Skocz do zawartości

Termin - Kwiecien 2011 | Forum o ciąży

mama_2

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcie przyszle mamuski kwietnioweczek 2011. Juz sie tyle naczytalam, naogladalam filmow na temat ciazy, rosnacego plodu... Ten temat pochlania mi kilka godzin dziennie przed komputerem. I wiecie co? Ciesze sie a wlasciwie jestem dumna ze mnie samej bo zaczynam sie cieszyc z tego, ze rosnie we mnie malenstwo, ktore dzis mierzy ok3cm dlugosci. Moje mdlosci mijaja, choc wciyz mam zawroty glowy.
I mimo, ze prawdopodobnie bede wychowywala malenstwo sama, bez tatusia, ciesze sie, ze bede miala mozliwosc pokazaniu swiatu, ze jestem silna. I do tego wciaz nie pale! Dla siebie a przede wszstkim dla tej malej istotki, ktora we mnie zamieszkala.

• Odpowiedzi 66
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja też mam termin na kwiecień 🙂 A jestem bardzo młodą mamą 🙂 Bo mam dopiero 19 lat. To moja pierwsza ciąża, wszystkiego się boję, rodzice wiadomo niezbyt zadowoleni ale wierzę, że dam radę i chcę tego maleństwa 🙂 Ja na szczęścię nie jestem sama, mój chłopak mimo, że między nami jest tylko rok różnicy poważnie do tego podchodzi. Ale wierzę, że Ty chociaż będziesz samotną mamą na pewno sobie poradzisz 🙂 Kobiety są silne i potrafią dostosować się do każdej sytuacji 🙂 Na pewno wszystko będzie ok 🙂

• Mamusia
serdeczne gratulacje dla przyszłych kwietniowych mam:-) ten czas leci tak szybko... ja jestem lutówką 2010 a juz rosną maluszki na 2011 rok 🙂 super
no ale życzę wam mało dolegliwości ciążowych, dużo wspaniałych chwil , cieszcie sie tak wspaniałym stanem kobietki ... bo mi teraz brzuszka brakuje 🙂

• Mamusia
Witam ^^
Również mam termin na kwiecień 2011 i już się nie mogę doczekać.
Prawda mam dopiero 18 lat (dokładniej skończę je w listopadzie) jednak mimo wszystko strasznie się cieszę. Moja mam już dostała bzika, każdą wolną chwilę spędza na oglądaniu ciuszków, wózków i innych potrzebnych rzeczy dla maluszka XD

mama2 trzymam kciuki i wierzę, że na pewno sobie poradzisz 🙂

Lynka910 napisał(a):
Ja też mam termin na kwiecień 🙂 A jestem bardzo młodą mamą 🙂 Bo mam dopiero 19 lat. To moja pierwsza ciąża, wszystkiego się boję, rodzice wiadomo niezbyt zadowoleni ale wierzę, że dam radę i chcę tego maleństwa 🙂 Ja na szczęścię nie jestem sama, mój chłopak mimo, że między nami jest tylko rok różnicy poważnie do tego podchodzi. Ale wierzę, że Ty chociaż będziesz samotną mamą na pewno sobie poradzisz 🙂 Kobiety są silne i potrafią dostosować się do każdej sytuacji 🙂 Na pewno wszystko będzie ok 🙂

hej 🙂 moja córeczka urodziła się 31 lipca 2010 i też jestem młoda mamą-w kwietniu skończyłam 20 lat,mój (obecnie już) mąż w lipcu skończył 21 lat-oboje młodzi i dajemy radę,mała jest naszym oczkiem w głowie i wiadomo,czasem są gorsze chwile,ale chyba młody wiek nie jest jakąś straszną przeszkodą 🙂 a jeszcze jedna śmieszna rzecz-mam siostrę,która w sierpniu skończyła roczek,więc między córką a wnuczką mojego taty jest rok różnicy 🤪
dacie radę i trzymam kciuki za wszystkie młode mamusie i całą resztę mam 🙂

• Mamusia
no to gratuluje dziewczyny rosnących brzuchów, widzę że tu troszkę młodych mam czyli poszalało się w wakacje :P dacie radę 🙂
z tego co wiem to już jest forum kwietniówkowe 2011 więc zgadajcie się dziewczyny bo po co się dzielić 🙂
mój kwietniówkowy bobas własnie ustawia krzykiem zabawki 🙂

• Mamusia
HEJ MAMUSIE , PRZEPRASZAM ZE Z BUTAMI ALE MAM DO SPRZEDANIA PLAASZCZYK CIAZOWY http://all...s-ciaza-i1250791533.html I RURKI CIAZOWE http://all...0r-nowe-i1252160673.html ORAZ KOMBINEZON http://all...xt-nowy-i1250849390.html. MOZE KTOREJ COS PRZYPASUJE ;] POZDRAWIAM WAS I ZYCZE ZDROWKA I BEZBOLENSEGO ROZWIAZANIA! 😉

• Mamusia
Hej!
ja miałam usg w 14 tyg i wyszło CRL 79mm co mój lekarz określił jako idealnie zgrany wiek dziecka do tygodnia ciąży. Szczerze nie słyszałam o tym, że CRL nie ma znaczenia ale zapewne każde dziecko rozwija się w swoim tempie, przecież każda ciąża jest inna. A znasz dokładnie termin poczęcia?

• Mamusia
. A znasz dokładnie termin poczęcia?

Witam
To jest moja druga ciąża , więc starannie planowana 🙂 według moich cykli zaszłam w ciąże między 13-15 lipca więc licząc od zapłodnienia był by to 13 tydzień ciąży. Ale lekarz który mi robił USG powiedział że liczy się od dnia ostatniej miesiączki i lekarz kieruje się tymi parametrami. A jeśli chodzi o CRL to z pierwszym synem na USG po 14 tyg już nie podawano CRL tylko resztę parametrów które mówią oczywiście o wieku ciąży(główka, kość udowa itp. ) Chodzi podobno o to że dziecko strasznie się wierci i kręci i trudno jet je zmierzyć 🙂. Mam dylemat bo przy 1 ciąży nikt mnie nie straszył że dziecko jest za małe, wszystko było ok. a teraz do następnego usg pewnie poczekam z 2 miesiące,po prostu zwariuje. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.

Sorry,że się wtrące jeszcze,ale powiem Wam tak-u mnie na forum przez dłuższy czas ciąży lekarze straszyli jedną koleżankę,że ma za małe dziecko i może mieć hipotrofię (o ile dobrze pamiętam) . biedaczka miała tyle stresu,strachu,że trudno to sobie wyobrazić 😞 wiecie jak się skończyło? urodziła normalne,zdrowe dziecko o prawidłowej wadze,która była większa od kilku innych bobasków sierpniowych.
nie ma się co tym przejmować,ja miałam według usg termin z powodu nieregularnych miesiączek,według których jak się dowiedziałam o ciąży powinnam być w 10ty,a według usg-w 5 tyg. ile ja się strachu najadłam,bo powiedzieli mi w szpitalu,że mogła ciąża obumrzeć i okazało się jednak,że jest wszystko ok...
a każda kobieta jest inna i to jakie dziecko się rozwija w Waszych brzuszkach zależy od naprawdę wielu rzeczy,dlatego nie warto sugerować się tym co podają w książkach 🙂
trzymajcie się dziewczyny 🙂