż takie zimne, żeby się źle jadło albo źle smakowało 😉 Kuba w ten sposób je aż się naje 😉 i starcza mu do wieczora a tak to musiałam pomiędzy obiadem a kolacją jeszcze butlę robić 😉 Nawet mięska mu nie przecieram tylko daję w takich kawałkach (to białe poszarpane na talerzu to też kurczak 😉)

• Mamusia
GoGr wow! Podoba mi się jak się Twój Kuba stołuje! 🙂 Hm, powiedz mi od kiedy właściwie (i jak?) zaczęłaś mu w ten sposób podawać jedzenie? 🙂

Ja wciąż jeśli chodzi o główne, papkowate posiłki to sama karmię małego łychą. 😉 Natomiast chrupki, ciastka zjada sam. Owoce też - ostatnio "powalczył" z malinkami. 😉

• Mamusia
GoGr - gratuluje takiego zdolniachy 🙂 Moja Gabi też uwielbia kawałki kurczaka. Za ziemniaczkami niestety nie przepada 🙂
Gosiu, ja juz od jakiegoś miesiąca podaję takie gotowane kawałki piersi z kurczaka. Gotuje je normalnie w zupce dla nas i wyciągam przed konkretnym doprawieniem, albo normalnie w wodzie lub robię w parowarze 🙂

Kuba się nauczył jeść z nami więc trochę mu muszę przyprawić niestety... bo inaczej nie tknie. Ale co do kurczaka wystarczy ugotować na nim rosołek np. i będzie całkiem dobry 😉

Sathi ponieważ Kuba i tak wszystko bierze w łapki i sam je stwierdziłam, że spróbuję mu dać jeść w ten właśnie sposób 😉 spodobało się! Pewnie, że początki trudne były bo Kuba bardziej rozrzucał niż jadł, teraz też się b4ez bałąganu nie obejdzie ale przynajmniej naje się porządnie 😁 A cały obiadek podaję mu tak od 2 tyg 😉 Wcześniej tylko po troszkę dodatkowo mu dawałam 😉