Skocz do zawartości

VIGANTOL - wit. D - WYCOFANO Z APTEK! | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkie mamy!
przed chwila uslyszalam w tv zeby odstawic VIGANTOL i zastapic innym produktem takze zakladam watek zeby wszystkie mamy dowiedzialy sie jak najszybcej.
Tutaj jeden z artykulow na ten temat:
http://www.mmpoznan.pl/13368/2010/9/15/z-aptek-wycofano-krople-dla-dzieci-vigantol?category=news

Mój mąz słyszał o tym wczoraj w wiadomościach,mamusie najlepiej sprzwdźcie serię,bo podają te wadliwe,ponoć i tak nie zagraża zdrowiu ani życiu dzieci ale wiadomo-lepiej wyrzucić i kupić inną wit.d,choćby w kapsułkach.

• Mamusia
No ja mam niestety buteleczkę z feralnej serii. Dziś muszę kupić inną wit D.
Dziś rano widziałam w DD TVN jak rozmawiali na ten temat ale postawili to w takim świetle, jakby to była nie wiadomo jaka trucizna... na szczęście wczoraj wieczorem poczytałam trochę o tym i dowiedziałam się że skażenie jest kilkaset razy mniejsze niż takie, które byłoby groźne dla zdrowia dziecka, ale najlepiej oczywiście odstawić lek. Ale gdybym obejrzała tylko dzisiejszy materiał z TVN to pewnie zapłakana stałabym już w kolejce do lekarza żeby sprawdzić czy z dzieckiem wszystko w porządku...
Zamiast uspokoić Mamy maleńkich dzieci to tylko zasiali strach i panikę, że podajemy dziecku truciznę 😠