Skocz do zawartości

Kopie ! | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 539
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
witam ja jestem w 20 tygodniu ciązy ruchy czuje juz od trzech tygodni i czasami smieje sie bo nie wiem co tam sie dzieje a tu jednak cos sie kreci,poza tym lekarz mi powiedział ze jezeli tak szybko sa ruchy to raczej chlopak bedzie ,ale nie na 100%. dzisiaj ide do lekarza to juz powinno byc wiadomo... pozdrawiam

• Mamusia
U mnie też wyjątkowo szybko było czuć maleństwo a dziś kopniaki zaczynają być bolesne mała wierci się i skacze a najlepsze jest to że gdy usłyszy lub poczuje dotyk tatusia to niedaje mi spokojnie zasnąć. Kopniaczki są bolesne ale jakże przyjemne jest to że można poczuć jak maleństwo się rozwija 🙂

• Mamusia
ja od jakiegos 30 tygodnia czuje co to sa prawdziwe ruchy dziecka .. nie kopniaki tylko wypychanie sie , wiercenie itp.. czasami mam kilka gor na brzuszku i ogolnie pecherz jelita i zebra boli jak cholera.. tak sie wypycha ... wczesniej wlasnie czulam ruchy ale nie byly az takie mocne. A teraz to juz jest duzy i silny wiec czasem jak da czzaadu zasypiam po 24 ;]

• Mamusia
Witam mamusie!!!

Ja pierwsze ruchy bobasa odczułam dosyć wcześnie bo w 17 tyg i od tamtej pory kopniaczki są coraz mocniejsze. Teraz jestem w 21 tygodniu, i jak zaczyna kopać to każdy może poczuc jak położy rękę na brzuszku. Nawet widać jak brzuszek sie rusza. Silna ta moja kruszynka 🙂 🙂 😘
🙂

• Mamusia
w 28 tygodniu mała szalała u mnie w brzuszku że lekarze nie mogli w to uwierzyc,że taka istotka jest az tak aktywna gdzie na badaniu leżała koło mnie kobieta w 35 tygodniu i ruchy jej dzidziusia były co 5 minut a u mojego co minute 🙂