Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kobitki, bylismy z Piotrkiem na spotkaniu poswieconym wozkom, fotelikom samochodowych i chustom. Wozki i chusty sobie darowalismy, ale foteliki - bardzo sie cieszymy ze sie wybralismy.
Nauczylismy sie jak bezpiecznie pakowac dziecko do fotelika, jak zapinac i wogole o tych bazach pod maxi cosi. No i sie zdziwilismy. Bo okazuje sie ze ta baza straci jeda gwiazdke bezpieczenstwa bo nie mamy do konca przystosowanego autka pod nia.. 😞 i nie wiemy co robic..

A powiedzcie mi prosze, jakie foteliki chcecie kupic dla swoich pociech?

• Mamusia
fijolek napisał(a):
Kobitki, bylismy z Piotrkiem na spotkaniu poswieconym wozkom, fotelikom samochodowych i chustom. Wozki i chusty sobie darowalismy, ale foteliki - bardzo sie cieszymy ze sie wybralismy.
Nauczylismy sie jak bezpiecznie pakowac dziecko do fotelika, jak zapinac i wogole o tych bazach pod maxi cosi. No i sie zdziwilismy. Bo okazuje sie ze ta baza straci jeda gwiazdke bezpieczenstwa bo nie mamy do konca przystosowanego autka pod nia.. 😞 i nie wiemy co robic..

my planujemy maxi cosi, bez bazy , bedziemy zapinac pasami, baza była by ciut uciazliwa dla mnie szczegolnie, bo przenosic z sam do samochodu ehhh to nie bardzo.. i zawsze pamietac w ktorym aucie jest.. baza super sprawa wpinasz i nic cie nie interesuje.

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
fijolek napisał(a):

my planujemy maxi cosi, bez bazy , bedziemy zapinac pasami, baza była by ciut uciazliwa dla mnie szczegolnie, bo przenosic z sam do samochodu ehhh to nie bardzo.. i zawsze pamietac w ktorym aucie jest.. baza super sprawa wpinasz i nic cie nie interesuje.

no tak, jesli z auta do auta to fakt, moze byc to uciazliwe.. ale przy jednym aucie to naprawde sie powaznie zastanawiamy.

• Mamusia
fijolek napisał(a):
monalissa napisał(a):
no my mamy zamiar kupic baze z isofixem i do tego fotelik maxi cosi tylko chyba kupimy to na samym koncu nawet sam misiek moze to kupic bo czekam na tegoroczne testy ale musze poszukac kiedy beda

a macie te uchwyty w autku?

tak

• Mamusia
justyna_88 napisał(a):
fijołku a ta baza pasuje tylko pod te pierwsze foteliki do 13 kg czy na wszystkie późniejsze też?

Baza pasuje tylko pod te foteliki 0-13kg. No i co wazne trzeba miec auto przystosowane do niej, bo jesli sie nie ma, to w gre wchodza do mocowania samej bazy pasy i automatycnie z 5* robia sie 4*.. czyli tyle samo co sam fotel bez bazy .

• Mamusia
monalissa napisał(a):
o ile dobrze pamietam to kasiagwiazdka kupila taka baze na ten pierwszy fotelik i pózniejszy tylko ze tez maxi cosi

no to dzis facet w sklepie powiedzial nam ze kazdy kolejny fotelik to juz inna bajka...
chyba ze mowimy o bazie Familly Fix?

• Mamusia
monalissa napisał(a):
fijolek napisał(a):
monalissa napisał(a):
no my mamy zamiar kupic baze z isofixem i do tego fotelik maxi cosi tylko chyba kupimy to na samym koncu nawet sam misiek moze to kupic bo czekam na tegoroczne testy ale musze poszukac kiedy beda

a macie te uchwyty w autku?

tak

rewelacja. 🙂

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
Joma ale Ci poszło 😁

Hehehe 😉
Planowałam jeszcze depilację, ale pipki już nie widzę, a o schylaniu do nóg już nie ma mowy - trzeba będzie to załatwić już w wannie 😉
No i balsamowanie brzuszka to zadanie Męża jak już sobie leżymy 😉

• Mamusia
joma napisał(a):
Aneczka1983 napisał(a):
Joma ale Ci poszło 😁

Hehehe 😉
Planowałam jeszcze depilację, ale pipki już nie widzę, a o schylaniu do nóg już nie ma mowy - trzeba będzie to załatwić już w wannie 😉

ale sie usmiałam... 😁 a wiesz ja tez juz nie widze.. szok trzeba bedzie przy lusterku , a pozniej takie nieszczesliwe, zarosniete 😁 😁 hehe albo meza sie wykorzysta 😁

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
joma napisał(a):
Aneczka1983 napisał(a):
Joma ale Ci poszło 😁

Hehehe 😉

ale sie usmiałam... 😁 a wiesz ja tez juz nie widze.. szok trzeba bedzie przy lusterku , a pozniej takie nieszczesliwe, zarosniete 😁 😁 hehe albo meza sie wykorzysta 😁

no niestety ja tez juz prawie na wyczucie bo brzuch przeszkadza ale przeciez jak misiek sie za to wezmie to pól nocy w wannie przesiedzimy 😁 😁 😁 😁 😁 😁