Skocz do zawartości

Beta HCG :D | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mam pytanie czy robiłyście sobie w ciąży badanie BHCG 🤔 Ja sobie dziś zrobiłam tak sobie aby zobaczyć czy ciąża się prawidłowo rozwija wg. lekarza i moich obliczeń wynika, że jestem w ciąży pełne 7 tyg. Natomiast z BHCG wychodzi wg. norm na internecie też 7 tydz. a wg zakresu z laboratorium 6 tydzień. Zastanawia mnie czemu te zakresy się tak różnią, już zaczęłam sobie wkręcać, że jest coś nie tak, jednak często mnie pobolewa brzuszek czyli czuję jak rośnie mi maluszek :laugh: i wiem, że wszystko jest w porządku, zresztą nie dopuszczam innej myśli do siebie.

• Mamusia
Beta HCG to standardowe badanie, przynajmniej u nas w rejonie. Określa ono mniej więcej tydzień ciaży a tym samym potwierdza ciąże.

Mnie stale na poczatku ciązy pobolewał brzuszek, potem sie to uspakaja, a teraz znów nasila bo maleńswo stale rośnie i rośnie......

Głowa do góry będzie wszystko w porządku 🙃

• Mamusia
Asiulek pewnie, że jest w porządku, z tym bólem, to miałam podobnie, to co bardziej uciążliwe mineło mi w sumie gdzieś w 3 miesiącu dopiero, a dopiero któryś lekarz mi potwierdził, że to prawidłowo, że wręcz to jest pożądany objaw tego, że dzidziuś rośnie 🙂 chociaż najbardziej uspokajały mnie koleżanki, które miały to za sobą, bo pierwszy lekarz zignorował w ogóle fakt, że jestem w ciąży, odnośnie bólu brzucha powiedział, żebym nie wymyślała, bo jeszcze się okaże, że to ciąża pozamaciczna, a jeśli już tak bardzo chcę być w ciąży to żebym sprawdziła, czy to faktycznie ciąża, to żebym właśnie BHCG zrobiła (oczywiście na własną rękę, niestety w moim rejonie nie jest to standardowe badanie, w przychodni przyszpitalnej do której trafiłam w końcu, lekarz też bardzo sceptycznie do tego podszedł), i o zgrozo w laboratorium jakiś błąd nastąpił, wynik 10,6, więc nie wiadomo co, na własną rękę zgłosiłam się do laboratorium w szpitalu i zrobiono mi jeszcze raz to badanie - wszystko super 😁
także ciesz się każdym dodatkowym doznaniem, należy ono wyłącznie do Ciebie i zbliża coraz bardziej do maleństwa 😁