Skocz do zawarto艣ci

kikut | Forum dla mam

ellie

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej dziewczyny,
Mojemu synkowi odpad艂 kikut ale pozosta艂 w p臋puszku jeszcze strupek. Jak my艣licie przemywa膰 to jeszcze spirytusem? Mia艂y艣cie mo偶e co艣 podobnego? Najgorsze jest to 偶e ma艂y czasami si臋 obsikuje i naleje mu si臋 do p臋puszka wi臋c ten strupek s艂abo si臋 wysusza 馃槥
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Mamusia
W UK zalecaj膮 nie rusza膰 i niczym nie moczy膰 ani smarowa膰 p臋puszka co w 100% popieram bo ma艂emu kikutek odpad艂 po kilku dniach od urodzenia. Nie ma co kombinowa膰, cia艂o dziecka jest zbyt wra偶liwe na silny spirytus i tym podobne. K膮pac przez kilka tygodni po porodzie tez nie wolno tylko przemywa膰 mokrymi wacikami w艂a艣nie 偶eby nie nam贸k艂 kikucik.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
No ja nie wiem-co do kapieli to moj maly od urodzenia codziennie jest kapany,a dbanie o higiene raczej jeszcze nikomu nie zaszkodzilo... A pepuszek od zawsze smarowalo sie fioletem i to pomagalo a nie szkodzilo(lekarze zalecaja tez spirytus,ale mysle ze to dlatego,zeby ubranek nie brudzic-bo sie pozniej nie odpieraja)... Ja w kazdym razie smarowalam fioletem i wszystko pieknie sie wygoilo bez zadnych podraznien 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
R贸wnie偶 popieram nie robienie niczym przy p臋puszku,Naszej Ma艂ej bez niczego odpad艂 po 9 dniach.A spirytus i fiolet to epoka kamienia 艂upanego 馃榿 co do k膮pania to My Malusi膮 k膮pali艣my na 4 dob臋 i od tego czasu jest codziennie k膮pana,ale te偶 co艣 mi si臋 tam o uszy obi艂o 偶e nie k膮pa膰 dzidzi przez pierwszych par臋 dni,bo ochron臋 sk贸ra 艂apie z tych p艂yn贸w z brzuszka,i dlatego tego nie zmywa膰.

Swoj膮 drog膮 to ka偶da mamusia wie co dla Jej dzidzi najlepsze,ja osobi艣cie bym nie smarowa艂a spirytusem,ba艂abym si臋 偶e b臋dzie bola艂o Malutk膮.
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Dodaj now膮 pozycj臋...