Skocz do zawartości

Kopie ! | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 539
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

U mnie to już teraz prawdziwe rewolucje w brzuszku 😉 w piątek zaczynamy 33tydzień już niedługo koniec 🙂 mały kopie nóżkami w żeberka aż czasem naprawdę bardzo zaboli, w dzień sobie wypoczywa a ok godziny 22 zaczyna harcować i spać nie daje 🙂 ale i tak to wspaniałe uczucie 🙂

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Witam 🙂
Dziewczyny, trochę się martwię, więc liczę że mi pomożecie.
Czy to normalne, że maluszek robi sobie wolne od szaleństw w brzuszku i jest mniej aktywny?? Teraz czuję jak się rusza, ale wczoraj i dzisiaj był bardzo spokojny, nawet nie tak często go czułam, a 2 dni temu szalał na maxa. Martwię się, czy z moim synkiem jest wszystko w porządku. Pozdrawiam

• Mamusia
Lusia ja myślę, że nie masz czym się martwić 🙂 Mój maluszek nawet w takim tygodniu to czasem mało kiedy daje o sobie znać ale to pewnie temu, że mu ciasno. Ale przyznam, że wcześniej też się strasznie zamartwiałam dlaczgo nie kopie 🙂 ale to normalne 🙂 Ma u Ciebie jeszcze dużo miejsca i sobie pływa 🙂 Za to później zobaczysz jak da Ci czadu jak bedzie wkładał nóżki pod żeberka 🙂 ja to czasem usiedzieć nie dam rady i muszę się położyć 🙂

• Mamusia
Lusia, nie martw się, moje małe ADHD zwykle daje czadu, ale ostatnio zrobiło sobie 3-4 dni wolnego (mogłam się wyspać!). Teraz od kilku dni szaleje jeszcze bardziej, niż wcześniej. Więc głowa do góry 🙂

(spróbuj zjeść kilka kostek czekolady - małe powinno się 'uaktywnić')

• Mamusia
Nasze maluchy lubią sobie robić odpoczynek, ja moją małą czuję teraz codziennie, we wcześniejszych tygodniach różnie to bywało i Wysa ma rację, może mieć jeszcze trochę wolnego miejsca i wszystkie kopniaczki oraz ruchy mogę nie zawsze być wyczuwalne albo sobie słodko śpi 🙂

• Mamusia
hej ja poczulam pierwszego kopniaka w 15 tyg byl on dosc powazny bo az podskoczylam 🤪
bylam lekko w szoku ale zachwile mina byla taka 🙂 wjec jest dobrze teraz praktycznie codziennie czuje swojego maluszka 🙂 musniecia zawsze jak czuje je to drapie sie po brzuszku bo wydaje mi sie jak by mnie cos swedzialo od srodeczka takie uczucie 🙂 pozdrawiam

ja moją Klaudię poczułam około 15-16 tygodnia,lekarz twierdził,że nie możliwe,ale dzisiaj są to takie same "uderzenia" od środka tylko mocniejsze,wyczuwalne przez innych i widoczne,bo aż skóra na brzuchu "podskakuje",więc jednak to były ruchy mojego dziecka a nie tak jak twierdził pan doktor...dzisiaj czuje już solidnie mojego dzidziusia nawet jak się obraca 🙂ma pół kilko więc jest duża,a że ja szczupła to pewnie dlatego tak szybko zaczęłam wyczuwać mojego duużego maluszka 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny !
Ja poczułam pierwsze muskania maleństwa już w 18 tygodniu ciąży i już na koniec miesiąca zamieniły się w niezłe kopniaczki. Dopiero w 20-tym tygodniu poczułam pierwszą dzidzi czkawkę. Jestem taka szczęśliwa że mamy ze sobą kontakt, choćby uderzeniowy. Najważniejsze że jest we mnie.
Pozdrawiam

• Mamusia
Witam dziewczyny!!

Ja pierwszego powaznego kopniaka dostalam wchodzac w 19tc ciazy 🙂 bylo to 12 lipca....

Ale zaniepokoilo mnie cos.... piszecie o tym,ze przez kilka dni nie czujecie ruchow dziecka.... otóz wtedy powinnyscie skontaktowac sie z polozna lub lekarzem... jesli zadne czekolady itp nie pomoga i to lepiej dmuchac na zimne. ja raz 2 dni w ciazy nie czulam ruchow i powiedzialam o tym lekarce to powiedziala,ze w takiej sytuacji powinno sie odrazu do niej dzwonic lub do poloznej bo maluszek moglby sie np zawinac w pepowinke i dusic sie ...

• Mamusia
Ja pierwsze ruchy poczułam w 17 tyg i 4 dniu ciąży 🙂 Mój gin też uważał, że to za wcześnie, bo jestem pierworódką. Ale ja jestem w 100% pewna, że to było to 😉 Dokładnie miesiąc po tym mój mąż poczuł swoje pierwsze ruchy hihi 😜 Teraz malutka barrrrdzo intensywnie skacze mi w brzuszku i czuję, kiedy ma czkawkę, kiedy mnie podkopuje, a kiedy się przekręca 🙂 Uczucie jest niesamowite i niepowtarzalne!!! Już się nie mogę doczekać, kiedy wezmę na ręcę moją malutką kruszynkę...

witam mamusie!!!
edyta ja pierwsze kopniaki poczułam w 16 tyg gin powiedziała ze na pierworodke to bardzo wczesnie ale nie mowiła ze to nie mozliwe - nasz facecik jest duzy wiec teraz daje czadu na maxa

• Mamusia
Oj a Ja pierwsze w 20-21 tygodniu 🤪
choć początkowo ciężko było Mi określić CO TO ? 😁

a teraz to już daje z taką siłą że zastanawiam się
czy Tatuś ma rację i zostanie światowym graczem krykieta
😁 😁 😁

najgorsze że powinnam leżeć- tak lekarz zalecił a maleństwo w prawo i lewo tańcuje 😜
przyzwyczajone do ciągłego ruchu i aktywne od początku a tutaj
wstrętna matka zrobiła się od 29 tyg leniwcem 😁

pozdrawiam wszystkie skopane żeberka 😁

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Ja swoje pierwsze kopniaki poczułam w 17 tyg i 5 dniu ciąży. Uczucie niesamowite 🤪 A dzisiaj moja córcia skacze, przewraca się i podkopuje mamusię po boczkach hihi 🙂 A najlepsza jest czkawka. Długo nie wiedziałam cóż to za pulsowanie między moimi nóżkami, a teraz już jestem pewna, że to moje maleństwo ma właśnie czkawkę hihi 😜