Skocz do zawartości

PIELUSZKI I ICH ROZMIARY!!! | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mój Franio ważył 3650 i tylko w 2 go ubierałam. Mały waży teraz 7 kg i od niecałych 2 tyg dopiero zakładam mu rozmiar 3, chociaz 2 tez są całkiem dobre - ale widzę że za bardzo gumki mu się odciskają na udach, poza tym w pieluszkach Dada 2 nie dopinam go praktycznie wogóle 🙂
Także śmiało możesz kupować 2 i napewno sporo Ci ich zejdzie 🙂

• Mamusia
Moja Olcia po urodzeniu ważyła 3490, miałam na początek Pampersy 2, ale były za duże, więc zaczęłam używać Bella Happy 1 - zużyłam 2, może 3 paczki, przeszłam na 2 pampersów - ich zużyłam kilka paczek, od 1,5-2 m-cy używamy 3. Pieluszki przetestowaliśmy różne, obecnie używamy Dada 3 z Biedronki, jak zacznie małą coś uciskać to zacznę kupować 4, pewnie niebawem, bo córcia waży chyba już ponad 7 kg, dzisiaj się dowiemy. Ogólnie rozmiar rozmiarowi pieluszek nierówny i z ta wagą na opakowaniu jest różnie, najważniejsze, żeby maluszkowi było wygodnie w niej.

• Mamusia
hej 😉
Dobry watek 😉)
Moj synus urodzil sie z waga 3360g i odrazu mial 2 huggies newborn... i byly akurat, zuzylam ich 3 paczki, teraz mam 2 pampers nwe beby i jestem w polowie. Maly wazy 5 kg ale widze ze juz i te odciskuja mu sie na udach, huggies 2 tez mu sie odciskiwaly. teraz zamierzam kupic wieksze i wlasnie dada z biedronki bo wiele mam sobie je chwiali widze ze tu tez 😉 no i tez nie wiem czy jeszcze kupic mniejsze takie jak ma 3-6... czy juz te wieksze bo nie moge patrzec na te odcisniete girki a znowu te wieksze boje sie ze bedzie bokami mu wylatywalo albvo co... i nie wiem.. jak ktoras mamcia z wiekszym bobaskiem zagladnie to tez bym prosila o porade 😉 z gory dziekuje 😉

• Mamusia
Ania, wydaje mi się, że możesz kupić już większe, bo mojej Olci jak nie miała jeszcze 6 kg zmieniłam z Pampers 2 (2-6 kg) na 3 (4-9 kg). Może kup jedną paczkę o rozmiar większą w trakcie używania jeszcze 2, sprawdzisz czy są ok., jeśli tak to dokończysz 2 i zaczniesz ich używać, a jak 3 będą jeszcze za duże to zawsze możesz schować paczkę na później.

• Mamusia
Mój synek urodził się z wagą 3350g i miał dwie paczki jedynek Pampersa, a potem 2 Pampersa i Huggiesa. Na 3 zmieniłam jak miał 2 miesiące i używałam Huggiesów i teraz kupiłam 4 Pampersa i mają tak sam rozmiar jak Huggiesy 3. Więc różnie to bywa z tymi pieluchami bo chociaż pampersy mają większy numer a są prawie takie jak huggiesy 3. Teraz synuś waży 7,5kg. Pozdrawiam 🙂

• 5 tygodnie później...