Skocz do zawartości

PŁEC DZIECKA-KIEDY SIĘ DOWIEDZIAŁYŚCIE??? | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja poznałam w 20 tc i 6 dniu 🙂 Ale mieszkam w Anglii i tu są trochę inne obyczaje i tylko dwa USG niestety 🤔 Myślę, że możliwe, że lekarz może powiedzieć tak szybko płeć bo często się z tym spotykam, że dziewczyny w Polsce wiedzą tak szybko 🙂 Mam znajomą fryzjerkę w ciąży, która w 13 tc wiedziała płeć dziecka 😉 Tylko dziwne, że w 14 tc robił Ci usg dopochwowo bo od 12 tc może już normalnie na brzuchu robić. Pozdrawiam 😘

• Mamusia
Ja też dowiedziałam się na USG połówkowym bo wcześniej lekarz nie chciał mi nic sugerować żeby nie zrobić pomyłki pomimo iż podejrzewał , że to dziewczynka. Później w szpitalu podczas badan inny lekarz przy praktykantce również określił płeć- dziewczynkę także jesteśmy pewni na 99 % 🙂 😉

• Mamusia
Podobno można poznać płeć na początku II trymestry, ale raz płeć się potwierdzi, a raz nie - zależy od ułożenia mmaleństwa.

Ja dowiedziałam się o płci w 29 tc, bo mała zawsze albo ułożyła się tak, że nie było widać albo pępowinką zakrywała się - mała wstydzioszka 😁 Wcześniej na usg tylko lekarz gdybał, że to chyba dziewczynka patrząc na pośladki, ale 100% nie dawał.

Jak BlueLagoon pisze 100% będzie naprawdę przy porodzie 🙂 Pomimo że gin po stwierdzeniu, że to dziewczynka i potwierdzaniu przy kolejnych wizytach, jak mała urodziła się to jeszcze pytałam czy napewno dziewczynka 😁

Hejka dziewczyny ja w poprzednich ciążach dowiadywałam się pózno ,bo kiedyś było robione USG dwa razy ,a teraz lekarz mi już powiedział w 9 TC i w 13TC potwierdził ,że to chłopak i jak powiedział ,że ma dość dorodny sprzęt hihi 😉

• Mamusia
Perełka w 9 tc chyba nie ma jeszcze rozwiniętych narządów płciowych jak się dobrze orientuje to jak lekarz mógł określić płeć dziecka w 9 tyg. narządy płciowe wyglądają tak samo i u chłopców i dziewczynek...

ja się dowiedziałam w 27 tyg. że bedzie dziewczynka 😉

Zuziek był tam nawet ze mna mój M byłam zdziwiona i on też jeszcze się pytałam lekarza jak to możliwe ,że widac a ten że jak bardzo dobry jest sprzęt USG i doświadczenie lekarza to widać w każdym bądz razie udało mu się hehe 😉