Skocz do zawartości

leżaczek-bujaczek - jaki wybrać? | Forum dla mam

ellie

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ellie ja mam leżaczek - bujaczek Fisher Price - Małpka. Wybrałam ten, bo od innych leżaczków - bujaczków tej firmy wydawał mi się jednak solidniejszy (metalowa konstrukcja). Co mogę o nim napisać? Bez niego jak bez ręki. 😉 Co prawda jeżeli chodzi o pałąk (nie łudź się, nie da się za niego akurat przenosić tego leżaczka, to plastik; w ogóle lepiej to robić bez dziecka, jak coś 😉), to Witek zwykle krótko się nim bawił, szybko mu się nudził, ale to wystarczyło go odpiąć i dać mu co innego do zabawy. Choć nie powiem - sama małpka (grający pluszak) - rulez. Często mu ją przypinam np. do wózka. 🙂 Póki też nie załatwiliśmy krzesełka do karmienia służył nam jako, no właśnie, krzesełko do karmienia. 😉 Pokrycie łatwo się ściąga, siup do pralki i pierzesz. Ma też moduł wibrujący... akurat nic takiego i może lepiej z takimi wstrząsami mimo wszystko nie przesadzać (?). Leżaczek ma regulowane oparcie. Jeżeli chodzi zaś o płozy - można je zablokować (wtedy się nie buja i jest bardziej na leżąco) lub właśnie zostawić w pozycji odblokowanej (jak na zdjęciu reklamowym, pod linkiem, który dałam). Hm. U nas najczęściej jednak Witek siedzi przy zablokowanych płozach - z racji tego, ze jest strasznie ruchliwy i na poluzowanych dwa razy już by się wywalił z całym leżaczkiem do przodu. 😞 Na polzuowanych tylko wtedy, kiedy jestem obok. Oczywiście o zapięciu chyba nie muszę wspominać - jest i akurat taka wiercidupa jak nasza zawsze siedzi zapięta. 😉 A czy w ogóle polecam? Tak. 🙂 Witek ma już prawie skończone 8 miesięcy i dalej z niego korzystamy. Producent zaś zapewnia, że potem może z niego korzystać także i starsze, kilkuletnie dziecko. 🙂

A tu mój słodziak, jak miał 2 miesiące (i 9 dni 😉) w owym leżaczku: 🙂

• 3 tygodnie później...
  • 7 lata później...