Skocz do zawartości

drobne krwawienie/plamienie | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Raczej nienormalne. Ja mialam tak w pierwszej ciazy w 12 tyg. i okazalo sie ze dzidzi grozi poronienie. Lekarz przepisal tabletki na podtrzymanie i kazal lezec w lozku kilka dni , nie przemeczac sie. Mam teraz zdrowa coreczke. Skontaktuj sie kochana z lekarzem , bo byc moze bylas zbyt aktywna i moze cos sie zlego dziac. Najlepiej zmykaj juz do doktora.

• Mamusia
jasne idz najlepiej kochana do lekarza ja tak miala nie grozne nibyt ale dostalam luteine dopochwowo na podtrzymanie./.. bylam w szpitalu bo mam przezornego lekarza buski i na wypisie dostalam zalecenia procz lekow oszczedzajacy tryb zycia wiec odpoczywaj jak najwiecej i nie biegaj nie przemeczaj sie najogorszy jest I trymestr

ja tak miałam w pierwszej ciąży...zaczeło sie od delikatnego plamienia...a potem to już było coraz mocniej... 🥴pojechalam do szpitala ale niestety było już za pózno...i poroniłam 😞 😞 😞 więc nie ma co lekceważyć takich objawów 😞

• Mamusia
Każde nawet najmniejsze plamienie powinno być zgłoszone lekarzowi prowadzącemu ciążę! Ja również na przełomie 8/9 tyg ciąży plamiłam i po konsultacji z lekarzem przyjmowałam leki na podtrzymanie, leżałam przez 2 tyg w łóżku, a leki pomimo iż krwawienie ustąpiło przyjmowałam do 16 tyg ciąży.

• Mamusia
Dziewczyny mają rację - krwawienie zawsze oznacza że coś się dzieje. Dlatego trzeba reagować natychmiast. Ja w pierwszej ciąży też miałam plamienie w 7tc i leżałam 2tyg. w szpitalu a potem całą ciążę prawie przeleżałam :-) Do lekarza i to jak najszybciej :-)

• Mamusia
od razu skontaktuj się z lekarzem,a jeżeli nie masz jak to do izby przyjęć. Nie chcę Cie straszyć , ale nawet drobne plamienie może być groźne, wiem co mówię z doświadczenia. nawet się nie zastanawiaj tylko do lekarza