Skocz do zawartości

zapalenie krtani i tchawicy | Forum o ciąży

Kamyk

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no i się rozłożyłam
temperatury nie mam, ale kaszel, okropny ból gardła - mówic nie moge - i straszny katar....
w nocy cały czas sie budziłam, nie mogłam spac bo gardło bolało...
Wczoraj mój ginekolog powiedział , że mamisc do rodzinnego lekarza dzis, jak mi przepisze antybiotyki to mam brac....ALE JA SIE BOJĘ
moze poleczyć sie samemu, jak przez weekend nie przejdzie to skocze do lekarza...
przeciez antybiotyki mogą zaszkodzic dziecku

spróbuję leków homeopatycznych - moze pomogą

w sumie giekolog wie czy zaszkodzi czy nie , ale obawy pozostają a ja nie wiem co robić

wiem ze powinnam wierzyc lekarzowi, ale.....

i co mam robić?

martwię się

Kamyk

• Mamusia
Witaj.
To nie są żarty. Idz do lekarza rodzinnego, on wie co robi. Bierz leki to maleństu nie zaszkodzi a Tobie pomoże, najważniejsze jest to żeby mama była silna i dostarcza maleństwu potrzebnych dla niego składników, a jak Ty będziesz osłabiona to i maleństwu będzie źle. Główka do góry. Ja w ciąży też brałam antybiotyk i pomogło, z dzidzią wszystko wporządku, więc ja jestem za tym aby leczyc się w ciąży nawet antybiotykami jeśli jest taka potrzeba.

• Mamusia
Dziewczyny mają rację. Ja też należę do tych które brały antybiotyk w ciąży. Lepiej brać i się wyleczyć niż pozwolić żeby infekcja zajęła także maleństwo :-) Bezpieczne w ciąży są antybiotyki zawierające amoxycyklinę - pochodne. Ja np. brałam AMOTAX. Też miałam obawy, ale lepiej brać niż nie brać i mieć powikłania :-)

Głowa do góry, też miałam zapalenie krtani, a jak wyleczyłam to mój gin się śmiał czy już wyleczyłam bo myślał że na porodówce będę poszkodowana bo nie będę mogła się drzeć :-)