Skocz do zawartości

Sposoby na plamy na dziecięcych ciuszkach | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
postanowiłam założyć nowy wątek o plamach. Ja kompletnie nie radze sobie z plamami na ciuszkach mojego Michałka. Próbowałam odplamiaczy Ariel i Vanisch ale żaden nie podziałał na plamy z marchewki czy z jakgód. Jeżeli macie sprawdzone sposoby to proszę podzielcie się nimi.

• Mamusia
Zaraz jak pojawi się plamka to ja szybko zdejmowałam ciuszek, lałam na plamę płyn do naczyń i zapierałam. Co prawda kłopotliwe plamy nie znikają do końca, ale sa mniej intensywne.
Niestety, jak dziecko zaczyna samo jeśc to musimy byc przygotowane że ciuszki moga się zniszczyć 😞 Gdy synek jest w domu zakładam mu "domowe ciuszki", takie, których nie szkoda gdyby zaplamił, choć staram się uważać by żadnej plamki nie było.

• Mamusia
Kasiu wiśnie to nie wiem ale maliny....marchewka tak....
Wiem,że ariel jest jednym droższych proszków....ale w realu często są promocje i np ostatnio za chyba 45 złotych(coś koło tego) były dwa pudła po 4,8kg....Ja sobie wzięłam do białego i koloru i powiem Wam,ze nawet zasyfiałe 😁 białe skarpetki Męża wstawiłam na 90 stopni w tym do białego i doprały się.....Poza tym rozwala mnie zapach prania pózniej....ciuszki tak ładnie pachną,że Oliśka zjeść bym mogła.....
Ja testowałam wiele proszków i na dzień dzisiejszy ariel ma u mnie nr.1
Polecam

• Mamusia
kaczuszka987 napisał(a):
Ostatnio kupiłam nowy odplamiacz Ariel na plamy z marchewki powiem Wam, że zeszły z ciuszków ale nie z pieluszki tetrowej czemu??? nie mam pojecia a co do śmietany to może rzeczywiście warto wypróbowac hmmm 🙂

no właśnie u mnie z tetrowych pieluch tez nie schodzą plamy z marchewki. całe szczęście, że to kosztuje grosze i jak za bardzo poplamiona będzie to pielucha pójdzie jako szmata do podłogi 😜

• 3 tygodnie później...
witam zajrzalam tutaj bo mam problem dostalam od bratowej ciuszki po ich synku piotrus mial refluks i wszystko co zjadl ulewalo mu sie poczawszy od mleka do kaszek itp. Kupilam wanisz i niewiem czy pusci. Dodatkowo mam problem bo wszystkie te ciuszki mimo prania czuc od nich oliwka i wlasnie tak jakby ulanym mlekiem. 😞 niewiem jak pozbyc sie tego zapachu i plam bo bylo prane i nic 😞 mozd wanisz pomoze?