Skocz do zawartości

becikowe a zmiana lekarza | Forum o ciąży

wiki2610

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
witam.Bedac w ciazy ood 6 do 17 tygodnia bylam pod opieka lekarza, ktory nie zajmowal sie dobrze moja ciaza.W zwiazku z tym od 18 tyg tygodnia moja ciaza zajmowal sie inny, bardziej doswiadczony lekarz (opieka prywatna, nie kasa chorych-samo mowi za siebie).Zastanawiam sie, czy zaswiadcenie do becikowego wypisze mi moj obecny lekarz czy tez bede musiala stawic czolo pierwszemu?

hej Wiki 🙂 myśle ze wypisze Ci ten do którego teraz chodzisz, bo ja pytałam mojego o to zaświadczenie ( myślałam że to już przed 10-tygodniem trzeba mieć ) i powiedział zę to dopiero po porodzie się wypisuje 😉
a tak w ogóle to chyba jeszcze nie od tego roku obowiązuje okazanie się ze jesteś od tego 10 tyg pod opieka lekarską 🙂
pozdrawiam

Czesc, jesli mogę się wtrącić...

Jestem mamą od listopada zeszłego roku, o becikowe starałam się w grudniu 2009 i potrzebne już było zaświadczenie od lekarza. Również zmieniałam lekarza prowadzącego w 22 tygodniu, bo z poprzedniego byłam mega niezadowolona.. obawiałam sie co z tym zaświadczeniem ale problem sie sam rozwiązał, bo nowy lekarz bez problemu mi wystawił takie zaświadczenie na podstawie karty ciąży... Poza tym miałam tez zaświadczenie o tym, że jestem w ciązy bo wzięłam profilaktycznie na wizycie stwioerdzającej ciążę.... (karte ciązy miałam założoną dopiero w 12 tygodniu stąd moje obawy... ale lekarz tez człowiek ;]

Pozdrawiam!